Καμπάνια κριτικής στήριξης του νέου νομοσχέδιου για την Ιθαγένεια

Κυκλοφόρησε μια online καμπάνια για την κριτική στήριξη του νομοσχέδιου για την πολιτογράφηση. Θεωρώ χρήσιμο να την στηρίξουμε, όπως και όποια αντίστοιχη…

Οποιαδήποτε συλλογή υπογραφών, διαδήλωση, συνεστίαση, αφίσσα, δήλωση που ζητεί την εξίσωση των μεταναστών στην Ελλάδα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο επίπεδο των δημοκρατικών δικαιωμάτων της στρατοκρατικής Γερμανίας και της Μπερλοσκονικής Ιταλίας, πρέπει να στηριχτεί.

Σταχυολογώ από το κείμενο….

Η αβάσιμη κινδυνολογία περί αλλοίωσης του έθνους και περί φυλετικής διαφοροποίησης, είναι απαράδεκτη σε μια δημοκρατία και κάποτε ποινικά κολάσιμη.

Σήμερα υπάρχει ήδη «αλλοίωση» του ‘δήμου’ στο βαθμό που για πολλά έτη εργαζόμενοι και τα παιδιά τους στη χώρα δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους ακόμα και για το πού πρέπει να μπουν κάδοι καθαριότητας ή μια παιδική χαρά.

….

Η πλειοψηφία τους (2 στις 3 ευρωπαϊκές χώρες) παραχωρεί την ιθαγένεια σε όσους (σ.G. για τους δεύτερης γενιάς μετανάστες) γεννήθηκαν στη χώρα είτε αυτόματα με τη γέννηση (25%) είτε μετά από 3 έτη (22%) ή 5 έτη (19%).

Αντίστοιχα, ένας μεγάλος αριθμός ευρωπαϊκών χωρών (11: 41%) χορηγεί στην 1η γενιά μεταναστών την ιθαγένεια σε λιγότερα από 5-6 χρόνια και 14 χώρες σε 8-10 χρόνια.

To ύψος του παραβόλου πρέπει να είναι αναλογικό ως προς το κόστος των ανάλογων επιτροπών και των επιπλέον διαδικασιών που απαιτούνται. Λόγω του συμβολισμού του σε πολλές χώρες δεν είναι υψηλότερο από το χαρτόσημο για την έκδοση ενός δελτίου ταυτότητας. Εάν διατηρηθεί στα 1000 € τότε είτε λειτουργεί αποτρεπτικά…

Εδώ μπορείτε να υπογράψετε το κείμενο που έχει συνταχθεί από τους Μίλτος Παύλου, Διευθυντής Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας ΕΝΩΣΗ-ΚΕΜΟ/i-RED και την Aννα Τριανταφυλλίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Δημοκρίτειο Πανεπιστημίο Θράκης, Κύρια Ερευνήτρια ΕΛΙΑΜΕΠ.

Δεν τους γνωρίζω, δεν ξέρω από που κρατά η πολιτική «σκούφια» τους, αλλά το κείμενο χρησιμεύει στο κοινό σκοπό.

Advertisements

One Comment on “Καμπάνια κριτικής στήριξης του νέου νομοσχέδιου για την Ιθαγένεια”

  1. Συμφωνώ με την άποψή σου πως απ΄όπου κι αν βαστάει η πολιτική τους σκούφια κάτι τέτοιες ενέργειες είναι προς μια σωστή κατεύθυνση.
    Πιθανόν κι εδώ να υπάρχουν «πονηρές» και υστερόβουλες σκέψεις – ο ανθρωπισμός εξάλλου δεν είναι ίδιον της πολιτικής και περισσότερο της εξουσίας – αλλά δεν μπορούμε και να τα μηδενίζουμε όλα και να είμαστε καχύποπτοι ακόμα και με τη σκιά μας. Έτσι δεν θα γίνει ποτέ τίποτα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s