τα τζάμια στο Κολωνάκι, ο νέος δείκτης εγκληματικότητας…

Από την περασμένη εβδομάδα έχει ανοίξει νέο κύμα συζητήσεων, για «την άνοδο της εγκληματικότητας», για το «πόσο απροστάτευτοι είμαστε, σαν πολίτες», για «την ανικανότητα της αστυνομίας».

Πρώτη μούρη προβάλλονται, οι βανδαλισμοί από μια ομάδα νεαρών στο Κολωνάκι. Δεν πρόκειται να τους σχολιάσω. Αρνούμαι πεισματικά να γενικεύω εξαιρέσεις. Ναι! Είναι ηλίθιες και παντελώς άχρηστες. Αλλά αρνούμαι να δεχτώ πως αποτελούν λόγο να φοβούνται οι εργαζόμενοι και καταναλωτές στο Μπουρνάζι, στο Αιγάλεω, στα police133Τρίκαλα και όπου αλλού, να πάνε στις δουλειές τους ή να ψωνίσουν. Αρνούμαι να μπω στο τριπάκι της προπαγάνδας των καναλιών αλλά και ορισμένων πολιτικών, πως «Ελλάδα είναι ο χώρος μεταξύ Εξαρχείων, Κολωνακίου, Ερμού και Ομόνοιας».

Αντίθετα, είχαμε τη δολοφονία της 32χρονης υπαλλήλου της Cosmote στο Βύρωνα, Αθανασίας Γκίνη. Μια κοπέλα που έβγαζε ένα φτωχικό μεροκάματο δουλεύοντας σε ένα παράρτημα ενός κολοσσού των τηλεπικοινωνιών.  Ας θυμηθούμε τα ακριβή περιστατικά όπως κατεγράφησαν π.χ. στην Ελευθεροτυπία στις 13/3/2009.

«Οι δύο ληστές έφτασαν στο υποκατάστημα της αλυσίδας «Γερμανός», στην οδό Κύπρου 102, στη 1.40 χθες (σ.G. 12/3/2008) το μεσημέρι…. Ο ένας… Πλησίασε τον πάγκο, προέταξε το πιστόλι του και ζήτησε από την 32χρονη υπάλληλο να του δώσει όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο. Η νεαρή κοπέλα έκανε ό,τι της είπε και έδωσε στο ληστή περίπου 300 ευρώ. Εκείνος πήρε τα χρήματα και κατευθύνθηκε προς την έξοδο… Πριν προλάβει να βγει από το κατάστημα άκουσε έναν από τους πελάτες να του λέει «αλτ Αστυνομία». Ο 38χρονος υπαρχιφύλακας… βρισκόταν στο κατάστημα για να επισκευάσει το κινητό τηλέφωνο της συζύγου του, έβγαλε το υπηρεσιακό του περίστροφο… Ακολούθησε πάλη και σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών… -έξι φορές πυροβόλησε ο αστυνομικός και τρεις ο ληστής-… Η 32χρονη κοπέλα, που δεν πρόλαβε να πέσει κάτω, δέχτηκε δύο σφαίρες στο στέρνο. Δύο με τρεις σφαίρες δέχτηκε και ο νεαρός ληστής…».

ΑΝ Ο ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ;

