Παιχνίδια για τις εκλογές ν1: Βρείτε τις διαφορές

lady_man_child_bath_robe

Ρόμπα που θα φορεθεί (ξεκούμπωτη, κατα προτίμηση) στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Σε όλα τα χρώματα, για κάθε κόμμα και συνιστώσα...

Το σημερινό μας παιχνίδι είναι το κλασσικό «Βρείτε τις διαφορές». Κάθε περιοδικό ποικίλης ύλης έβαζε δύο σκιτσάκια που είχαν κάποιες αδιόρατες διαφορές και καλούσε τους αναγνώστες να τις βρουν.

Αυτά τα παιχνίδια μου αρέσουν, γιατί ακονίζουν το μυαλό και την παρατηρητικότητα. Έτσι σήμερα θα παραθέσω δύο δηλώσεις του Τσίπρα και του Γ. Παπανδρέου και θα ζητήσω από τους αναγνώστες μου να περιγράψουν τις διαφορές.

Παρακαλώ να θεωρηθεί το παιχνίδι αυτό ως συμβολή στους συντρόφους που θα έχουν μια ευκαιρία εξάσκησης  της πολιτικής τους παρατηρητικότητας, ανόρθωσης κομματικού πατριωτισμού και βοήθημα για παραπέρα επεξεργασία της επιχειρηματολογίας τους. Τι διάολο… ας δουλέψουμε την αντιπαράθεση, μη μας πιάνουν κότσους οι ΚΚΕδες στα καφενεία…

Λοιπόν το θέμα μας είναι οι ιδιωτικοποιήσεις  και ο Γ. Παπανδρέου απαντά σε ερώτηση της «Ελευθεροτυπίας» στις 6/9/2009

Δημοσιογράφος:  Εγκαλείτε τη Ν.Δ. ότι ξεπούλησε δημόσια περιουσία. Εσείς ως κυβέρνηση θα πάρετε πίσω τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τα λιμάνια;

Γ. Παπανδρέου: …Δικός μας γνώμονας είναι το δημόσιο συμφέρον – και με βάση αυτό έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια για την ανάγκη να υπάρχει ένας δημόσιος έλεγχος στις βασικές υποδομές της χώρας. Με αυτή την αρχή αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περίπτωσης θα πορευτούμε, εξαντλώντας κάθε περιθώριο αναστροφής ή βελτιώσεων των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μάαααλιστα… Για να δούμε, όμως, τι νέο φέρει στον πολιτικό χάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ διαμέσου του Τσίπρα;  Είμαστε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» στις 12/9/2009 και καταγράφεται η παρακάτω στιχομυθία

Τσίπρας: Μια τελευταία κουβέντα. Υπάρχει ένα κρίσιμο θέμα. Τι θα γίνει με τις δημόσιες επιχειρήσεις στις οποίες εμείς λέμε ότι πρέπει να ανακτήσει το δημόσιο έλεγχο το κράτος. Και κυρίως τι θα γίνει με τα Ελληνικά Πετρέλαια, τι θα γίνει με τον ΟΛΠ και τα λιμάνια που ξεπουλήθηκαν από την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε ξένα συμφέροντα και τι θα γίνει με την Ολυμπιακή… Το λέω αυτό..

Δημοσιογράφος:  Άρα το κράτος να τα ξαναπάει…

Τσίπρας: Το δημόσιο έλεγχο…

Δημοσιογράφος:  Σημαίνει management αυτό;…

Τσίπρας: Το τι σημαίνει να κάτσουμε να το συζητήσουμε. Δεν μας φτάνει ο χρόνος.

Ξέρω, ξέρω… Υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές… Δεν θα τις πω εγώ, όμως, αυτό είναι το νόημα του παιχνιδιού. Άντε μπράβο, βάλτε το μυαλουδάκι σας να δουλέψει και σχολιάστε. Δεν μπορώ να μη σχολιάσω, πάντως, την απάντηση του Τσίπρα «να κάτσουμε να το συζητήουμε»… ΑΞΙΟΣ!!!

