Διαδήλωση για το Gamato

Σήμερα το απόγευμα στις 5 στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στην Καμάρα Θεσσαλονίκης, θα γίνει διαδήλωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες του Gamato.

Για όσους δεν ξέρουν, το Gamato είναι (ή ήταν;) το μεγαλύτερο ελληνικό torrent site με 898.000 (!!!) εγγεγραμμένους χρήστες και την Τετάρτη φέρεται να πιάστηκαν από την αστυνομία οι διαχειριστές του. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε πως και οι ίδιοι ομολογούν πως το έκαναν για ιδεολογικούς λόγους, μιας και δεν έχουν ζητήσει είτε άμεσα (συνδρομή) είτε έμμεσα (donation) οποιαδήποτε αμοιβή.

Όμως, 898.000 Έλληνες πολίτες διακινούσαν ελεύθερα πολιτιστικά προϊόντα μέσα από τον tracker του Gamato.

Σύμφωνα και με το παρακάτω γράφημα, όταν το gamato ήταν εκτός λειτουργίας στο τέλος του 2009, η κίνηση του ελληνικού ίντερνετ έπεσε στο 30% της «κανονικής» λειτουργίας.

Αυτό σημαίνει πως η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δεν αποδέχεται την ψευτοεπιχειρηματολογία των πολυεθνικών.

…κι όταν ένας νόμος δεν συμβαδίζει με την κοινωνική συνείδηση, εκπίπτει, απαξιώνεται και, εντέλει, ακυρώνεται.

Ήδη τα μηνύματα από τη Γαλλία είναι άκρως ενθαρρυντικά. Ο νέος νόμος των «τριών κλικ» (HADOPI), έχει αποδειχτεί άκρως αναξιόπιστος. Υποτίθεται πως μετά από 2 προειδοποιήσεις ο πάροχος θα διακόπτει τη σύνδεση του «πειρατή». Αυτό είχε δύο αποτελέσματα:

  • Η πειρατεία αυξήθηκε (!!) κατά 3% αυτό το διάστημα, μιας και οι «τσαντισμένοι» χρήστες βρήκαν διέξοδο στα rapidshare και megaupload που ο νόμος δεν ελέγχει, και
  • Οι «πειρατές» είναι και οι καλύτεροι πελάτες ψηφιάκών εμπορευμάτων. Έτσι η διακοπή στην πρόσβασή τους στο ίντερνετ, μειώνει το τζίρο των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Τόμπολα!

Δεν ξέρω πόσοι θα συμμετέχουν στη σημερινή πορεία. Αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί!

Υ.Γ. Εκτενή αναφορά για την ιστορία του Gamato έκανε το μεγάλο ειδικευμένο site, το Torrentfreak.


4 Σχόλια on “Διαδήλωση για το Gamato”

  1. Ο/Η Greek Rider λέει:

    Καλά είμαι χρήστης απελπησία….Πρώτη φορά έμαθα το gamato όταν το έκλεισαν…..

  2. Ο/Η gatouleas λέει:

    Μη στερναχωριέσαι φίλε. 😀
    Δεν είσαι ο πρώτος. Ξέρεις πόσους φίλους έχω που προτιμούν να βλέπουν ταινίες από το YouTube απ` ότι να τις κατεβάσουν;

  3. […] Άραγε θα τολμούσε κανένα κοινοβουλευτικό μας κόμμα να κάνει κάτι αντίστοιχο με τους Σουηδούς Πειρατές; Για το ΚΚΕ δεν αναρωτιέμαι καθόλου.. είναι τόοοοοσο μακριά.. Αλλά τον δημοκρατικό τους φιλελευθερισμό ο ΣΥΡΙΖΑ ή αύριο οι Οικολόγοι, γιατί δεν τον μετατρέπουν σε κάτι απτό; Αντί να δεσμεύουν τους servers σε μια παλαιολιθική κομματική σελίδα, γιατί να μην δημιουργήσει μία αντίστοιχη πλατφόρμα ώστε να βρίσκει βήμα πχ το κάθε Gamato; […]


Σχολιάστε