κάτω τα χέρια από το άσυλο

indymediaΤην περασμένη Τρίτη, με αφορμή την «καταγγελία» του ακροδεξιού βουλευτή του ΛΑΟΣ Πολατίδη για χρήση των γραμμών του Πολυτεχνείου από το Indymedia,  ο «νέος» γερμανικός ΟΤΕ απέστειλε εξώδικο στο Πολυτεχνείο το οποίο, μεταξύ άλλων:

«Όπως εντός πέντε (5) ημερών από τη λήψη της παρούσας ορίσετε εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους σας οι οποίοι μαζί με τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους της Εταιρείας προβούν σε έλεγχο, …, προκειμένου να ελεγχθεί ότι η χρήση των ινών αυτών γίνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς…»

και απειλούσε πως

«θα προβούμε στην άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας σε βάρος σας, συμπεριλαμβανομένης και της καταγγελίας της συγκεκριμένης μεταξύ μας συμβάσεως»

Η επίθεση αυτή δεν αφορά το Indymedia, γιατί αυτό μπορεί να βρει ένα φτηνό server και να συνεχίσει τη λειτουργία του όπως όλα στο εξωτερικό. Η επίθεση αυτή είναι ένα τεστ αντοχών στην προοδευτική εκπαιδευτική κοινότητα.

Μόνο που δεν χρησιμοποιούνται αστυνομίες και στρατοί.  Αύριο θα ζητήσει η ΔΕΗ να ελέγξει την ορθολογική χρήση του ρεύματος για τις όποιες εκπτώσεις που παρέχει και θα απειλεί να κόψει το ρεύμα «αν διαπιστώσει τη χρήση ρεύματος για μη εκπαιδευτική χρήση όπως πχ συναυλίες, πολιτικές εκδηλώσεις».

Θα χρησιμοποιηθούν οι διάφορες εταιρείες για να καταστρατηγηθεί η ουσία του πανεπιστημιακού ασύλου… δηλαδή η δυνατότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας να καθορίζει τη χρήση των πόρων που κατέχει. Γιατί παραβίαση ασύλου δεν είναι μόνο η εισβολή της αστυνομίας στο φυσικό χώρο αλλά και η περικύκλωση του ή η διακοπή ρεύματος, νερού και επικοινωνίας.

Άσυλο σημαίνει πως η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ικανή από μόνη της να διαπιστώσει αν χρησιμοποιούνται ορθώς οι υλικοτεχνικές υποδομές του πανεπιστήμιου. Κάθε άλλη επέμβαση, όπου «τεχνικοί» του κάθε ΟΤΕ θα κρίνουν τι είναι εκπαιδευτικό υλικό και τι όχι, είναι απροκάλυπτη παραβίαση. Γι` αυτό η αντίδραση στο εξώδικο του ΟΤΕ, πρέπει να είναι καθολική και αδιαπραγμάτευτη.

Τα «Εξάρχεια» εύκολα θα βρουν νέο server, έτσι κι αλλιώς πολλοί από τους αντιεξουσιαστές το προτιμούν κιόλας για να μην έχουν την παραμικρή «κρατική» δέσμευση.

Αύριο Τρίτη λήγει η πενθήμερη προθεσμία του εξώδικου. Δε σημαίνει πως θα έχουμε και άμεσες εξελίξεις, αλλά αν οι εκπαιδευτική κοινότητα αποδεχτεί ένα «εκπαιδευτόμετρο» από το κράτος και την εξουσία, το κόστος αυτής της  ήττας θα  είναι ανυπολόγιστο….

Update: Ήδη έχουμε την πρώτη ουσιαστική αντίδραση. Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, απέκρουσε τις αιτιάσεις του ΟΤΕ στο εξώδικο που τους κοινοποιήθηκε.

Σύμφωνα με το in.gr ο πρόεδρος του ΕΔΕΤ, καθηγητής Παναγιώτης Τσανάκας, όμως, χαρακτηρίζει καταχρηστική την ερμηνεία που δίνει  ο ΟΤΕ στον όρο της σύμβασης που προβλέπει ότι το δίκτυο οπτικών ινών του ΟΤΕ θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

«Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση», λέει χαρακτηριστικά ότι, «το ΕΔΕΤ με τη σύμβαση αυτή έχει παραχωρήσει το δικαίωμα στον ΟΤΕ να ελέγχει το περιεχόμενο της διακινούμενης πληροφορίας, δικαίωμα το οποίο άλλωστε δεν έχει καν το ίδιο το ΕΔΕΤ»

Ευτυχώς γιατί με τις ανακοινώσεις των πολιτικών κομμάτων, είμασταν στο παρα πέντε να το μετατρέψουμε σε μια κόντρα Indymedia και ΛΑΟΣ, και να χαρίζαμε μια ανέλπιστα εύκολή νίκη στο παρακράτος.

Advertisements

5 Σχόλια on “κάτω τα χέρια από το άσυλο”

 1. Ο/Η χαρη λέει:

  Γατουλέα, πέρα από τα επιμέρους τεχνικά, για τα οποία δεν σκαμπάζω γρι, (και δεν νομίζω ότι χρειάζεται κιόλας να σκαμπάζουμε όλοι, σκαμπάζουν οι καλοί μας φίλοι…) έχω να πω κάτι (που νομίζω ότι το’χουμε ξαναπεί, αλλά – τεσπα) : το ύφος και το στυλ της κοινωνίας τούτης έχει γίνει επιθετικά αυταρχικό, επιθετικά πουριτανικό, αφόρητα επιθετικά πια συντηρητικό – εξαυτού και δέχεται κατά βάση (με τέτοιο ξεδιάντροπα αδιάφορο τρόπο) και απαγορεύσεις και λογοκρισίες. Είναι και η «διεθνής» συγκυρία ( η τρομοκρατολαγνεία εκ δυσμών να πούμε), και…έχει δέσει το γλυκό.
  Ελπίζω να είμαστε αρκετοί όσοι θα εμποδίζαμε αν χρειαζότανε, έστω με τις μικρές μας δυνάμεις, να θριαμβεύσουν μέχρι τέλους αυτοί που υποτιμούν, τρομοκρατικά στην κυριολεξία, την νοημοσύνη μας

  (αυτό άσχετα από το αν βρίσκω επαρκή, ή ανεπαρκή, ή απολύτως τού γούστου μου την athens-indy κλπ)

  φιλάκια

 2. Ο/Η gatouleas λέει:

  Έχω την άποψη πως δεν είμαστε τόσο λίγοι. Μπερδεμένοι με φοβισμένες και ανασφαλής ηγεσίες είμαστε…

 3. Ο/Η χαρη λέει:

  ναι, έχεις δίκιο…
  και επειδή έρχομαι από μια ανάρτηση τών «κελαηδιστών» που έχει ένα τραγούδι με αφορμή τα τής Ονδούρας, θα’λεγα ότι ταιριάζει εδώ (παραφρασμένο) :

  Μας φοβούνται όταν δεν τούς φοβόμαστε…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s