Αποκαλυπτικό άρθρο για την ελληνική μουσική βιομηχανία

Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες έχουν ένα άρθρο-προσωπική εμπειρία για τη μουσική βιομηχανία. Διαβάστε το εδώ καιbrokenrecord δείτε πόσο γραμμένη στη παλιά τους τα παπούτσια έχουν τη μουσίκη, τους καλλιτέχνες, τους εργαζόμενους σε αυτή και, εν τέλει, το ίδιο το μουσικό κοινό…

Δείτε απλά κάποια αποσπάσματα…

Μια πενταμελής επιτροπή του συλλόγου μας, μεταξύ αυτών και εγώ, συμμετέχουμε στην συνεδρίαση του ΔΣ του IFPI. Συμμετέχουν οι κ.κ. ΚΑΡΑΤΖΑΣ, ΚΑΠΠΟΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ από την UNIVERSAL και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ – ο γνωστός μουσικός παραγωγός- τότε διευθυντής της VIRGIN….Μας δηλώνουν απερίφραστα, ότι εαν μειωθεί το ΦΠΑ σε 8% την άλλη μέρα θα βγούν όλες οι εταιρείες μαζί και θα ανακοινώσουν νέες αυξήσεις των προιόντων τους της τάξης του 10% !!!. Αρνούνται οποιαδήποτε μείωση τιμών, ενώ θυμάμαι τον κ. ΙΩΑΝΝΟΥ σηκωμένο όρθιο, να φωνάζει και να λέει «δεν θα κάνετε εσείς ότι θέλετε, εμείς θα καθορίσουμε τις τιμές, είναι δικά μας τα προιόντα και όποιος γουστάρει ας αγοράζει».

ακόμα…

Που πήγαν όλα αυτά τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων σε καθαρά κέρδη που την περίοδο 1970-1990 συσώρευσε η Ελληνική μουσική βιομηχανία;
Αλήστου μνήμης, η προσωπική μαρτυρία πρώην διευθυντή Ελληνικου Ρεπερτορίου της ΜΙΝΩΣ να μου λέει ότι «όταν έπεσε η χούντα και μπορούσαμε να ακούμε ελεύθερα ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΜΑΝΟ ΛΟΙΖΟ, ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ, πήγαμε και ανοίξαμε τις κλειδωμένες αποθήκες της εταιρείας. Χιλιάδες δίσκοι και κασσέτες βρέθηκαν εκεί. Είχαν φτιαχθεί πριν από το πραξικόπημα. Τα καθαρίσαμε και τα πουλήσαμε με τιμές του 75 και του 76 ενώ αυτά είχαν φτιαχθεί δέκα χρόνια πρίν. Μιλάμε για τεράστιο κέρδος. Το πολιτικό τραγούδι μέχρι το 85 μας άφησε τεράστια ποσά».

Read `em and ….. WEEP…..

Advertisements

2 Σχόλια on “Αποκαλυπτικό άρθρο για την ελληνική μουσική βιομηχανία”

  1. Ο/Η Db0 λέει:

    Οι μόνοι που μπορούν να ξαφνιαστούν απο τέτοιες δηλώσείς είναι οι Νεοκλασσικοι οικονομολόγοι που περιμένουν οτι τις τιμές τις θέτει η «ελεύθερη αγορά»

  2. Ο/Η gatouleas λέει:

    Νομίζω πως το 99% των ανθρώπων δεν πιστεύει πως υπάρχει τέτοιο μέγεθος κυνικότητας και κοινωνικής αναγηλσίας στους διευθυντάδες.
    Αλλά ακόμα κι αν το υποπτεύεται, η τεκμηρίωση αυτού του γεγονότος είναι πάντα απαραίτητη… και πρέπει να επικαιροποιείται.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s