Να κάνω μια υπόθεση εργασίας… Να υποθέσουμε, παρέα, πως δεν υπάρχει κανένας υπαρχιφύλακας… ή παρευρίσκεται και «δειλιάζει», είναι «κότα». Αν ο υπαρχιφύλακας δεν κουβάλαγε το υπηρεσιακό του περίστροφο μαζί του. Τι θα συνέβαινε; Οι ληστές θα είχαν διαφύγει με την λεία των φοβερών και τρομερών τριακοσίων ευρώ, η είδηση θα καταχωριζόταν ΤΟ ΠΟΛΥ σε μια αράδα και η γειτονιά θα σχολίαζε το «πόσο απροστάτευτοι είμαστε». Υλική επίπτωση στην επιχείρηση δεν θα είχε καμία απολύτως. Τα 300 ευρά για το ΓΕΡΜΑΝΟ δεν θα καταχωριζόντουσαν καν σαν ληστεία (για να μην αυξηθούν τα ασφάλιστρα) . Το πιο πιθανό θα τα πέρναγε ο λογιστής σαν «λογιστικό λάθος». Πραγματική επίπτωση το γεγονός θα είχε σε δύο ανθρώπους… την Αθανασία Γκίκα και τον μπάτσο. Ο μπάτσος θα γινότανε περίγελος των συναδέλφων του και, πιθανά, θα του έδειχναν μειωμένη εμπιστοσύνη στο μέλλον. Η Αθανασία θα είχε πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Το βράδυ θα είχε εφιάλτες. Θα φοβότανε να μείνει μόνη της στο μαγαζί. Ίσως θα έβριζε «τους κωλοαλβανούς» που μας έχουν ρημάξει τη ζωή μας». Μια ένοπλη επίθεση είναι σαν ένας μικρός βιασμός. Δύσκολα θα την ξεπερνούσε στη ζωή της. Όμως… θα ΖΟΥΣΕ!

Η Αθανασία Γκίκα θα ζούσε! Θα ήταν ανάμεσα μας, να προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα όποια όνειρά της με τα 700€… σε μια δουλειά προσωρινή, χωρίς προοπτικές. Θα ζούσε να απαιτήσει από την κοινωνία να μην ξαναπέρναγε αυτό το «βιασμό». Και θα είχε απόλυτο δίκιο… Όπως έχουν δίκιο η κάθε γιαγιά που της κλέβουν τη τσάντα, κάθε μικρομαγαζάτορας που του ανοίγουν το μαγαζί, κάθε νοικοκύρης που του ανοίγουν το σπίτι. Όλοι αυτοί απαιτούν από την κοινωνία να δώσει μια απάντηση, μια κατεύθυνση, ένα όραμα…. Μια ελπίδα πως αύριο η ζωή τους θα είναι λίιιιγο πιο «ασφαλής». Πως απαντά το οργανωμένο κράτος σε όλα αυτά;

1.       Έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση «μεγάλων» προβλημάτων. Αυτά που ονομάζει «νέα εγκληματικότητα», δηλαδή : τρομοκρατία, λαθρομετανάστευση, διαδικτυακά εγκλήματα (πνευματική ιδιοκτησία κλπ), νεανική εγκληματικότητα κλπ.

2.       Τα χρήματα και τα προϊόντα είναι πιο σημαντικά από την ανθρώπινη ζωή. Ας θυμηθούμε πως τα κανάλια της τηλεόρασης αξιολογούν τα σπασίματα στο Κολωνάκι ως δείγμα εγκληματικότητας και όχι τη δολοφονία της Γκίκα. Ας δούμε πως η αποτροπή μιας ληστείας ενός ευτελούς ποσού, γίνεται «θέμα τιμής» για τον κάθε μπάτσο, που θα γίνει περίγελος αν δειλιάσει σε ένα κακοποιό. Προσοχή! Το κριτήριο για το πότε τραβάμε όπλο δεν είναι η αξιολόγηση της σοβαρότητας του κίνδυνου, αλλά η «τιμή» του οργάνου. Το Χόλυγουντ τα τελευταία 20 χρόνια έχει παράξει εκατοντάδες ταινίες «δράσης» που ο «ήρωας» δεν πληρώνει τα λύτρα, σκοτώνονται δεκαπλάσιοι απ’ όσους, θεωρητικά, προστατεύει, γιατί «αν υποχωρήσουμε, θα ξαναγίνει». Μια κοινωνία προτιμά να χάνει μέλη της από το να υποχωρεί(;) σε χρηματικούς «εκβιασμούς».

