Αποκλειστικό: 3 τρόποι για να `ξωφλήσουμε το δημόσιο χρέος, διατηρώντας υψηλό εθνικό βιοτικό επίπεδο και με κύρος στις διεθνείς αγορές!

Τις τελευταίες μέρες έχω αρχίσει και πείθομαι πως ο αντι-καπιταλισμός και η απαλλοτρίωση των μέσων παραγωγής είναι μια απίστευτη ουτοπία. Πράγματι! Είναι αδύνατον να υπάρξει κοινωνία χωρίς αφεντικά, υπουργούς και στρατηγούς… Πως μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Χατζηνικολάους, Πάγκαλους και Βγενόπουλους; Και ποιοι θα το κάνουν αυτό; Οι βολεμένοι εργάτες; Οι πνιγμένοι, στις μεσημεριανές εκπομπές, νοικοκυραίοι;

Θέλω ρεαλισμό, πλέον!

Κάθισα με μια παρέα και τα βάλαμε κάτω… Είδαμε πως υπάρχουν έντιμες προσπάθειες απ` όλο το πολιτικό φάσμα να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή… να συμμαζέψουν το δημόσιο χρέος με το μίνιμουμ κοινωνικό κόστος χωρίς να διαλύσουν την παραγωγική βάση της χώρας.

Προφανώς και υπάρχουν διαφορές…

Η «δεξιά» – καθεστωτική πτέρυγα είναι νομιμόφρων στο διεθνές οικονομικό σύστημα, αλλά δεν θέλει και να μετατρέψει σε ερημωμένη χώρα την Ελλάδα, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε ρακένδυτους επαίτες που αναζητούν μια φέτα ψωμί.

Η αριστερά, από την άλλη, η πρωταρχική της βλέψη είναι η διατήρηση ενός αξιοπρεπούς επίπεδου διαβίωσης του λαού και η υποστήριξη ενός κοινωνικού κράτους. Αφού, η επανάσταση δεν είναι στην ημερήσια διάταξη, αναζητεί μια ενδιάμεση οδό ώστε και να περικόψει τις απαιτήσεις των δανειστών μας και να διατηρήσει  το κύρος και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Γι` αυτό και προτείνει κάτι ανάμεσα σε διαγραφή ή «κούρεμα» του χρέους.

Πρέπει να βρούμε μια λύση ώστε να ξαναβρούμε το 13ο και 14ο μισθό μας, να ξαναγίνουν λειτουργικά και δωρεάν η υγεία και η παιδεία, χωρίς να πειράξουμε Βαρδινογιάννηδες και Λάτσηδες και διατηρώντας τις διεθνείς μας πολιτικές και οικονομικές μας σχέσεις ώστε να μην μπούμε στη μπούκα του κανονιού από το ΝΑΤΟ ή φάμε κανα εμπάργκο από ΕΕ.

Και βρήκαμε όχι μία, αλλά τρεις(!!) λύσεις.. για κάθε γούστο και για κάθε βαλάντιο.

Γιατί, λοιπόν, κυβερνώντες ή αντιπολιτευόμενοι αντί να υπογράφουν Μνημόνια και να οδηγούνται σε πολύχρονες και δαιδαλώδης διαπραγματεύσεις, δεν κάνουν κάτι πάρα πολύ απλό;

Γιατί δεν αποπληρώνουμε όλο το χρέος;

Γιατί δεν τους τα σκάμε cash, κιόλας, για να μας κάνουν και καμιά έκπτωση και να πάμε παρακάτω;

Δείτε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα όλα τα σενάρια

1ο Σενάριο: Η Ευρωπαϊκή Εκσυγχρονιστική Λύση  (Διατηρώντας Ευρώ και παραμένοντας στην Ε.Ε.)