Υ.Γ. Επιβεβαιωμένες φήμες φέρουν την ηγεσία της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς να σκίζει 4 αντικαπιταλιστικά καλσόν καθημερινά στη Βαλτετσίου. Όπως μου εκμυστηρεύτηκε ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ στέλεχος της (που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του) , έχει ξεκινήσει καμπάνια προώθησης του αιτήματος «Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση του βασικού δημόσιου πλούτου».  Η φράση του επακριβώς ήταν..

«Ο Βοτανικός ήταν η αρχή. Όπως κρατικοποιήσαμε τη γη κόντρα σε Βωβούς , Βαρδινογιάννηδες και Βγενόπουλους, έτσι, με την ορμή που έχουμε, θα συντρίψουμε τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού και τους συμβιβαστές Ανανεωτικούς. Ο δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως έχει σταθερές απόψεις και δεν υποχωρεί στα μεγάλα συμφέροντα. Από Δευτέρα θα αναδειχθεί ο πραγματικός ΣΥΡΙΖΑ.»

Από Δευτέρα… Όπως το κόψιμο του τσιγάρου…

Advertisements

11 Σχόλια on “Παιχνίδια για τις εκλογές ν1: Βρείτε τις διαφορές”

 1. Ο/Η Greek Rider λέει:

  Μια ρόμπα, ό,τι χρώμα και να είναι, παραμένει ρόμπα…

 2. Ο/Η xamogelo λέει:

  Εγώ το έχω πει…
  ΠΑΣΟΚοι οι μεν wannabe ή μελλοντικοί Πασόκοι οι δε!!!

 3. Ο/Η gatouleas λέει:

  και ακόμα δεν έχουμε δει τον πατο…

 4. κάτσε ρε Γατουλέα…θα μιλάμε με υποθέσεις ή με προγράμματα;
  Θέσεις ΣΥΡΙΖΑ:

  6)Δημόσια περιουσία

  Η κυβέρνηση παραχώρησε στα ιδιωτικά συμφέροντα τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τον ΟΛΠ, ενώ εξαγγέλλει τη συνέχεια της ίδιας πολιτικής. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ιδιωτικοποίησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο: τον ΟΤΕ (66%), την Εθνική Τράπεζα, την Εμπορική Τράπεζα, την Γενική Τράπεζα, την ΕΤΒΑ, την Τράπεζα Κρήτης, τη ΔΕΗ (49%), τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τον ΟΠΑΠ (25,5%), τις ακτές και μαρίνες της Αττικής, την Ολύμπικ Κέτερινγκ, τα ΚΑΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια (64,1%), το Καζίνο της Πάρνηθας, τον ΟΛΠ (25,5%), τον ΟΛΘ (25,7%) την ΕΥΔΑΠ (48,9%). Η πολιτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα την μετατροπή των επιχειρήσεων αυτών σε κερδοσκοπικές, εις βάρος του κοινωνικού τους ρόλου και τους εισοδήματος των εργαζομένων.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την ανάκτηση υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο των εταιριών στρατηγικής σημασίας.

  και αν το πρόβλημα είναι οι συμβιβασμένοι Ανανεωτές (οι εκ του ΣΥΝ εκπορευόμενοι) ας δούμε το αντίστοιχο σημείο του προγράμματος των «ξεπουλημένων» ΣΥΝασπισμένων:

  Στόχος 11
  […]
  Ωστόσο, η κρατική ιδιοκτησία μιας επιχείρησης δεν συνεπάγεται αυτομάτως την αξιοποίηση των παραπάνω συγκριτικών πλεονεκτημάτων της έναντι της ιδιωτικής κερδοσκοπικής επιχείρησης. Ούτε συνεπάγεται αυτομάτως μεγαλύτερο σεβασμό στους εργαζομένους, στους πολίτες ή στο περιβάλλον. Αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο στο βαθμό που η τυπικά δημόσια επιχείρηση επιτελεί μια πραγματικά δημόσια λειτουργία, υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία, εντάσσεται σε μια στρατηγική ουσιαστικής κοινωνικοποίησης της όλης λειτουργίας της. Ακριβώς γι’ αυτό, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίζεται στο αίτημα της ανάκτησης του ελέγχου των δημόσιων επιχειρήσεων αλλά αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου δημόσιας επιχείρησης, με επανακαθορισμό και αποσαφήνιση του ρόλου και του σκοπού κάθε δημόσιας επιχείρησης, διαμόρφωση θεσμών και διαδικασιών δημόσιας λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου της λειτουργίας των δημόσιων επιχειρήσεων και ενίσχυση του ρόλου των χρηστών των υπηρεσιών που αυτές παρέχουν και των εργαζομένων σ’ αυτές.