3.       Για τα εγκλήματα καθημερινότητας, έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια είτε προληπτικής πολιτικής είτε εξιχνίασης, γιατί και τα δύο έχουν «κόστος». Η αστυνομία και οι διάφοροι κατασταλτικοί μηχανισμοί έχουν αναλάβει ένα είδος προληπτικής καταστολής του «εγκλήματος». Ότι περάσει από αυτό το δίχτυ, δημιουργεί επιπτώσεις και απλά αναπροσαρμόζει το «κατασταλτικό δίχτυ».

Ας ξαναγυρίσουμε στη θλιβερή ιστορία του Βύρωνα. Για να φτάσει ένας άνθρωπος να τραβήξει πιστόλι για 300 πρέπει ή να τον θεωρήσουμε παράφρονα, μεμονωμένη περίπτωση, να πούμε «η κακία στιγμή για τη φουκαριάρα Αθανασία» ή να το θεωρήσουμε δείγμα για τη συνέχεια. Στη δεύτερη περίπτωση υπάρχουν δύο προοπτικές:

1.       Να απαιτήσουμε από το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του. Δηλαδή σε προληπτικό επίπεδο, να δημιουργήσει τέτοιες οικονομικές συνθήκες ώστε να μη δημιουργούνται απελπισμένοι ληστές, και σε κατασταλτικό επίπεδο τη μετατροπή της αστυνομίας σε μηχανισμό που συλλαμβάνει τους ληστές και επιστρέφει τα κλοπιμαία.

2.       Συμβιβαζόμαστε με την αναποτελεσματικότητα. Θα βγαίνουν απελπισμένοι ληστές και θα τους σταματάνε ή οι ίδιοι οι πολίτες ή μπάτσοι «που δεν θα αστοχούν». Θα υπάρχουν «παράπλευρες απώλειες» (περαστικοί, υπάλληλοι, πιτσιρικάδες που νομίζουν ότι είναι υπερήρωες κλπ). Τα κλοπιμαία, βέβαια, τα έχουμε ξεχάσει. Ακόμα και να συλληφθούν οι κακοποιοί ποτέ δεν επιστρέφεται τίποτα.

lonerangertpbmasscoverΈτσι το τελευταίο τρίμηνο έχουμε τον πολλαπλασιασμό σερίφηδων μπάτσων. Από το δολοφόνο του Αλέξη το Δεκέμβρη, τον βλάκα που πυροβόλησε το σεκιουριτά στην Αμερικάνική Πρεσβεία, τον ψυχασθενή μπάτσο που πυροβόλησε μαγαζάτορα στην Πλάκα, τον Ράμπο δολοφόνο της Αθανασίας Γκίκα στο Βύρωνα και τόσους άλλους.[1] [2] Αυτό δε συμβαίνει γιατί οι μπάτσοι είτε τρελάθηκαν είτε έγιναν δολοφόνοι. Η «πολιτεία» μετατρέπει την οικονομική ανέχεια σε πραγματικό πόλεμο μεταξύ των φτωχών. Η αστυνομία θα παίζει το ρόλο του σερίφη τιμωρού.

Ακόμα και οι συνδικαλισμένοι μπάτσοι έχουν αποδεχτεί αυτό το ρόλο και γι’ αυτό ζητάνε την καταχώριση του επαγγέλματός τους στα βαριά και ανθυγιεινά. Το αίτημα αυτό είναι άλλη μια πρόκληση για τη δημοκρατική παράδοση στην Ελλάδα. Όπως διαπίστωσε η επιτροπή της Αστυνομίας που φτιάχτηκε για να μελετήσει αυτό το θέμα, με εξαίρεση τη Γερμανία, πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει η παραμικρή μισθολογική και ασφαλιστική διαφοροποίηση των σωμάτων ασφαλείας από τους δημόσιους υπάλληλους. Έτσι πάει το πράμα… Είτε είμαστε αστυνομικό κράτος και η δουλειά των μπάτσων είναι «βαριά και ανθυγιεινή», είτε είμαστε δημοκρατική Ευρώπη και ο αστυνόμος είναι άλλος ένας δημόσιος υπάλληλος που εξυπηρετεί τον πολίτη.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Για να υπάρξει άλλη πολιτική, πρέπει κατ’ αρχήν να τεθούν άλλα ερωτήματα προς απάντηση.