Αυτή η προσέγγιση ταιριάζει σε πιο Σημιτικό κουστουμάκι… Το φοράς και ξετρελαίνεις κάθε εκσυγχρονιστικό κοριτσόπουλο. Έχει φαν από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μέχρι ΛΑΟΣ – ΔηΑρι και ΣΥΡΙΖΑ

Αφού αναλάβουμε κυβέρνηση

 • Ξεκινάμε καμπάνια για την επιστροφή του Μαύρου Χρήματος. Όποιος πολίτης καταθέσει Ευρώ σε ελληνική τράπεζα, απαλλάσσεται από «πόθεν έσχες».
 • Μέσα σε μια βδομάδα δημιουργούμε εικονικές καταθέσεις για κάθε Έλληνα πολίτη σε κρατική τράπεζα.
 • Οι καταθέσεις αυτές δεν είναι ολόιδιες (μην καρφωθούμε κιόλας σαν πρωτάρηδες), αλλά κατά μέσο όρο είναι 34.000 € κατ` άτομο. Έτσι μαζεύονται, περίπου, 340 δις Ευρώ μέσα σε καμιά βδομάδα.
 • Κατόπιν ξεκινάμε καμπάνια ενάντια στο παραεμπόριο και στη φοροδιαφυγή.
 • Μέσα σε λίγες μέρες διαπιστώνουμε  σωρεία παραβάσεων σε καθένα πολίτη (σημείωση: ΟΧΙ για μαύρο χρήμα! Αλλιώς θα βγούνε λάδι από τον προηγούμενο νόμο.)
 • Φροντίζουμε τα πρόστιμα να συμπίπτουν με το ποσό που έχουν – δήθεν – νομιμοποιήσει. Έτσι μέσα σε 10 – 15 μέρες το κράτος θα έχει εικονικά εισοδήματα περίπου 340 δις Ευρώ.
 • Παράλληλα, φτιάχνουμε σε γιάφκα του Εθνικού Τυπογραφείου παράνομες εκτυπώσεις 500ευρου.
 • Αφού στεγνώσουν τα χαρτονομίσματα, τα φορτώνουμε σε ένα καμιόνι, στήνουμε μια ωραία τελετή στο Ζάππειο και τους τα δίνουμε χέρι με χέρι.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: παίρνουμε Ο-ΠΩΣ-ΔΗ-ΠΟ-ΤΕ γραπτή απόδειξη εξόφλησης! Αν (μία στο εκατομμύριο) ανακαλύψουν τα πλαστά, εμείς θα τους καταγγείλουμε για προβοκάτσια. «Τα πήρανε πρώτα και βάλανε εφημερίδες μέσα μόνοι τους» θα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Άσε που «μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»… αμ πως!

Αποτελέσματα: Έχουμε εξοφλήσει το χρέος μας, είμαστε μέλος της ΕΕ με πανίσχυρο νόμισμα, διατηρούμε ακέραια την εθνική μας περιουσία επιστρέφοντας με περίσσια ορμή στις διεθνείς αγορές και έχουμε πατάξει παραεμπόριο και φοροδιαφυγη! Όλα πάνε πρίμα! Έρχεται η Μεγάλη Ελλάδα των Δύο ηπέιρων και Πέντε θαλασσών!

Αδύναμο σημείο: Πρέπει να βρούμε «μάστορα» στο τύπωμα… και μπόλικο χαρτί. Αααα μην κάνουμε μισερή δουλειά και μας πιάσουνε στα πράσα.

Κριτική: Πολλοί θα υποστηρίξουν πως αυτό είναι παράνομο. Εγώ θα τους πω, πως πχ Κίνα και ΗΠΑ τυπώνουν νύχτα πληθωριστικό χρήμα, εμείς γιατί να μην το κάνουμε στο ΕΥΡΩ που είναι ΚΑΙ ΔΙΚΟ μας νόμισμα;

Προτεινόμενα πρόσωπα στην επιτροπή εξόφλησης: Σίγουρα ο Σημίτης που ξέρει από «δημιουργική» λογιστική, ένα ματσάκι έγκριτων οικονομολόγων και…. εγώ!  Να είμαι αυτός που θα βάλει τις φωνές και θα κοκκινίσει από οργή όταν θα μας κατηγορούν για παραχαράκτες… να ρίξω και κανα χαστούκι, άμα λάχει.

