Γιατί ο Βγενόπουλος δεν είναι στο αυτόφωρο ως ιδιοκτήτης της τράπεζας;

Η Εύη Καρακώστα, νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά με τους «Ενεργούς Πολίτες», έφερε στην επιφάνεια την έννοια «Κράτος Δικαίου». Μέσα από το μπλογκ της ζητά την σύλληψη του Βγενόπουλου στα πλαίσια του αυτόφωρου. Η ίδια  ως αρχιτέκτων-μηχανικός, αλλά και όσοι ασχολούνται με ζητήματα πολεοδομίας και πυρασφάλειας, γνωρίζουν τις ευθύνες για αυτά τα ζητήματα.

Λίγο με τη προσωπική της «μούρλα», λίγο με το πείσμα της, απέδειξε πως είναι η μόνη πολιτικός, απ` όσο γνωρίζω, που τολμά να υλοποιεί το ρητό «ενάντια στη βία απ` όπου κι αν προέρχεται».

Ένα Κράτος που διατρανώνει τη βούληση του για την τήρηση της τάξης και της νομιμότητας θα έπρεπε, πέρα από τις διώξεις για αυτούς που έριξαν τις μολοτόφ, να συλλάβει παρ` αυτά τον ιδιοκτήτη της MARFIN Βγενόπουλο καθώς και τους υπεύθυνους κατά το νόμο για την ασφάλεια χώρων δημόσιας πρόσβασης.

Όταν συμβαίνει ένα θανατηφόρο γεγονός υπάρχουν δύο πλευρές… Η μία αφορά την αυτουργία και η άλλη τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης. Ακόμα και μια συνειδητή δολιοφθορά, δεν απαλλάσσει από ευθύνες την οργανωμένη πολιτεία.

Εδώ όμως, έχουμε το «ξεβράκωμα» του Κράτους Δικαίου.

Η μη δίωξη του Βγενόπουλου, αθωώνει παρόμοιες πρακτικές.  Αφήνει ατιμώρητη τη βία των εργοδοτών και εξαντλέι την αυστηρότητα της στους εργαζόμενους. Οι νεκροί χρησιμεύουν για να στηθεί μια προβοκάτσια συκοφάντησης του κινήματος. Ο φερετζές πέφτει. Δεν υπάρχει κράτος που αναζητεί μια νόμιμη και δημοκρατική οργάνωση, αλλά ένα κράτος που στοχεύει μόνο τους διαδηλωτές που αντιστέκονται στα μέτρα ΤΟΥΣ.

Η δημοκρατία τους είναι fake…

Κι εδώ βρίσκεται η διαφωνία μου με την Εύη. Η Καρακώστα ζει σε μια φαντασιακή πραγματικότητα που της δημιουργεί την ελπίδα για ένα κράτος που θα επιβάλλει το δίκαιο και το νόμο.

Αλλά επειδή δεν υπάρχει, για αυτό δεν έχει τιμωρηθεί κανένα λαμόγιο που έχει ληστέψει τα δημόσια ταμεία..

Δεν είναι τυχαίο που καμιά πτέρυγα της Βουλής δεν τολμά, καν, να αναπαράγει το αίτημα της νομαρχιακής συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ακόμα και ο Τσίπρας και η Παπαρήγα, ξέρουν τα όρια αντοχής του υποκριτικού, γκεμπελικού Πρετεντερικού συστήματος.

Άσε που εκκρεμούν και οι διώξεις του Βγενόπουλου… μην έχουμε κι άλλες, μέρες που` ναι..

Υ.Γ. 1 Εδώ έχω buzzάρει και το ποστ.

Υ.Γ. 2 Στο βίντεο η υποδοχή του «μέλλοντα πρωθυπουργού» Βγενόπουλου από τον κόσμο στη Σταδίου. Άραγε είναι και αυτοί «προβοκάτορες» και «Χρυσαυγίτες»;  Μήπως έχει κανένας σας διαφωνία, για το πόσα χαστούκια θα έτρωγε από τον κόσμο αν δεν τον φύλαγε μια διμοιρία ΜΑΤ και δέκα φουσκωτοί;

Υ.Γ. 3 Μήπως πρέπει να σκεφτούμε πως υπάρχουν και μερικοί εργαζόμενοι της MARFIN που απέργησαν και θα δεχτούν τις απίστευτες συκοφαντικές επιθέσεις από τους διευθυντές τους και τα τσιράκια; Μήπως πρέπει να τους βοηθήσουμε να σταθούν με αξιοπρέπεια, ώστε να ξανααπεργήσουν κόντρα στο αφεντικό τους, τον πραγματικό υπεύθυνο της τραγωδίας ;