Ας πούμε, είναι γνωστό σε κάθε γειτονιά, σε κάθε ανθρώπινη παρέα πως πίσω από την σωματεμπορία, τα κυκλώματα της νύχτας, πίσω από το μεγάλο εμπόριο ναρκωτικών, υπάρχουν κυκλώματα της αστυνομίας. Μετά το Δεκέμβρη έχει έρθει στην επιφάνεια πως ένα σημαντικό μέρος εγκλημάτων κατά της ζωής προέρχεται από «εκπυρσοκροτήσεις όπλων αστυνομικών». Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι κάποιους  πολιτικούς που να εκφράσουν μι άλλη μεριά της καθημερινότητας. Να καταθέσουν ένα νομοσχέδιο που να αφοπλίζει τους σερίφηδες, που να βάζει στο κέντρο τη διάλυση των εγκληματικών κυκλωμάτων της αστυνομίας. Αν η δεξιά έχει τους δικούς της λαϊκιστές, γιατί να μην έχει και η αριστερά αντίστοιχους;

Όταν ο κάθε Καρατζαφέρης θα προτείνει ιδιώνυμο έγκλημα την κουκούλα, αυτοί να ζητάνε να ανακηρυχτεί η αστυνομική παραβατικότητα ως ιδιώνυμο. «Δεν μπορείς κύριε να είσαι φύλακας του νόμου και να τον παραβαίνεις.» Κάθε ποινή για πολίτη να δεκαπλασιάζεται για τον μπάτσο.» Να μαζέψουν τα όπλα από τους σερίφηδες. Δεν είναι δυνατόν ο κάθε μπάτσος να πηγαίνει να ψωνίζει με ένα περίστροφο στην κωλότσεπη. Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει ανάλογα με την όποια συνείδηση του, πότε να τραβάει την κουμπούρα. Γιατί είναι τόσο παράλογο αυτό που είπε ο Αλαβάνος στις 9/12 πως «Δεν χρειαζόμαστε ένοπλους στις γειτονιές οι οποίοι θα μπορούν να σηκώνουν το όπλο και να αφαιρούν τη ζωή των νέων παιδιών»;

Θα ήταν «εύκολη» η διατύπωση αυτών των απόψεων; Προφανώς και όχι. Όλα τα κυκλώματα του καθωσπρεπισμού θα αλυχτούσαν για την «κάλυψη που δίνεται σε εγκληματίες». Όμως η στοίχιση με νηφάλιο τρόπο σε απόψεις που είναι ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ σε κάθε σπίτι, θα αναδείκνυε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ πολιτικό πόλο, διακριτό και κοινωνικά χρήσιμο. Το γιατί πράγματα που όλοι παραδεχόμαστε στην καθημερινότητα μας, τα θεωρούμε, πράγματι, «ακραία» όταν τα εκφράζει πολιτικός, είναι θέμα, πάντως, για άλλο ποστ.

Αλλά, δυστυχώς, η αριστερά ΚΑΙ σε αυτό το θέμα γίνεται ο σιωπηρός και αμήχανος εταίρος της κυβέρνησης. Αφού έχασε όλο το στοίχημα και τη ζωντάνια του περασμένου Δεκέμβρη, οι συνεχείς εκπτώσεις της δεν έχουν τελειωμό.