2ο Σενάριο: Λύση Εθνικής Υπερηφάνειας με μπόλικο Χουβαρνταλίκι (Φεύγουμε από ΕΕ και Ευρώ)

Αυτή η προσέγγιση ταιριάζει με πουκάμισο ανοιχτό χωρίς γραβάτα. Πάντα με σκούρο κουστουμάκι , όχι, όμως, σινιέ. Εμπνέομαι από Κανέλη και Θοδωράκη.. Θα έβαζα και τον Καρατζαφέρη, αλλά αυτός γουστάρει πιο πολύ ΕΕ, πλέον.. φλώρεψε κι αυτός…

Αναλαμβάνουμε – φυσικά – κυβέρνηση, και

 • Φοράμε μπερέδες, καλούμε Τσάβες, Κορρέα και ΚΚΚίνας και ανακοινώνουμε την αποχώρηση μας από ΕΕ και Ευρώ
 • Φυσικά, δεν πειράζουμε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για να μην διαταράξουμε τις (εύλογες) ανησυχίες της διεθνούς αγοράς
 • Εξαγγέλλουμε μαζικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων (κι αυτό για να καθησυχάσουμε τις διεθνείς αγορές)
 • «Στήνουμε» τους διαγωνισμούς και φροντίζουμε να δώσουμε πετρέλαια, λιμάνια, συγκοινωνίες κλπ σε Βενεζουέλα, Κούβα, Κίνα και Ισημερινό. Με αυτό τον τρόπο ούτε κάνουμε «επανάσταση» αλλά δημιουργούμε σοσιαλιστικές νησίδες επιχειρήσεων μέσα στην καπιταλιστική Ελλάδα. Χιλιάδες Έλληνες μέσα σε κλίμα αγωνιστικότητας στήνουν μπριγάδες και φεύγουν να δουλέψουν στα σοσιαλιστικά εργοστάσια της Κίνας..  Επειδή υπάρχουν πολλές προσφορές, θα γίνει κλήρωση για να βγουν οι τυχεροί, αυτοί, εργαζόμενοι.
 • Φτιάχνουμε νέο νόμισμα, τη «Χελώνα», προς τιμή του πρώτου αρχαιοελληνικού νομίσματος. Με αυτό το κόλπο, «τελειώνουμε» την ακροδεξιά. Ο Μπουμπούκος θα γραφτεί εθελοντής στη ΚΝΕ.
 • Σε πλήρη συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα καθορίζουμε την ισοτιμία Ευρώ – Χελώνας.( Για οικονομία του ποστ, δεχόμαστε πως θα είναι 1:1.)
 • Πάμε νύχτα στο εθνικό τυπογραφείο και τυπώνουμε καμιά 400 δις Χελώνες και κανονίζουμε ένα ραντεβού με τους Στροσκάνες να τους ξωφλήσουμε
 • Πάμε με τις κουστωδίες στο Ζάππειο, τους ανοίγουμε τους χαρτοφύλακες με τα μετρητά και τους τα σκάμε ένα – ένα «τούβλο» κολάριστα. Ζητάμε απόδειξη (πάλι), βγάζουμε φωτογραφίες, τρώμε από το μπουφέ και η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις αγορές με καθαρό το κούτελο. Όχι, ψευτοτσαμπουκάδες, όχι μικροπαζάρια και γκρίνιες, αλλά ελληνικά και large… τους δίνουμε και κανά δεκάρι δις Χελώνες για πουρ-μπουάρ , μιας και τους κουράσαμε τα τελευταία χρόνια με τα φέσια μας. Τους χώνουμε και στις τσέπες κι από μια ζωντανή για ενθύμιο…
 • Επειδή είμαστε ξύπνιοι, έχουμε backup – σε άλλο καμιόνι – μπόλικο χρήμα… Έχουμε τυπώσει χαρτονομίσματα Χελώνων αξίας μερικών τρις. Σε περίπτωση που μας πουν πως η Χελώνα πληθωρίστηκε θα τους ρωτήσουμε «Πόσο; 1000%; 1.000.000%;» και θα τους ανοίξουμε και την άλλη βαλίτσα και θα «τσακώσουμε» κανά τρις Χελώνες έξτρα. Άμα τσιγκλήσουν θα τους πούμε, στα ίσα, πόσο θέλουν να τους το δώσουμε ΑΤΑΚΑ κι επιτόπου.. κι αν θέλουν κι άλλα να έρθουν αύριο το πρωί και να πάρουν όσα γουστάρει η καρδιά τους! Δε θα μας πουνε τσίπιδες οι κωλοευρωπαίοι που ήταν στα δέντρα και τρώγανε μπανάνες όταν εμείς «είχαμε» Αριστοτέλη και Μεγαλέξαντρο.