8 Σχόλια on “Γιατί ο Βγενόπουλος δεν είναι στο αυτόφωρο ως ιδιοκτήτης της τράπεζας;”

  1. Ο/Η Allu Fun Marx λέει:

    To λαμόγιο που πάνε να μας το φορέσουν για έλληνα Μπερλουσκόνι…
    Ένα μεγάλο μπράβο στην κ. Καρακώστα κι από μένα

  2. Ο/Η χαρη λέει:

    Γατουλέα έχεις (απολυτότατο) δίκαιο, και σ’ ευχαριστώ που έδωσες σημασία στο αίτημα τής Καρακώστα, κι έτσι το’μαθα κι εγώ (το ότι έχει μυαλό και κότσια η γυναίκα δεν το συζητάω…) (διαφωνώ πάντως (έστω κι αν καταλαβαίνω ότι είναι πικρόχολο…) στο ότι : «Η Καρακώστα ζει σε μια φαντασιακή πραγματικότητα που της δημιουργεί την ελπίδα για ένα κράτος που θα επιβάλλει το δίκαιο και το νόμο.» : Πιστεύω δλδ ότι έχουμε την ε λ ά χ ι σ τ η υποχρέωση να θεωρούμε ένα τέτοιο κράτος μέσα στα όρια τών πιθανοτήτων, ακόμα κι αν έτσι φαινόμαστε, υπό τίς παρούσες συνθήκες, εκτός πραγματικότητας και ουτοπικοί… (Γιατί πιστεύω ότι είναι κατά κάποιο τρόπο και υποχρέωσή μας να είμαστε (υπό τις παρούσες παλι συνθήκες) και τα δύο, δλδ)

    Λοιπόν, ο Βγενόπουλος είναι ο «πραγματικός υπεύθυνος της τραγωδίας», πράγματι, και το ότι όλοι μιλάνε για ό λ ο υ ς τούς ά λ λ ο υ ς ενόχους εκτός απ’ αυτόν αποτελεί προσβολή και στη νοημοσύνη μας, και στη δημοκρατία μας, και στα πάντα μας

    Αυτός είναι ο κατεξοχήν δολοφόνος : αυτός που τούς ανάγκασε να δουλεύουνε εκείνη τή μέρα, μες στα μούτρα τής διαδήλωσης, όταν όλες οι γύρω τράπεζες είχανε κλείσει, και στο συγκεκριμένο κτίριο που δεν πληρούσε κανέναν όρο στοιχειώδους ασφάλειας : Και μην το πάμε στο «γιατί δουλεύανε και δεν ρισκάρισαν να χάσουν τη δουλειά τους» γιατί έτσι θα το πάμε και στο ότι πιθανόν να είχανε και τάσεις αυτοκτονίας… Τό ζήτημα είναι ότι οι υστερικοί που νομίζουνε ότι κάνουνε επανάσταση καίγοντας ζωντανούς τούς υπαλλήλους τού Βγενόπουλου, (ας πηγαίναν να κάψουν τον ίδιον αν ήταν τόσο πολύ θυμωμένοι) θα μπορούσαν να έχουν γίνει ακίνδυνοι αν ο Βγενόπουλος εκβίαζε μεν τους υπαλλήλους του να δουλέψουν, φρόντιζε όμως τουλάχιστον να δουλεύουν μέσα στις στοιχειώδεις συνθήκες τής νόμιμης (και «υποχρεωτικής» ( α ν υπήρχε κράτος δικαίου κτλ) ασφάλειας) Μαζί λοιπόν με τόν Βγενόπουλο δολοφόνοι είναι και όλοι όσοι υπόγραψαν για τήν «νομιμότητα» τού κτιρίου του : πολεοδόμοι, πυροσβέστες, μηχανικοί, υπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι και ξέρω γω ποιοι άλλοι

    Αυτά, για την περίπτωση που υ π ά ρ χ ε ι εισαγγελέας και υπάρχει περίπτωση να αποδοθεί κ α μ ι ά φορά δικαιοσύνη

    (και μη μού πεις ότι ζω στον φανταστικό μου κόσμο, διότι εκεί με β ι ά ζ ε ι η στοιχειώδης πολιτική μου συνείδηση κι εμένα πλέον να ζώ…)

