Άρχισε η εκποίηση πεζόδρομων και πλατειών στον Πειραιά

Σε μια «λαμπρότατη πανηγυρική εκδήλωση» παρουσία των επιχειρηματιών της πόλης όπου σουλατσάριζαν ελεύθερα μέσα στο Συμβούλιο και χαριεντίζονταν με τον κάθε Σύμβουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, την περασμένη Δευτέρα 29//11, αποφάσισε την παραχώρηση της πλατείας Κοραή στους ιδιοκτήτες των καφετεριών.

Σε απόλυτη σύμπραξη οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξυμνούσαν, ο ένας μετά τον άλλο, «την οικονομική και κοινωνική προσφορά του Γλου στην πόλη» ψηφίζοντας την σκανδαλώδη «Τοπική Ανάπλαση της Πλατείας Κοραή». Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, εκχωρείται στον εν λόγο επιχειρηματία με δικά του έξοδα, το δικαίωμα να μεταφέρει το παρτέρι και το περίπτερο πιο μέσα στην πλατεία, περικόπτοντας τις λιγοστούς εναπομείναντες ελεύθερους χώρους, ώστε να χτίσει δύο πέργκολες απέναντι από το μαγαζί του.

Αυτή η απόφαση έρχεται να δώσει ακόμα παραπάνω ώθηση στην αυθαίρετη κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων από τα κάθε καφέ και εστιατόρια.

Με βάση αυτό το προηγούμενο, ο κάθε επιχειρηματίας θα ζητά να εκδιώξει τα όποια παρτέρια και δέντρα που τυχόν τον «εμποδίζουν» και να προχωρεί σε κατασκευές στους ελεύθερους χώρους.

Ο Πειραιάς κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε μια αθρόα και άναρχη ανάπτυξη μιας ιδιότυπης μονοκαλλιέργειας. Θα δημιουργούνται κατασκευαστικά συμπλέγματα που θα εκδιώκουν κάθε άλλη δραστηριότητα αλλά και τον ίδιο τον πεζό πολίτη. Το τελευταίο θύμα θα είναι και οι ίδιες οι καφετέριες, αφού ο Πειραιάς θα έχει δεκάδες «πανέμορφες» καφετέριες, αλλά χωρίς πλατείες και δρόμους για να τις προσεγγίσεις. Οι πολίτες θα πηγαίνουν σε άλλους δήμους για βόλτα, και θα πίνουν τον καφέ τους εκεί που περπατάνε…

Μια πρώτη μάχη χάθηκε, αλλά ο πόλεμος είναι μπροστά μας.

Αν δεν βγουν μπροστά οι πολίτες του Πειραιά, οι εξελίξεις θα είναι άσχημες…και σε αυτό τον τομέα!Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s