Η Λιάνα η Κανέλη λ.χ. σε κατάσταση έκστασης χθες βραδυ στην εκπομπή του Πρετεντέρη, προσπαθούσε να πείσει πως για την εγκληματικότητα που βλέπουμε, υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία CIA, ελλοχίμ και νεφελίμ, φασιστών και εμπόρων τζαμιών και αυτοκινήτων που αυτοκαταστρέφονται για τις αποζημιώσεις. «Όταν βρεθεί το Αρχικό Ηλεκτρονικό Στίγμα που στέλνει τα SMS και δίνει τις εντολές, τότε θα αποκαλυφθούν όλα» ούρλιαζε σαν γριά σε παραθρησκευτική συγκέντρωση. Προφανώς, αδυνατεί να αναγνωρίσει ΟΡΓΗ στα σπασίματα. Για την ίδια, η οργή διοχετεύεται είτε σε διαδηλώσεις είτε σε χουλιγκανισμούς στο ΟΑΚΑ για το τριφύλλι, μαζί με το παρεάκι της τον Πρετεντέρη. «Στο φεστιβάλ της ΚΝΕ με δεκάδες χιλιάδες κόσμο και στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ δε χωράνε προβοκάτορες» καυχιότανε περήφανη. Μπράβο ρε Λιάνα.. Πες μας και μας τον τρόπο,  πως ένα επαναστατικό κόμμα αποκρούει τις παγκόσμιες προβοκάτσιες, όταν ολόκληρα κομμουνιστικά καθεστώτα υπέκυψαν σε αυτές;  Απ` ότι φαίνεται το ΚΚΕ τα καταφέρνει, επειδή έχει τη θεία χάρη (πράμα που δεν έχουν οι άλλοι κομμουνιστές) κι έχει φτιάξει ένα μοναστήρι από άσπιλους Σαολίν που αποκρούουν κάθε ασφαλίτικη παρέμβαση.

Από την άλλη ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά το Δεκέμβρη, ανακάλυψε στους 15 άμεσους στόχους πάλης, πως το πρόβλημα με την οπλοφορία βρίσκεται μόνο στις διαδηλώσεις. Αλλά κι αυτό κράτησε 15 μέρες μονάχα. Στις 2/2/2009 κατατέθηκε πρόταση νόμου και αφορούσε ζητήματα, σύμφωνα με τον εισηγητή Νίκο Τσούκαλη,  «… σχετικά με το ρόλο, την αποστολή και τις ευθύνες της αστυνομίας».  Το πνεύμα και οι στόχοι της είναι λες και έχει γραφτεί από άλλο πολιτικό φορέα, λες και τα 15 σημεία έιναι στοχεύσεις άλλου οργανισμού. Ο αφοπλισμός της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κρίνεται, μάλλον, ακραίος και εγκαταλείπεται. Δεν υπάρχει ούτε μία κουβέντα για τη χρήση χημικών, τη διαπλοκή της αστυνομίας με παράνομα κυκλώματα. Αντίθετα, αποδέχεται το ένοπλο και επικίνδυνο επάγγελμα της αστυνομίας μαζί και το ιδεολογικό περίβλημα της «νέας εγκληματικότητας». Ναι … η αστυνομία πρέπει να ανταπεξέλθει στη λαθρομετανάστευση, στον πόλεμο για την τρομοκρατία κλπ.

Παρε τον ένα και χτύπα τον άλλο έχει καταντήσει η ιστορία… Ρε, γαμώτο, δε νομίζω πως μας αξίζει τέτοια αριστερά…

Έτσι, στην Ελλάδα η συζήτηση για την αστυνομία εξελίσσεται ΠΑΛΙ στο ψευτοδίλημμα «περισσότερη ή λιγότερη αστυνόμευση;». Η κυβέρνηση συνειδητά κωφεύει στην εξέγερση του Δεκέμβρη. Προσπαθεί να μας κάνει να συνηθίσουμε τις ολοένα και περισσότερες «παράπλευρες απώλειες». Το κλίμα το καθορίζουν οι κραυγές της ακροδεξιάς. Καρατζαφέρηδες και Πλεύρηδες ξεσαλώνουν στα κανάλια επιζητώντας το δυνάμωμα του αστυνομικού κράτους και στην ουσία δικαιώνουν και «σπρώχνουν» τον επόμενο καουμπόι να πυροβολήσει.