  Άνοιγμα των δημόσιων επιχειρήσεων στην κοινωνία. Κοινωνικός έλεγχος και δημόσια λογοδοσία

  Για να ξεπεραστεί η παθογένεια των δημόσιων επιχειρήσεων και οι εξαρτήσεις τους από ιδιοτελή συμφέροντα -κομματικά και οικονομικά- είναι αναγκαίο το άνοιγμα των επιχειρήσεων αυτών στην κοινωνία και ο έλεγχός τους από αυτή. Το γεγονός ότι η κοινωνία είναι ο χρήστης των υπηρεσιών τους αλλά και ο χρηματοδότης των όποιων ελλειμμάτων τους δημιουργεί τη θεωρητική κατ’ αρχάς δυνατότητα για την εφαρμογή συστημάτων αποτελεσματικού κοινωνικού ελέγχου.

  Στην κατεύθυνση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:

  Τη διαμόρφωση μέσα από διάλογο ενός θεσμικού οργάνου κοινωνικού ελέγχου, μέσω του οποίου τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι χρήστες των υπηρεσιών κάθε επιχείρησης θα έχουν βαρύνοντα λόγο.

  Τη θεσμοθέτηση της δημόσιας λογοδοσίας των διοικήσεων των δημόσιων επιχειρήσεων, με ετήσιες απολογιστικές εκθέσεις τους τόσο στο παραπάνω όργανο κοινωνικού ελέγχου όσο και στο Κοινοβούλιο και, μέσω αυτών, ευρύτερα στην κοινωνία.

  Επανακαθορισμός του σκοπού και της αποστολής των δημόσιων επιχειρήσεων

  Ο σκοπός, η αποστολή και τα κριτήρια αποτελεσματικότητας και αξιολόγησης κάθε δημόσιας επιχείρησης (επανα)καθορίζονται με τους ιδρυτικούς νόμους και τα καταστατικά των επιχειρήσεων αυτών.

  Οι ιδρυτικοί νόμοι και το καταστατικό κάθε δημόσιας επιχείρησης πρέπει να ορίζουν με σαφήνεια τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα και γενικά τη σχέση της με το κράτος και την κοινωνία, στη βάση της λειτουργικής, διοικητικής και διαχειριστικής της αυτοτέλειας, που επίσης κατοχυρώνεται.

  Τα κριτήρια αποτελεσματικότητας και αξιολόγησης, ειδικότερα, οφείλουν να είναι σύνθετα. Δεν θα περιορίζονται στα οικονομικά αποτελέσματα με όρους πλεονάσματος (κέρδος) αλλά θα περιλαμβάνουν και δείκτες κοινωνικής αποτελεσματικότητας που θα αναφέρονται στην τιμολογιακή πολιτική και την εν γένει λειτουργία της επιχείρησης.

  Η επίτευξη ευρύτερων κοινωνικών στόχων μέσω μιας δημόσιας επιχείρησης πρέπει να γίνεται με διαφάνεια και η συναφής δαπάνη να καταγράφεται σε ειδικούς λογαριασμούς. Οι ιδρυτικοί νόμοι και τα καταστατικά των δημόσιων επιχειρήσεων θα ορίζουν τον τρόπο κάλυψης αυτών των δαπανών.
  Επιχειρησιακά σχέδια και τομεακά σχέδια

  Κάθε δημόσια επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να διαθέτει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, τουλάχιστον πενταετούς ορίζοντα. Τα σχέδια αυτά πρέπει να εντάσσονται ευρύτερα τομεακά προγράμματα (π.χ. για τον ενεργειακό σχεδιασμό, τις επικοινωνίες, την ύδρευση κ.λπ.) και να προωθούν την υλοποίησή τους. Τόσο τα τομεακά όσο και τα επιχειρησιακά προγράμματα θα προκύπτουν μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες κοινωνικού και κοινοβουλευτικού διαλόγου.[…]

  Αυτή ήταν στη πρόταση προγράμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ που υπερψηφίστηκε στο Προγραμματικό Συνέδριο του ΣΥΝ.

