Γιατί ακυρώθηκε το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ και δεν μεταφέρθηκε στην πλατεία Συντάγματος;

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παρασκευής 17/6

«…το Συντονιστικό του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ αποφάσισε τη «μεταφορά» του φετινού Φεστιβάλ από το Πάρκο Γουδή στους δρόμους και τις πλατείες. Γιατί πιστεύουμε πως οι ζωές και η ευημερία όλων μας, ντόπιων και μεταναστών/ριων, κρίνονται φέτος πολύ περισσότερο στους δρόμους και στις πλατείες των πόλεων που ζούμε. Δίνουμε λοιπόν ραντεβού με όλους και όλες που στηρίζουν και συμμετέχουν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, άτομα, οργανώσεις, συλλογικότητες, μεταναστευτικές κοινότητες, στις πλατείες, για να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο, για να αναδείξουμε τα αιτήματα και τα προβλήματα των μεταναστών/ριων για να ενισχύσουμε τον κοινό αγώνα όλων των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτή τη χώρα για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια.»

Με το φτωχό μου το μυαλό αναρωτιέμαι γιατί σε μια περίοδο με τα γεγονότα της Υπατίας και τα φασιστικά πογκρόμ που συνεχίζονται στην περιοχή της Αχαρνών, αντί να ακυρωθεί το φεστιβάλ…

…γιατί δεν πρότειναν να μεταφερθεί η διοργάνωση του αντιρατσιστικού φεστιβάλ από το πάρκο Γουδή σε ένα τμήμα της πλατείας Συντάγματος;

Χωρίς τα κομματικά τραπεζάκια.. μόνο με τα ταμπλό των προσφυγικών και μεταναστευτικών οργανώσεων..

Ώστε να γεμίσει η συνέλευση με αλβανικές, πακιστανικές, μπαγκλαντεσιανές και αφρικάνικες σημαίες…

Για να αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν… να δούμε την ΑμεσοΔημοκρατική συνύπαρξη Νιγηριανών και Ελλήνων αδελφωμένοι να μουτζώνουν την ελληνική Βουλή.

Δεν πιστεύω, λοιπόν, πως προτάθηκε αυτή ιδέα και απορρίφθηκε από τις μεταναστευτικές οργανώσεις.

Δεν έχω ακούσει να έχει μπει σε ψηφοφορία στη Λαϊκή Συνέλευση και να έχει απορριφθεί..

Άρα…

Απλά ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ!…μάλλον…

Είναι κρίμα για μια τέτοια αβλεψία (που προήλθε, φυσικά, από την κούραση του χτισίματος της ελληνικής επανάστασης) να χαθεί μια ευκαιρία ώστε να προβληθεί, σε όλα τα πέρατα της γης, πως μπορούν συναδελφωμένα και αποϊδεολογικοποιημένα,

…και κυρίως..

…ΕΙΡΗΝΙΚΑ…

…να αναδείξουν τον κοινό αγώνα ενάντια στο ΔΝΤ, την Τρόικα και το Μνημόνιο…

…χωρίς κόμματα και διαμεσολαβήσεις..

Μόνο με τις σημαίες μας αγκαλιά!

Γιατί δεν το σκέφτηκε το συντονιστικό;

ΓΙΑΤΙ;

Μήπως προλαβαίνουμε την ύστατη ώρα και τεθεί σε ψηφοφορία το Σάββατο ή την Κυριακή;

Ιδού η Ρόδος…

…ιδού και το Πήδημα!

 


8 Σχόλια on “Γιατί ακυρώθηκε το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ και δεν μεταφέρθηκε στην πλατεία Συντάγματος;”

 1. Ο/Η bill λέει:

  Κομματάκι δύσκολο δεδομένης της κρυφής ή φανερής φασίζουσας νοοτροπίας μεγάλου ποσοστού των μικροαστών «αγανακτισμένων».
  Οι περισσότεροι νομίζουν ότι όλα τα κακά που τους βρίσκουν ξεκινάνε από διεφθαρμένους πολιτικούς της Βουλής – είναι τεράστιο άλμα να καταλάβουν ότι το κακό είναι ο καπιταλισμός και είναι τριπλά τεράστιο άλμα να καταλάβουν ότι είναι στην ίδια βάρκα με τους μετανάστες ΕΡΓΑΤΕΣ. Κάθεται πιό φυσικά στο μυαλό τους η ιδέα ότι ακροδεξιοί ξυλοφωρτώνουν κάθε μέρα μετανάστες.

  Δεν πειράζει – δεν είπε ποτέ το σύμπαν ότι υπάρχει για να προστατεύει τους καλομαθημένους μικροαστικούς και μικρόνοους κωλαράκους μας. Ότι σπέρνουμε θα θερίσουμε.