Που θα πάει. Κάποια στιγμή όλα θα γίνουν «σωστά» και θα παρελάσουν οι «τιμημένοι αφανείς ήρωες» να τους θαυμάξουμε. Μέχρι τότε ο κατάλογος των θυμάτων από την αστυνομική εγκληματικότητα, θα αυξάνει.


[1] Πυροβολισμοί αστυνομικών σε οδηγούς στην Κηφισίας

[2] Μεθυσμένος αστυνομικός πυροβολεί στο αστυνομικό κουβούκλιο


10 Σχόλια on “τα τζάμια στο Κολωνάκι, ο νέος δείκτης εγκληματικότητας…”

 1. Ο/Η Maria λέει:

  οι μπατσοι «λεει» δεν εχουν εκτος υπηρεσιας ειπε καποιος μπατσο-συνδικαλιστης ή κατι τετοιο σ ενα καναλι χτες.κι αν τυχον δεν επεμβει ακομα και εκτος υπηρεσιας τοτε διωκετε πυθαρχικα.
  δεν ξερω κατα ποσο στεκει αυτο και η αληθεια ειναι οτι μου φενετε πολυυυυυυυυυυ τραβηγμενο.
  μπατσο-τραβηγμενο.
  ειναι δυνατον?
  κι απο την αλλη βεβαια λενε οτι δεν εχουν και την αναλογη εκπαιδε3υση.
  ε που πας ρε Καραμητρο που δεν εχεις εκπαιδευση με την μπιστολα?
  καλα η Καννεληηηηηη……
  και η αριστερααααααααα…….
  προτιμω Λιακοπουλο,τον πιστευω ευκολοτερα και εχει και δημιουργικοτερη φαντασια.
  Αν μη τι αλλο.

  • Ο/Η gatouleas λέει:

   Αυτά με το Λιακόπουλο πρόσεχε τα γιατί σε κόβω να τα λιμπίζεσαι λιγάκι… Είχα ένα φίλο που κόλλησε και τώρα προσπαθεί να με πείσει πως τον Jesus τον σταύρωσαν εξωγήινοι από την Ανδρομέδα. Έτσι την πατάνε όλοι. «Λίγο θα δοκιμάσω.. Εγώ το ελέγχω!»… και μετά πέφτουν στα σκληρα…

 2. […] Μαρτίου 17, 2009 — plagal Δεν εχω να προσθεσω κατι στα οσα εγραψε ο Γατουλεας… Αναρτήθηκε στις αστυνομία, […]

 3. […] Quoth Gatouleas Bravo Liana[1].. Tell us the way, how can a revolutionary party deflect the international slander, when whole communist regimes have succumbed to them? It seems that KKE[2] can make it, because it has the divine favour (something that other communists don’t) and has made a monastery from sinless Shaolin that deflect every intervention. […]

 4. Ο/Η spizaetos λέει:

  Αχα, το κωλοκράτος φταίει που δεν δίνει δουλειές στους αλλοδαπούς ενώ δίνει όπλα στους αστυνομικούς.

  Σου συνιστώ να διαβάσεις το «Blink». Θα καταλάβεις πως η χρήση όπλου δεν έχει καμία σχέση με τις ταινίες.