  Όλα τα υπόλοιπα είναι δίκες προθέσεων φοβάμαι!

  σόρρυ για το σεντόνι
  μιαου!

  • Ο/Η gatouleas λέει:

   Κοκκινομπαλόνη μου, δε χρειαζοταν ολο αυτό το παλωματακι, γιατί δεν επιχείρησα να συγκρίνω τα προγραμματα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ..
   Έθιξα μόνο ένα.. τη μετατόπιση του αιτήματος από «κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση» το Σεπτέμβρη του 2008, σε «κρατικοποίηση με αποζημίωση» τον Γενάρη του `09 και όλα αυτά μετατρέπονται σε «δημόσιο έλεγχο» αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ.
   Ερωτήματα (εύλογα) που δεν περιμένω απαντήσεις…
   1) Αφού θέλουμ να «στρέψουμε» την Εθνική, τον ΟΤΕ, τα λιμανιά, την Ολυμπιακή προς «κοινωφελής στόχους», γιατί δεν τις κρατικοποιούμε κιόλας; Δεν ειναι πιο εύκολο να καθορίσεις την πολιτική μιας υπηρεσίας όταν δεν είσαι απλά μέτοχος, παρά ιδιοκτήτης;
   2) Από που αντλείς τη σιγουριά πως θα μπορέσεις να επιφέρεις κοινωνικό έλεγχο σε επιχείρησεις δεκάδων δις ευρώ, όταν σε μια μπίζνα σαφώς μικρότερη όπως ο Βοτανικός τα στελέχη του ΣΥΝ δηλώνανε έντρομοι πως «Μας έχου σκίσει! Δεν μπορούμε να κοντράρουμε τον Παναθηναϊκό». Τα συμφέροντα που διακυβέυονται είναι πολλαπλάσια από το γήπεδο αρα οι πιέσεις θα είναι επίσης πολλαπλάσιες.
   3) Ζητάς να μην κάνουμε δίκη προθέσεων για το ΣΥΝ, αλλά κάνεις εσύ για το ΠΑΣΟΚ. Ένας ΠΑΣΟΚτζής θα σου έλεγε πως ο Γιωργάκης έχει ξηλώσει όλους τους σημιτικούς κι έτσι το ΠΑΣΟΚ είναι διαφορετικό από το 2004 και μετά. Εσύ μπορείς να του φέρεις τα αντίστοιχα εχέγγυα για το ΣΥΝ; Έχεις πετάξει έξω από τις εκλογικές σου λίστες τους βουλευτές του Κωνσταντόπουλου που συμβολίζουν – ακόμα και για σένα – έναν «αλλό, δεξιό ΣΥΝ»; Γιατι, να μην υποθέσω και εγώ πως πίσω από τις μεγαλοστομίες των προγραμματων κρύβονται «άλλα»;
   Όπως ακριβώς κρίνεις το ΠΑΣΟΚ, δηλαδη με τη συμπεριφορά των στελεχών του στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στην τηλεόραση αλλά και το ΜΗ ΑΠΟΚΥΡΗΓΜΕΝΟ παρελθόν του, έτσι κρίνω και εγώ τον ΣΥΝ.
   Άρα;

 5. Το να κάτσουμε να συζητήσουμε σημαίνει ότι δεν αρκεί απλά η κρατικοποίηση. Σημαινει και κοινωνικός έλεγχος και αυτό θέλει συζήτηση και όχι απλά τίτλους. Μόνο για αυτό σου έβαλα το πάπλωμα! Για να δεις ακριβώς πως με τίτλους και ατάκες τα ζητήματα δεν λήγουν!
  Και περιμένω να δω πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει! Η πολιτική χρειάζεται προγράμματα και υποστηρίζω πως το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει από το 2004. Γνωρίζεις κάτι περισσότερο; Γιατί εγώ πρόγραμμα δεν έχω δει!
  Το ερώτημα (2) είναι προφανώς ρητορικό γιατί:
  Για να επιφέρω κοινωνικό έλεγχο σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 40%, άρα είναι κυβέρνηση άρα δεν τίθεται καταρχήν ζήτημα φόβου, αλλά ζήτημα πολιτικού κόστους και αν είσαι διατεθειμένος να το πάρεις. Ε, και στον Βοτανικό το πήραμε, όχι; Ειδικά τα στελέχη του ΣΥΝ και ακόμα πιο ειδικά ο Τσίπρας.