 2. Ο/Η Kanali λέει:

  Τους έκανα πρόταση να το πάνε φέτος στην Κλαυθμώνος ή στο Ζάππειο.
  Είπαν ότι οι χώροι αυτοί δεν μπορούν να περιφραχτούν και δεν μπορεί να γίνει δίχως εισιτήριο γιατί τα έξοδά του είναι μεγάλα.

 3. Ο/Η bodyfull λέει:

  μάλλον δεν τους πέρασε από το μυαλό η εθελοντική οικονομική συνεισφορά του κόσμου.
  Γενικά οι δυνάμεις που πρεσβεύουν το αντιρατσιστικό φεστιβάλ, αυτή την στιγμή αλλού είναι στοχοπροσηλωμένες, Και φυσικά ούτε κουβέντα για Αγ. πατελεήμωνα, έτσι μπας και….. Εδώ βέβαια ούτε να ανοίξουν μύτες θέλουν με παρουσία στην πλ. Συντάγματος, όποτε τι το συζητάμε.

 4. Ο/Η gatouleas λέει:

  Kanali, δεν πρότεινα να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο χώρο (πχ στον Αγ Παντελεήμονα που λέει κι ο Bodyfull). Προφανώς το πάρκο Γουδή έχει επιλεχτει με πολλά κριτήρια και γι` αυτό έχουν απορριφθεί εξ` αρχής πιο κεντρικά μέρη, όπως η Κλαυθμώνος ή το Ζάππειο.
  Bodyfull, αντιλαμβάνομαι τη στοχοπροσήλωση των διοργανωτών, αλλά δεν παύει να την κρίνω. Και σε άλλες πόλεις έχουμε «αγανακτισμένους» αλλά δεν αναβαλονται τα Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ.. Μήπως πχ στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε «κίνημα δρόμων και πλατειών»;
  Αν, λοιπόν, έχουμε μόνο στην πλατεία Συντάγματος αυτό το καινοφανές Αμεσοδημοκρατικό γεγονός, γιατί να μην ενσωματωθεί ΚΑΙ το Αντιρατσιστικό φεστιβαλ, έστω σε πιο μίνιμαλ προδιαγραφές… χωρίς συναυλίες και κουζίνες και χωρίς εισητήριο; Μόνο τα stand των μεταναστευτικών οργανώσεων και κάποιες παράλληλες συζητήσεις…
  Θα μπορούσε να ισχυριστεί ένας συνδικαλιστής να «κλείσει» το σωματείο κατά τη διάρκεια της «πλατείας» ή να μην πάταγε ο ίδιος στις συνεδριάσεις του «επειδή είναι στο Σύνταγμα»;
  Ο καθένας μας κάνει κάποιες επιλογές και κρίνεται από αυτές…
  Η υποστολή δράσεων κοινωνικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων (και όχι η ενοποίηση ή μετεξέλιξη τους σε κάτι άλλο) είναι άλλο ένα δείγμα πολιτικής παρακαταθήκης των «πλατειών»…
  Το πολιτικό μόρφωμα της πλατείας Συντάγματος, μετά την απαγόρευση κομμάτων και συνδικάτων, έθεσε εκτός λειτουργίας και το Αντιρατσιστικό φεστιβάλ.

 5. Ο/Η Kanali λέει:

  Αυτό είναι μια πρόταση. Αλλά δεν θα είναι ένα «αντιρατσιστικό φεστιβαλ» όπως το γνωρίζουμε τόσα χρόνια, αλλά κάτι άλλο.
  Γιατί δεν το κάνει κάποιος άλλος αυτό αντί να κατηγορούμε τους διοργανωτές του φεστιβαλ;;;

  • Ο/Η gatouleas λέει:

   Η σχέση (εκπροσώπησης-διαμεσολάβησης, ή όπως-αλλιώς-θες-πές-την) με τις μεταναστευτικές οργανώσεις «χτίζεται», δεν ανακοινώνεται. Δεν μπορεί κάποιος αυτόκλητος Gatouleas να πάει στη Συνέλευση και μιλήσει εξ όνοματος των μεταναστευτικών οργανώσεων.
   Εγώ ανέδιεξα πως οι «Αμεσοδημοκράτες» της πλατείας ΕΠΕΛΕΞΑΝ να εγκαταλέιψουν ένα φεστιβάλ – θεσμό της ελληνικής κοινωνίας, ενώ πχ ούτε η συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ούτε το φεστιβάλ Resistance της ΚΟΕ, αλλά ούτε τα αντιρατσιστικά των άλλων πόλεων ακυρώνονται.
   Δεν προσπάθησαν ούτε «μισερο» να κρατήσουν.
   Μετά, λοιπόν, την εγκατάλειψη του φεστιβάλ των αφρικανικών ενώσεων που γινόταν στην πλατεία Αμερικής, έχουμε και την αυτοδιάλυση του φεστιβάλ.
   Αν αυτό είναι «τεχνική» λεπτομέρεια..

 6. Ο/Η Χanadu λέει:

  θα συμφωνησω απολυτα


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s