Νέα διάταξη για το τείχος του Έβρου: Δικαίωμα εργασίας για τους μετανάστες!

Είμαστε περήφανοι για το έργο μας!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Gatoulea, οι κύριοι Λοβέρδος και Λουκά Κατσέλη πρότειναν μια συμπληρωματική ρύθμιση την οποία αποδέχτηκε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα. Λέγεται πως μετά τη δημοσιοποίηση της, ο κύριος Παπουτσής σχολίασε:

«Επιτέλους! Όχι μόνο θα ξαναβγούμε σαν άνθρωποι στους δρόμους, αλλά θα μας ραίνουν και με ροδοπέταλα!»

Το τελευταίο διάστημα βάλλεται η κυβέρνηση για την απόφαση της να υψώσει ένα προστατευτικό τείχος κατά μήκος του Έβρου για να παρεμποδιστεί η παραπέρα αθρόα είσοδος μεταναστών στην Ελλάδα. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΓΑΠ δεν μπορούσε να αντέξει τις άδικες επιθέσεις για δήθεν ρατσιστική εκτροπή της. Έτσι είχε ανατεθεί σε όλα τα στελέχη να βρουν συμπληρωματικές προτάσεις που θα αμβλύνουν τις εντυπώσεις.

Η νέα ρύθμιση περιλαμβάνει, λοιπόν, μια σειρά συμπληρωματικών μέτρων:

1)      Θα ιδρυθεί η «ΜΕΛΛΟΝ Α.Ε.» με μοναδικό μέτοχο το δημόσιο και έδρα τις νέες υπερσύγχρονές εγκαταστάσεις των Κέντρων Φιλοξενίας στον Έβρο. Έργο της θα είναι η ενοικίαση προσωπικού.

Ρομά σε Κέντρο Υποδοχής στη Γερμανία του 1940. Ας χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά την εμπειρία του χθες, ΣΗΜΕΡΑ!

2)     Όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται να εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας θα έχουν μία ακόμα επιλογή πέρα της απέλασης ή της αναζήτησης ασύλου… θα μπορούν να εγγράφονται ως εργαζόμενοι στη «ΜΕΛΛΟΝ Α.Ε.». Με αυτό το μέτρο θα έχουμε μια πρώτη εκκαθάριση, ποιοι από αυτούς έρχονται για δουλειά και ποιοι είναι κλέφτες, απατεώνες, δολοφόνοι και γενικά κοπρόσκυλα που θέλουν να ζουν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

3)      Όσοι αρνούνται να εγγραφούν θα απελαύνονται αμέσως, χωρίς δικαίωμα έφεσης ή αναζήτησης ασύλου. Είπαμε… η γραπτή άρνηση εργασίας είναι ισχυρή απόδειξη για το ύποπτο ποιόν του αιτούμενου.

4)      Όσοι εγγράφονται στη «ΜΕΛΛΟΝ Α.Ε.» θα υπογράφουν και ξεχωριστή σύμβαση εργασίας, η οποία θα είναι σύμφωνα με το νέο νόμο επιχειρησιακών συμβάσεων. Προτείνεται να ξεκινάει με 500€ το μήνα (χωρίς δώρα), αλλά θα έχουν δικαίωμα συγκρότησης σωματείου και επαναδιαπραγμάτευσης τη σύμβασης.

5)      Οι εργαζόμενοι, πλέον, της «ΜΕΛΛΟΝ Α.Ε.» θα διαμένουν υποχρεωτικά σε ειδικά διαμορφωμένα Κέντρα Φιλοξενίας, ενώ θα τους παρέχονται και τρία πλήρη γεύματα ημερησίως.

6)      Η «ΜΕΛΛΟΝ Α.Ε.» θα παρακρατά 200€ το μήνα για ενοίκιο, άλλα 200€ το μήνα για διατροφή και ρουχισμό, ενώ από τα υπόλοιπα 100 θα πρέπει να πληρώνουν τα διάφορα παράβολα και τα όποια προσωπικά τους έξοδα. Θα υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης χαμηλότοκου δάνειου για τα έξοδα νομιμοποίησης το οποίο θα εξοφλείται με παρακράτηση ποσοστού των 100€.

7)      Οι εργαζόμενοι της «ΜΕΛΛΟΝ Α.Ε.» θα απασχολούνται, κυρίως, εντός του κέντρου υποδοχής, ή σε κοντινές περιοχές. Θα βοηθούν στην αγροτική παραγωγή, στην κατασκευή και συντήρηση των εθνικών οδών, αλλά ακόμα και σε δουλειές στις κοντινές πόλεις και χωριά. Ο εργαζόμενος θα φεύγει το πρωί με το πούλμαν της εταιρείας το πρωί να πάει πχ να καθαρίσει τζάμια ή σερβιτόρα στην καφετέρια, και με τον ίδιο τρόπο θα επιστρέψει το βράδυ στο Κέντρο Φιλοξενίας.