Αποτελέσματα: η χώρα έχει διατηρήσει την οικονομία της, την αξιοπρέπεια της και βρίσκεται και μ` ένα ποδάρι στο σοσιαλισμό.

Αδυναμία : Θα χρειαστούμε να κόψουμε κανένα δάσος για τα χαρτονομίσματα μας.  Όχι και πολύ Eco-friendly αλλά, κατά τα άλλα, θα είμαστε μια χαρά στο τσαρδί μας… Φραγκάτοι και σοσιαλιστές. Κι αν κουνηθεί κανένας αμερικάνος τραπεζίτης και δεν παίρνει το cash μας, του τραβάμε και μια μονομερή διαγραφή χρέους και τον αφήνουμε να ψάχνεται στα δικαστήρια.. Μέχρι να γίνει η δίκη… πιασ’ το αυγό και κούρευ’ το!

Κριτική: Θα στεναχωρηθούν οι φλώροι κοσμοπολίτες μας που θα πρέπει να ξαναγοράζουν συνάλλαγμα για τα ταξίδια τους στα Παρίσια και Λονδίνα.  Ο.Κ. Είναι ψιλο-μανούρα, άλλα μια θυσία για το σοσιαλισμό, ρε γαμώτι!

Προτεινόμενα πρόσωπα στην επιτροπή εξόφλησης: Εδώ υπάρχουν 3 καβατζωμένες θέσεις. Σίγουρα ένας θα είναι ο Πανίκας Ψωμιαδης… Θα μπει σα Ζορο κι θα φροντίσει να μην κουνηθεί καμιά «Μανταλένα» μπροστά μας. Ο δεύτερος θα είναι ο Θανάσης ο Γιαννακόπουλος με την Μίκυ Μάους γραβάτα του. Έτσι και δει καμιά βρωμιά, θα πάρει τα λεφτά και τους τα ρίξει στη μάπα όπως στους διαιτητές στο Final Four. Δε μασάει σε τίποτα το Χόμπιτ!  Ο τρίτος θα είμαι, πάλι, εγώ. Θα είμαι με το κουστούμι και το λελουδικό μου και το τελευταίο δις Χελώνες (το πουρ-μπουάρ) θα τους το κολλήσω στο κούτελο. «Χόρεψε μου, γοργόνα μου» θα πω στον Τρισέ και θα καεί το πελεκούδι!

Ο 3ος Δρόμος (όχι για το Σοσιαλισμό) – Ιδιωτικοποίηση του Χρέους (η μέθοδος του «μπροστινού»)

Μιλάμε για το πιο προχώ σχέδιο.. το πιο φίνο! Απαιτεί σινιέ ρουχαλάκια, πούρα και «πρόσωπο» στην αγορά. Μέσα ή έξω από το ευρώ, απαιτεί άψογο συντονισμό και κόσμο με γνώση του know how γιατί θα κινηθούμε με νόμιμες, μεν, αλλά οριακές συνθήκες που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς.

Θα σεβαστούμε πλήρως, συνθήκες νόμους και πρέπει να ξεχάσουμε σοσιαλιστικά τερτίπια.

