Μεγαλειώδης αντιφασιστική διαδήλωση της Αριστεράς στη Νίκαια…. (της Γαλλίας)!

Σχεδόν 1000 αντιφασίστες δοκίμασαν σήμερα να περιορίσουν τη τοξική μόλυνση που εκλύεται από τα κρατικοδίαιτα κατακάθια της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Νίκαιας.

Το κόκκινο πανό καλύπτει την υπόλοιπη διαδήλωση της παρακάτω φωτογραφίας

Διακρίνονται, στο βάθος, τα πανό της πάνω φωτογραφίας

Δυστυχώς, η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού με τις διμοιρίες των ΜΑΤ-ΕΚΑΜ μας εμπόδισαν να πραγματοποιήσουμε ένα βιολογικό καθαρισμό της πλατείας του Αγίου Νικολάου. Προσπαθήσαμε να περικυκλώσουμε της εστία μόλυνσης είτε από Πέτρου Ράλλη, είτε από Μπελογιάννη αλλά δεν τα καταφέραμε κι αυτό μου προκαλεί μεγάλη λύπη. Οι μπάτσοι ρίχνανε δακρυγόνα ακόμα και μέσα στα στενά, παρ` όλο που κανένας από τη διαδήλωση δεν προκαλούσε. Όλοι μέναμε ήρεμοι γιατί ο στόχος δεν ήταν η αστυνομία σήμερα, αλλά οι πληρωμένοι λακέδες τους.

Κι όμως…

Παρ` όλη την κινητοποίηση της κρατικής μηχανής, η μάχη δεν ήταν εξ` ορισμού χαμένη. Έχουμε σταματήσει τα καθάρματα να παρελαύνουν και θα μπορούσαμε και σήμερα. Φτάνει να υπήρχε η αντίστοιχη κινητοποίηση του κάθε χώρου.

  • Αν ο δήμαρχος Νίκαιας θεωρούσε τη Χρυσή Αυγή πραγματικά «ανεπιθύμητη» στη Νίκαια, θα μπορούσε να κήρυττε το Σάββατο πχ μέρα ανθοκομίας ή εθελοντισμού και να έστηνε παρτέρια-πάγκους από την προηγουμένη ή να κάνει, εκτάκτως, έκθεση μηχανημάτων και μαζέψει τα απορριμματοφόρα του Δήμου μέσα στην πλατεία. Άμα λες πως «μπαίνω στο κράτος να το χρησιμοποιήσω»… άιντε!.. Κάντο!
  •  Αν χρησιμοποιούσαμε τις παλιές, γνωστές ταχτικές που 100-200 άτομα πήγαιναν 5-6 ώρα το πρωί και καταλάμβαναν το χώρο που θα μαζευόντουσαν οι φασίστες, η συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, θα ήταν, απλά, μια πανηγυρική διαδήλωση. Δεν υποτιμώ τη δυνατότητα του κράτους να αντιδράσει. Απλά τονίζω το θέμα της οργανωτικής ετοιμότητας που πρέπει να αποκτήσουμε… και φυσικά να το συνδυάσουμε με το παρακάτω σημείο.
  •   Αν καταφέρναμε να συσπειρώσουμε περισσότερο κόσμο από τη γειτονιά και τα σωματεία. Αυτό θα βοηθούσε την αυτοπεποίθηση να σχεδιάσουμε πιο «επιθετικές» κινήσεις, σαν κι αυτή που περιέγραψα πιο πάνω. Αλλά, κυρίως, μια διαδήλωση 2-3-5 χιλιάδων θα προκαλούσε τεράστιο πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση να προστατεύσει τη συμμορία των δολοφόνων της Χ.Α.  Είτε η φασιστική συγκέντρωση θα διαλυόταν, είτε θα δημιουργούσαμε μια κοινωνική πόλωση, ένα πολιτικό γεγονός που θα έμενε παρακαταθήκη για το Σχέδιο Ανατροπής.

Γι` αυτό και η σημερινή διαδήλωση δεν ήταν «αποτυχία»…

Είναι μια καινούρια εκκίνηση για τους δύσκολους αγώνες που έρχονται. Οι αναμετρήσεις με το Αστικό Κράτος και τα τσιράκια του θα κλιμακωθούν και τα μαλακά «μαξιλαράκια» της καθωσπρέπει πολιτικής αντιπαράθεσης θα εκλείπουν όλο και περισσότερο.