  3. Ο/Η gatouleas λέει:

    @AFM, καλως όρισες… Ο Βγενόπουλος, btw, μου θυμίζει τον DeVito στο «Με τα Λεφτά των Άλλων» Other People`s Money (αν θυμάσαι την ταινία)…
    @Χάρη, οδηγούμαστε σε μια περίοδο πλήρους κοινωνικής και οικονομικής απορρύθμισης… Δε θα μου κάνει εντύπωση, πλέον, αν μέσα σε 1 (ένα!!) χρόνο έχουμε εγκατάλειψη του Ευρώ και ξέσπασμα περιφερειακών πολέμων για να αντιμετωπίσει η καθε μια χώρα μόνη της την κρίση (πχ νέα αναδιανομή της Πολωνίας αναμεσα σε Γερμανία και Ρωσία κλπ).
    Έχω την εκτίμηση πως μέσα σε λίγους μήνες θα έχουμε πλήρη απορρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και υγείας στην Ελλάδα, μέσα από κλεισίματα νοσοκομείων, και συμπτύξεις σχολείων σε 3 βάρδιες με 70 μαθητές ανα τμήμα..
    Ταυτόχρονα θα έχουμε εκφυλισμό του κοινοβουλευτισμού.. Το Νοέμβρη θα πάμε σε νέες εκλογές, μέσα σε κλίμα κινδυνολογίας (δες τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών) και οι επόμενες δε θα αντέχουν πάνω από 4-5 μήνες…
    Αυτή η έκπτωση του συστήματος, όπως μπερδεμένα καταγράφεται από τους χιλιάδες που ούρλιαζαν «να καει το μπουρδέλο η βουλή», δε χρειάζεται μια αριστερά να υπερασπιστεί το φαύλο και αναξιόπιστο σύστημα..
    Δεν χρειαζόμαστε αριστερα που να αναπολεί ως γηραιά δεσποσύνη «τις παλιές εκείνες εποχές που όλα ήταν όμορφα και αθώα», αλλά μια αριστερά που να καταλάβει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, πως αυτό το κράτος δηθενδικαίου που στήριξε και στηρίζει τους βγενόπουλους υπέυθυνο για την ανέχεια..
    Αν δεν τολμήσει να μιλήσει η αριστερά για κομμουνισμό σήμερα, πότε θα το κάνει;
    Αν είναι, βέβαια, ο κομμουνισμός της να είναι η Κίνα, καταλαβαίνουμε όλοι τους δισταγμούς της..

  4. Ο/Η Α. ΚΟΥΓΙΑΣ λέει:

    Φταίει ο Βγενόπουλος για το θάνατο των τριών υπαλλήλων.
    Φταίει η μάνα του Αλέξη Γρηγορόπουλου που δεν του φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον άφησε να κυκλοφορεί στα Εξάρχεια
    Φταίει ο Γ. Λαμπράκης που πέρασε το δρόμο με κόκκινο…
    Γραμμή Κούγια.

    Δυστυχώς, ολοι έχουμε ένα Κούγια μέσα μας.

  5. Ο/Η gatouleas λέει:

    Κύριε Κούγια, κάλη η προσπάθεια να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, αλλά ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι τραπεζίτες με τις κυβερνήσεις τους είναι οι επιτιθέμενοι στο λαό.
    Δεν είναι ίδια τα τανκς του Πολυτεχνέιου με το «ντου» στη Βουλή από τον κόσμο.
    Ζούμε σε συνθήκες πολέμου με δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Οταν γίνεται ο βομβαρδισμός, δεν μπορείς να λες «εγώ διαφωνώ» και πας βόλτα στην πλατεία.
    Αν δεν συμφωνείς με κάνενα στρατόπεδο , φτιάχνεις ένα τρίτο.. Αλλά μην παριστάνεις πως δεν υπάρχει πόλεμος..

  6. Ο/Η θέλω κ εγώ λέει:

    Gatoulea τι παίρνεις;
    Δώσε και σε μας.

  7. […] εταίροι μας μας “σώζουνε”, αθώοι δολοφονούνται, Βγενόπουλοι δε συλλαμβάνονται και εγώ ο αφελής γιορτάζω γραφικές επετείους αντί να […]

  8. Ο/Η gatouleas λέει:

    αν @θελεις κ εσυ, πρέπει να δοκιμάσεις το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου. Τέλειο και φθηνό… και το κοτόπουλο και το χοιρινο.


Σχολιάστε