Και ο ΣΥΡΙΖΑ τρέχει για …τις δημοτικές εκλογές!

Δεν ήθελα να ασχοληθώ με τους πολιτικο-οργανωτικούς σχεδιασμούς των στελεχών του ΣΥΝ, παραδοσιακών ήΙζνογκούντιδων…

Ούτε μου κάνουν εντύπωση, πλέον, οι «δράσεις» των δημοτικών σχημάτων τους σαν το «Λιμάνι της Αγωνίας», που εν μέσω μέτρων ΔΝΤ, ξεκινά «πορεία προς το λαό» με τοπικές εκδηλώσεις υπέρ της ανακύκλωσης… Έχω συμβιβαστεί με το κοινωνικό status των συντρόφων αντικαπιταλιστών.. Θα μπορούσαν να κάνουν καμπάνια σε λιμοκτονούντες στην Αιθιοπία για τη δημιουργία περιβαλλοντολογικού πάρκου.

Θα μεταφέρω, μόνο, την ΟΡΓΗ ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ όταν άκουσε διάλογο του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τοπικό στέλεχος του ευρύτερου Πειραιά, που μάλιστα ανήκει σε «αντισυστημική» συνιστώσα, από αυτές τις ΑλαβανοΑνασικές[1].

Συγκεκριμένα πριν από καμιά δεκαπενταριά μέρες, λίγο πριν την έλευση της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ και τις απεργίες ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, έπεσαν, τυχαία, φάτσα με φάτσα ο βουλευτής με το στέλεχος και η συζήτηση πήγε ως εξής, περίπου:

Λαφαζάνης: Πως πάει η δημοτική κίνηση;

Στέλεχος: Πολύ καλά… Θα σκίσουμε στις εκλογές..

Λαφαζάνης: Έτσι μπράβο. Γερά!

Προσέχτε λίγο… Δεν είναι σε μάζεμα αυτοδιοικητικό. Δεν είναι, καν, ένα προκαθορισμένο ραντεβού όπου, κακόβουλα,  επέλεξα ένα μέρος μιας ευρύτερης συζήτησης. Είναι μια τυχαία συνάντηση δύο στελεχών της αριστεράς και είναι τα πρώτα (και μοναδικά) λόγια, οι πρώτες σκέψεις που τους έρχονται στο μυαλό…

Αλλά, κυρίως, είναι η αλγεινή εικόνα που δίνουν όχι σε ένα «ξένο», σε ένα πολιτικά «αντίπαλο», σε ένα κακοήθη, τελός πάντων, αλλά στο δικό τους ψηφοφόρο… Τεσπά…

Εγώ, αφελέστατα, ρώτησα τον φίλο μου, γιατί δε διαμαρτυρήθηκε.. γιατί δεν τους εγκαλούσε να πάψουν να είναι εκλογολάγνοι και να αρχίσουν να ασχολιούνται και με κάτι άλλο.

Ξέρετε τι μου απάντησε ο φίλος μου που, επαναλαμβάνω, είναι και ψηφοφόρος τους, ένας από το 4% του περασμένου Οκτώβρη;

–          Σε ποιους; Σε αυτούς; Βρε, νομίζεις ιδρώνει καθόλου το αυτί τους; Θα μου πέταγαν ένα “μα φυσικά τρέχουμε και γι` αυτά…. Έχουμε τις επιτροπές ενάντια στα μέτρα, το φόρουμ, τα συνδικάτα”.

Αυτή είναι η εικόνα που έχει ένας ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ για την «αριστερή και αντισυστημική» του πτέρυγα..

…Και αναρωτιέμαι ποιος είναι πιο αφελής…. Αυτός που τους ψήφισε πιστεύοντας πως είναι η καλύτερη εκδοχή των εκλογικών ψηφοδελτίων, ή εγώ που, ακόμα και τώρα, πίστευα πως με ένα κράξιμο θα κλονιζόντουσαν και, ΙΣΩΣ, θα βλέπανε τα πράματα λίιιιιγο αλλιώτικα;


[1] Δεν χρειάζεται να δώσω ούτε όνομα, ούτε συγκεκριμένη πολιτική ένταξη… Ο σ. δεν είναι εκλεγμένος ώστε, εξ ορισμού, να εκπροσωπεί κάτι παραπάνω από τον εαυτό του.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s