Η αριστερά, όμως, επιλέγει να ποντάρει σε ένα χαμένο άλογο.  Σε αυτό της προστασίας που της προσφέρει ο «νόμιμος» κοινοβουλευτικός δρόμος… η προστασία της κρατικής μηχανής. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ απέχουν από κάθε υποψία «έκνομης» και «εξωθεσμικής» πολιτικής λειτουργίας και ποντάρουν στην αύξηση της κοινοβουλευτικής τους δύναμης στις επόμενες εκλογές… όποτε γίνουν…  και αν τους επιτρέψει να εκπροσωπηθούν από κάποιο εκλογικό νόμο… ή αν δε γίνουν καθόλου!

Ούτε ένας Κουκουές να διαμαρτυρηθεί για τη βεβήλωση του μπλόκου της Κοκκινιάς! Ούτε ένας Συνασπισμένος να εναντιωθεί στο ρατσιστικό βόρβορο των φασιστών! Ο.Κ. σύντροφοι… Τώρα καταλαβαίνω την 21η Απρίλη του `67. Τώρα μου λύνεται η απορία γιατί η αριστερά δεν «μπόρεσε» (χαχαχαχα!) να κάνει ούτε μια συμβολική κίνηση κόντρα στο πραξικόπημα. Τώρα νιώθω μέσα μου βαθειά τι σημαίνει να είσαι ευνουχισμένος… πολιτικά-οργανωτικά-ηθικά. Το βλέπω ολοζώντανο μπροστά  στα μάτια μου!

Αν ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν πως θα προστατευθούν από τη συμμετοχή τους στο κράτος μέσα από βουλευτές και δημάρχους, η στάση πχ του ΝΑΡ και αντίστοιχων κομματιών καταντά ακατανόητη. Μα ούτε ένας; Ούτε ένας συνδικαλιστής; Μια πικέτα; Έστω ένας να «προσέρθει και να χαιρετήσει»;…. Ρε σύντροφοι, οι άλλοι τουλάχιστον έχουν βουλευτές και δικτυώσεις με κράτος και πολιτικό σύστημα που ΕΛΠΙΖΟΥΝ να τους προστατεύσουν.  Εσείς τι στο διάολο σχέδιο για τους φασίστες έχετε; Τι μπλαζέ υφάκι είναι αυτό για τον αντιφασισμό; Απλά, μένω άναυδος…

Έτσι λοιπόν, οδηγηθήκαμε σε μια διαδήλωση που η αριστερά όλων των αποχρώσεων δεν ξεπέρασε τα 200-300 άτομα. Επειδή δεν γνωρίζω την οργανωτική δυνατότητα της κάθε μιας ομάδας, δεν μπορώ να αξιολογήσω πόσο προσπάθησε και στήριξε τη συγκέντρωση. Γι` αυτό και κράζω το ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ του 5-10% και, εν μέρει, το 1% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αν και το ΣΕΚ έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση, κυρίως λόγω ενός μπλοκ μεταναστών που κινητοποίησε. Να πω πως βρέθηκαν και πανό από ΕΕΚ και ΔΕΑ; Να πω πως είδα και συντρόφους από ΚΟΕ, ΜουΛου και ΟΚΔΕ; Να το πω… Αλλά η παρουσία τους ήταν μονοψήφια… Ο κάθε αναγνώστης ας κρίνει και ας αξιολογήσει το κάθε κομμάτι.

Γι` αυτό και ο τίτλος του ποστ… Μια παράφραση του γνωστού ανέκδοτου για το «Λένιν στη Γενεύη».

Γιατί φοβάμαι αυτό πάει να γίνει το σκηνικό. Να μας «πηδάει»  η κυβέρνηση και η αριστερά να είναι  «στη Γενεύη»… ψυχή και σώματι.


2 Σχόλια on “Μεγαλειώδης αντιφασιστική διαδήλωση της Αριστεράς στη Νίκαια…. (της Γαλλίας)!”

  1. […] Σχεδόν 1000 αντιφασίστες δοκίμασαν σήμερα να περιορίσου…. Το κόκκινο πανό καλύπτει την υπόλοιπη διαδήλωση της παρακάτω φωτογραφίας Διακρίνονται, στο βάθος, τα πανό της πάνω φωτογραφίας […]


Σχολιάστε