  • Ο/Η gatouleas λέει:

   Αλήθεια… γιατί δεν υπάρχει κοινωνικός έλεγχος στις δημοτικές επιχειρήσεις με δημάρχους ΣΥΝ?
   Δεν έχουμε εκέι «40%»?… Μήπως το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει κρατική ρύθμιση?
   Μήπως και η κρατική ρύθμιση δεν ΘΑ μπορεί να υπάρξει γιατί ΘΑ χρειαζεται άδεια από την ΕΕ?
   ‘Οποιος δε θέλει να ζυμώσει…
   Μήπως τα κραξίματα του Βγενόπουλου και του ΠΑΟ μετέτρεψαν το «Μόνο πάρκο στο Βοτανικό» σε «Πάρκο και γήπεδο»?
   Το πρόβλημα δεν είναι «να κάτσουμε να το κουβεντιάσουμε», αλλά μέσα σε αυτούς που «θα κάτσουμε και να κουβεντιάσουμε» είναι και οι Βγενόπουλοι, Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες..

 6. Ο/Η antidrasi+sex λέει:

  Οκ, λοιπόν.
  Για άλλη μια φορά βαράμε το σαμάρι και όχι το γάιδαρο.
  Έχω βαρεθεί με όλους τους αριστερούς, μέσα και έξω από το ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ, στις ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ και όπου αλλού, που αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο είναι να δείξουν «λιγότερο αριστερούς» τους διπλανούς τους αντί να δουν πως μπορούμε να την παλέψουμε όλοι μαζί.

  Οκ, λοιπόν, ας δεχτώ οτι ΣΥΡΙΖΑ, υπαναχώρησε στο θέμα του γηπέδου στο Βοτανικό γιατί είδε τα ζόρια απέναντι στους Βαρδινογιαννοβγενόγιαννακόπουλοπατέρες.

  Ποιος άλλος αριστερός κούνησε τον κώλο του απέναντι τους?
  Το ΚΚΕ? Κο Κο Κο, μην τα πάρει η Κανέλλη και φύγει, η οποία γενικώς σκίζει τα ρούχα της απέναντι στο κεφάλαιο αλλά δεν έβγαλε ΚΙΧ για το γήπεδο.
  Το ΣΕΚ? Το ΝΑΡ? Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ?
  ΚΑΝΕΝΑΣ.
  Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε κεφάλι και το πλήρωσε όταν το έβριζαν όλοι οι βάζελοι.

  Το οποιος δε θέλει να ζυμώσει, πες το σε κάνα άλλο αριστερό σχηματισμό.
  Με σημαίες ταμπούρλα και μόνο λόγια του αέρα, και εγώ αριστερός μαχητής είμαι.

  • Ο/Η gatouleas λέει:

   Καλημέρα antidrasi+sex, η άποψη μου γι ατο blogging είναι πως πρόκειται για κάτι μεταξύ ημερολόγιου και καφενιακής συζήτησης και όχι γραφείο τύπου παράταξης. Έτσι δεν χρειάζεται πριν από κάποιο άρθρο σχολιασμού να προηγείται μια μίνι σύνοψη-«ΠΙΣΤΕΥΩ», όπου ξεκαθαρίζονται οι κυρίαρχοι εχθροι (καπιταλισμός – ιμπεριαλισμός) και ανάλυση περιόδου.
   Η κριτική μου για τη θεσμική αριστερά (ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΝ) αφορά τον συμβιβασμό τους στο νεοφιλελεύθερο «ρεαλισμό».
   Γνωρίζω πολύ καλά την σημερινή απεικόνιση των συσχετισμών μέσα στην αριστερά, αλλά επέτρεψε μου να αναζητώ κάποια άλλη.
   Όσο για το επιχείρημα σου «ποιος άλλος;», όπως δε δικαιολογουμε το ΚΚΕ για τη Βάρκιζα, έτσι και οι επόμενες γενιές δε θα συγχωρέσουν την ιστορικό συμβιβασμό του ΣΥΝ σε ένα τομέα, πράματι, προνομιακό του.
   Γιατι μια γενια αυτοδιοικητικών κινημάτων εδώ και 15-20 χρόνια βασική του αρχή ήταν πως το δημόσιο δεν εκχωρεί γη σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ακόμα και για, δήθεν, αθλητικούς σκοπούς.
   Έτσι παλεύτηκε η πρώτη ανάπλαση του Δ. Αθηναίων, έτσι προσπαθήθηκε να παλευτούν οι Ολυμπιακοί αγώνες, έτσι σε κάθε δήμο σε όλη τη χώρα υπάρχει μια αντίσταση στην διαπλοκή δημοτικών αρχόντων και παραγόντων-ιδιοκτητών αθλητικών ΑΕ.
   Η ιστορική, κατ` εμέ, συνθηκολόγηση (του προέδρου του ΣΥΝ, κιόλας)μέσα από την συνυπογραφή του μνημόνιου Δ. Αθηναίων-ΠΑΕ ΠΑΟ, όπου ο Δήμος μπαίνει ΕΓΓΥΤΗΣ και υπεύθυνος αποζημίωσης του Βωβού, θα ακολουθεί ως βαρίδι όλα τα αυτοδιοικητικά κινήματα τα επόμενα χρόνια.
   Λυπάμαι αλλά δεν δέχομαι πως όλοι αυτοί που συσπειρώθηκαν γύρω από ΣΥΝ ήθελαν να χτιστεί το Green Marfin Arena στο Βοτανικό και το πρόβλημα τους ήταν ΜΟΝΟ ο Βωβός, όπως επιχειρέι να αλλοιώσει την ιστορία ο Τσίπρας. Πιο αναλυτικά γι ατο θέμα μπορεις να δεις στο ποστ μου.
   Για να επανέλθω στο αρχικό ζήτημα λοιπόν… Το να αναζητώ μια αριστερά που να οργανώνει τη δράση δυναμικών μειοψηφιών, δεν σημαίνει πως τσουβαλιάζω τη «ρεαλιστική» αριστερά μαζί με τη ΝΔ.
   Κατανοώ γιατί κάποιος θωρεί μόνη διέξοδο το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ ή το ΣΥΝ, αλλά ψάχνω αυτούς που θα οργανώνουν το 30% υπέρ του δημόσιου πανεπιστήμιου, το 24% που δε θέλει ούτε γήπεδο ούτε ΜΑLL στο βοτανικό, τις μειοψηφίες που αναζητούν τον αφοπλισμό της αστυνομίας στις γειτονιές (όπως είχε πει ο Αλαβάνος) και έριχναν γλάστρες στα ΜΑΤ στην κηδεία του Αλέξη, τους αγωνιστές σαν την Κούνεβα που παλεύουν με κίνδυνο ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα.
   Και όχι πολιτικούς οργανισμούς όπου οι πολιτικοί και κοινωνικοί αντίπαλοι αυτών των «μειοψηφειών» θεωρούνται «πρόταση» και «εκδοχή» της ρισζοσπαστικής αριστεράς..

  • Ο/Η gatouleas λέει:

   Και ένα τελευταίο… Το ποστ δεν το έγραψα για να αποδείξω την ταύτιση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ… Δεν περιμένω ούτε τα εκλογικά προγράμματα, ούτε μια ατάκα σε μια TV, για να βγάλω τ ασυμπεράσματα μου, όπως οι περισσοτεροι από εμάς…
   Αυτό που τσίγκλισε ήταν αυτό το πολιτικάντικο «να κάτσουμε να το συζητησουμε».
   Είναι βαθια υπόκλιση στην παραδοσιακή αντίληψη του αστικού κοινοβουλευτισμού, όπου δεν εκλέγεις σαφή προγράμματα αλλα εκπροσώπους να στα «διαχειριστούνε».
   Σα να λέει «βγάλε με εσύ στη βουλή και θα δούμε»…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s