8)      Οι εργαζόμενοι της «ΜΕΛΛΟΝ Α.Ε.» δεν θα είναι παράνομοι, πλέον! Ούτε και έρμαια σε κάθε κακόβουλη συκοφαντία και επίθεση. Σε συνεργασία με τη MICROSOFT θα μηχανογραφηθούν σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα συμπεριληφθεί και στα νέα Windows 8 . Θα αποκτήσουν  ένα ξεχωριστό 16ψήφιο PIN το οποίο θα είναι η νέα τους ταυτότητα. Θα τους χορηγηθεί σε πλαστική κάρτα με code bar, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα, σε συνεργασία με το Fashion Department, να το χτυπήσουν με πολύχρωμο tattoo σε κάποιο εμφανές σημείο του σώματος τους ή και να το ράψουν με το δικό τους προσωπικό τρόπο και φαντασία στα ρούχα τους.

Προχειράτζες στη βλαχο- αμερική... Το δικό μας θα είναι πιο design!

9)      Τα πρώτα πιλοτικά Κέντρα θα ιδρυθούν στον Έβρο, στην Ήπειρο, στην Κρήτη και στη Μανωλάδα Ηλείας.  Αν εξελιχθούν όλα ομαλά, γρήγορα θα επεκταθούν σε κάθε πόλη.

10)  Υπάρχει σκέψη να αναλάβει ο διάσημος Χριστόφορος Κοτέντος να ράψει σκαμπρόζικες ομοιόμορφες φόρμες εργασίας για τους εργαζόμενους της «ΜΕΛΛΟΝ Α.Ε.». Πρέπει να σταματήσουν, πλέον, οι ρατσιστικές συμπεριφορές και διώξεις. Κανένας δε θα σταματά για εξακρίβωση στοιχείων, αυτόν που φέρει τη στολή της «ΜΕΛΛΟΝ Α.Ε.».

11)   Απορρίφθηκε η ιδέα του κ. Πάγκαλου να εξαπλωθεί το μέτρο και στους άνεργους Έλληνες πολίτες. Εφ’ όσον δεν μπορούν να απελαθούν, αυτό θα σήμαινε καταναγκαστικά έργα και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – και του ΓΑΠ προσωπικά – είναι μακριά από αυτές τις λογικές, τις οποίες και καταδικάζει απερίφραστα. Βέβαια, εξετάζεται το δικαίωμα εθελοντικής ένταξης στο πρόγραμμα της «ΜΕΛΛΟΝ Α.Ε.». Λέγεται πως ο κ. Πάγκαλος μουρμούρισε, δυσαρεστημένος «πάλι τη γλιτώσανε οι τεμπέληδες κοπρίτες».

Για τη σύνταξη της μελέτης χρησιμοποιήθηκε η διεθνής εμπειρία από Νταρφούρ, Ινδία, Βοσνία αλλά, κύρια, από το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Γερμανίας του μεσοπολέμου και από τις ΗΠΑ… τόσο για το πολιτιστικό μνημείο 700 μιλίων που διασχίζει τα Αμερικανο – Μεξικάνικα σύνορα, όσο και τα κέντρα υποδοχής των Κινέζων στο Φαρ Ουέστ του 19ου αιώνα, αυτά των αρχών του 20ου, τα Αμερικανογιαπωνέζικα πνευματικά κέντρα που φτιάχτηκαν στα 1941, αλλά και αυτά της εξωτικής αμερικάνικης Κούβας, στην παραλία του Γκουαντάναμο.

Άντε!

Και στα δικά μας οι λέφτεροι!

 

Advertisements

One Comment on “Νέα διάταξη για το τείχος του Έβρου: Δικαίωμα εργασίας για τους μετανάστες!”

 1. Ο/Η jianpaps λέει:

  Ο Λένιν αναφερόμενος στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης έλεγε ότι λαός που
  ανέχεται η κυβέρνηση του να καταπιέζει άλλους λαούς, δεν πρόκειται
  ποτέ να είναι λαός ελεύθερος (κάπως έτσι το έγραψε τες πα).
  Πραγματικά αυτό «το τοίχος του αίσχους» είναι το μέλλον που θέλουν
  για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Γιαυτό η απάντησή μας πρέπει να είναι συλλογική και
  συνολική.
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

  Στον αγώνα . Άλλωστε δεν έχουμε να χάσουμε και τίποτα άλλο, παρά μόνο
  τις αλυσίδες μας.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s