Αναλαμβάνουμε – όπως πάντα – την κυβέρνηση

 • Πρώτο μέτρο η ιδιωτικοποίηση μιας τράπεζας (Αγροτική ή Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο). Εμφανίζουμε το πιο σκληρό μας πρόσωπο από την πρώτη μέρα για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια των «οχτρών» μας.
 • Θα κάνουμε fake διαγωνισμό και την τράπεζα αυτή θα φροντίσουμε να τη δώσουμε σε κάποιο ετοιμοθάνατο ραμολί από 90 χρονώ και πάνω..  κατά προτίμηση σε καμιά εντατική. Αυτός θα είναι ο «μπροστινός» μας.
 • Στο νέο ΔΣ της τράπεζας θα βάλουμε ανθρώπους έμπιστους, με «πρόσωπο» στην κοινωνία και στις αγορές, καθώς και εμπειρία σε λεπτούς χειρισμούς που πρέπει να γίνουν. Θεωρώ παντελώς απαραίτητα πρόσωπα σαν τον Ψωμιάδη και τον Μπέο. Χωρίς αυτά δουλειά δε γίνεται με καμία Παναγία…
 • Αφού ολοκληρωθεί η τελετή παράδοσης της τράπεζας, κανονίζουμε μια λαμπρή τελετή όπου θα καταθέσουμε (τάχα μου) 340 δις Ευρώ. Θα πάμε με καμιόνια και με κάμερες και οι διευθύνοντες σύμβουλοι (ο Ψωμιάδης και ο Μπέος, που λέγαμε) θα διαβεβαιώσουν πως παρέλαβαν κάθε σεντ από τα 340 δις που φυλάσσονται.
 • Αφού τα βάλουμε (τάχα μου) στην τράπεζα θα ζητήσουμε ένα λογαριασμό από το ΔουΝουΤου καθώς και το iban του για να τους κάνουμε έμβασμα τα 340 δις.
 • Αφού πάρουμε το iban, θα κάνουμε τη μεταφορά Παρασκευή βράδυ. (ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να είναι κλειστές οι τράπεζες για να περάσει κανα Σαββατοκύριακο μέχρι να διαπιστώσουν πως δεν υπάρχει ρευστό.) Όμως εν τω μεταξύ η λογιστική πράξη μεταφοράς του ποσού θα έχει γίνει και η δικιά μας τράπεζα θα βεβαιώνει πως υπήρχε αυτό το υπόλοιπο στο λογαριασμό μας.
 • Τη Δευτέρα, λοιπόν, που δε θα βρούνε φράγκο στο λογαριασμό τους, εμείς θα τα ρίξουμε στον «μπροστινό». Θα τον παρουσιάσουμε σαν νέο Κοσκωτά που καταχράστηκε λεφτά της Τράπεζας και θα «πέσουμε από τα σύννεφα» για την απάτη που διαπράχτηκε.
 • Θα συνδράμουμε με όλα τα μέσα της ελληνικής δικαιοσύνης να αποκαλυφθούν οι ένοχοι ενώ θα συστήσουμε και Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για να διερευνήσει τυχόν πολιτικές ευθύνες. Η τράπεζα θα μπει σε εκκαθάριση, αλλά, πλέον, εμείς θα έχουμε εξοφλήσει και θα υπάρχει μόνο μία δικαστική διαμάχη μεταξύ δύο ιδιωτών: του ΔΝΤ και της Τράπεζας για τα 340 δις.

Αποτελέσματα: Εμείς ξεχρεώνουμε, στο ραμολί – «μπροστινό» δεν μπορούν να του κάνουν και πολλά πράματα (έτσι κι αλλιώς θα τα έχει κακαρώσει πριν φτάσει καν στη δίκη) και επανερχόμαστε αγνοί και με καθαρό το κούτελο στην παγκόσμια αγορά…

Αδυναμία: Καμία! Λίγο προσοχή στους χειρισμούς και καθαρίσαμε μια και καλή!

Κριτική: Απλά θα ξαναγυρίσουμε όπως είμαστε πριν… Ούτε σοσιαλισμούς, ούτε τίποτα. Ξοφλάμε, χάνουμε μια τράπεζα και back in business… as usual

Προτεινόμενα πρόσωπα στην επιτροπή εξόφλησης: Ο Ψωμιάδης είναι παντελώς απαραίτητος! Όταν όλοι θα παθαίνουν εγκεφαλικά από αγωνία, εκείνος θα κάθεται ψύχραιμός με την πουράκλα του και θα λέει στους Τρισέδες «Αγαπούλα, όλα θα πάνε καλά! Μόνο ηρέμησε μη μου μείνεις στα χέρια μου». Φυσικά θα είμαι και εγώ! Εγώ θα είμαι η φωνή της έντιμης Ελλάδας. Όταν αποκαλυφθούν  τα άδεια ταμεία, εγώ θα βροντοφωνάζω με αποφασιστικότητα «εδώ θα μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο! Όλα θα βγουν στη φόρα!»

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Όπως είδατε υπάρχουν πράγματι πολλοί τρόποι να ξεμπερδέψεις με το χρέος.

«Δεν χρειαζόμαστε επαναστάσεις και αναδιανομή του πλούτου.. Μόνο αποφασιστικές κυβερνήσεις με έξυπνα σχέδια.. κι όλα θα πάνε καλά» είπε ο Άσπρος Λαγός στην Αλίκη και προχώρησαν προς το παλάτι της Ντάμα Κούπα.

Advertisements

6 Σχόλια on “Αποκλειστικό: 3 τρόποι για να `ξωφλήσουμε το δημόσιο χρέος, διατηρώντας υψηλό εθνικό βιοτικό επίπεδο και με κύρος στις διεθνείς αγορές!”

 1. Ο/Η elasticrash λέει:

  Η πρώτη λύση είναι καλή, εύγε αγόρι μου

 2. Ο/Η π. λέει:

  Καλά, απίστευτος!!! Κλαίω από τα γέλια (και όχι μόνο, δυστυχώς…)

 3. Ο/Η Spyros λέει:

  «Αγαπούλα, όλα θα πάνε καλά! Μόνο ηρέμησε μη μου μείνεις στα χέρια μου»

  χα , χα άπαικτο !!! εγώ είμαι υπέρ της τρίτης πρότασης .

 4. Ο/Η Σοφία λέει:

  Συμφωνώ! Μόνο με τον Μάκαρο θα γίνει η σωστή η δουλίτσα

 5. Ο/Η jeronimo λέει:

  Σαχλαμαρες…
  Μια σιγουρη και αναιμακτη λυση:
  Εχουμε το χρημα που χρειαζομαστε μπροστα στα ματια μας και δεν το βλεπουμε.
  Business με την Εκκλησια.
  Στελνουμε τον George (που λαμογιο δεν τον λες λογω…ανικανοτητας) αυτοπροσωπως στο Αγ.Ορος.Εκει κανει το deal του αιωνα.Πουλαει 10 νησια (random δεν εχει σημασια ποια)στην εκκλησια (η οποια σιγουρα εχει χρημα για να τα αγορασει) και στελνει το πακετο στον Στρος Καν ξεχρεωνοντας μια και καλη.Ετσι:
  Δεν ξεπουλαμε τη χωρα σε ξενους επενδυτες
  Δε θα χρειαζομαστε διαβατηριο να παμε στην Κερκυρα ή τη Ροδο που ακομα κι αν δεν ανηκουν στο Ελληνικο κρατος,θα ανηκουν στην Ορθοδοξη Εκκλησια η οποια μας αγαπαει και μας προστατευει.
  Υψωνουμε το Εθνικο μας φρονημα προς τερψιν αρκετων και συσπειρωνομαστε εναντια στους ξενους-βαρβαρους κλπ
  Δινουμε στην Εκκλησια μεριδιο στην εξουσια (δικαιωση του μακαριστου Χριστόδουλου)που τοσο πολυ ηθελε και πλεον Χριστιανοποιουμε και νομιμοποιουμε ΟΛΟΥΣ τους μεταναστες (αφου θα το θεσουμε ως προυποθεση για να ερχονται στη χωρα μας) με σκοπο να ερχονται (ως ευχαριστω που τους δεχτηκαμε)στην Εκκλησια καθε κυριακη (=σταθερο εσοδο).
  …και αλλα πολλα οφελη
  Για σκεφτειτε το.Μιλαμε για την αρχη μιας νεας Βυζαντινης-Νεοελληνικης Αυτοκρατοριας…

 6. Ο/Η gatouleas λέει:

  jeronimo, κάνεις ένα σοβαρό λάθος που υπονομέυει την πρόταση σου… Είναι ποτέ δυνατόν η εκκλησία να δώσει cash τόσο χρήμα; Ιστορικά, ΠΑΝΤΑ, το αναποδο γινόταν (βλ. Βατοπέδι) Τη εκκλησία μόνο το μπικικίνι τη νοιάζει, θα δώσει λεφτά να ξεχρεώσει το ελληνικό κράτος; Χειρότερους όρους από ΔΝΤ και ΕΕ μαζί, θα βάλει και αν…!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s