  Ο ληστής στον «Γερμανό» αν παρατήρησες, είχε όπλο και μάλιστα γεμάτο. Πως ξέρεις ό,τι δεν θα το χρησιμοποιούσε ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο αστυνομικός; Εαν δεν σκόπευε να πυροβολήσει σε καμία περίπτωση, ας μην το γέμιζε. Σου θυμίζω πως έχουν υπάρξει περιπτώσεις στο παρελθόν όπου κάποιος κυνήγησε κλέφτη και πυροβολήθηκε. Σε μια τέτοια περίπτωση φταίει ο διώκτης;

  Ο Αλαβάνος θεωρεί πως οι αστυνομικοί γουστάρουν να σκοτώνουν παιδιά. Με τη λογική του και οι οδηγοί γουστάρουν να σκοτώνουν παιδιά με μηχανάκια. Φυσικά με το ποσοστό που παίρνει, μπορεί να λέει ό,τι βλακεία θέλει.

  Οι αστυνομικοί αρκεί να περάσουν από εξετάσεις όσον αφορά την καταλληλότητα τους να φέρουν όπλο. Δεν είναι επιστήμη. Από εκεί και πέρα, όποιος φέρει όπλο είναι πιθανό και να το χρησιμοποιήσει. Το θέμα είναι να μην το χρησιμοποιήσει με άνωθεν εντολή. Όσο για τους αλλοδαπούς, δεν θυμάμαι να τους καλέσαμε. Μόνοι τους ήρθαν, αν δεν τους αρέσει μπορούν και να φύγουν. Το κακό είναι ό,τι εμείς δεν μπορούμε να φύγουμε.

  • Ο/Η gatouleas λέει:

   Καλησπέρα, Spizaetos… Υπάρχουν, χοντρικά, δυο υπαρκτες μέθοδοι αστυνόμευσης (δεν μιλάω ούτε για θεωρίες, ούτε για μελλοντικές κοινωνίες). Το αμερικάνικο και το ευρωπαϊκό. Στην Ευρώπη υπάρχει η εκπαίδευση για τη δυνατότητα χρήσης όπλων, αλλά η καθ` εαυτό χρήση αποφασίζεται από αρμόδιους ανάλογα με την κρισιμότητα. Στην Αμερική υπάρχει το σύστημα του Σερίφη. Κάποιος ορίζεται αστυνόμος και αποφασίζει ο ίδιος και μόνο πότε θα χρησιμοποιήσει το όπλο του. Αν κάνει «λάθος» τιμωρείται, αλλά εν τω μεταξύ έχουν χαθει και κάποιες ζωές. Αν ο συγκεκριμένος μπάτσος στο Γερμανό δεν είχε όπλο, πιθανά να έκανε καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης. Ίσως να χρησιμοποιούσε τεχνικές πάλης για να ΑΦΟΠΛΙΣΕΙ τους ληστές ή απλά να ειδοποιούσε ενισχύσεις για να τους εγκλωβίσουν ΕΞΩ από το μαγαζί. Για αυτό πρέπeι να εκπαιδεύονται! Όχι για «μαγκια, κλανιά κι απόστημα»..
   Έγραψα : «Για να φτάσει ένας άνθρωπος να τραβήξει πιστόλι για 300€ πρέπει ή να τον θεωρήσουμε παράφρονα, μεμονωμένη περίπτωση, να πούμε «η κακία στιγμή για τη φουκαριάρα Αθανασία» ή να το θεωρήσουμε δείγμα για τη συνέχεια.» Γενικά αφίερωσα ένα μεγάλο μέρος του ποστ μου προσπαθώντας νη μην παρακάμψω τη βίαιη συνθήκη μιας ένοπλης ληστείας. Εσύ τι εκτιμάς; Ένας άνθρωπος για να τραβήξει οπλο για 200-300-500€, πόσο πιστεύεις πως αξιολογεί το τομάρι του; Κι αν τη ζωή του την έχει τόσο φθηνά για πέταμα, δε θα πρέπει να σε κάνει ΑΚΟΜΑ πιο προσεκτικό στην αντιμετώπιση του;
   Αν φίλε Spizaetos, εκτιμάς πως η αντιμετώπιση αυτών των φτωχοδιάβολων είναι να τους σκοτώνεις, ετοιμασου να ζήσεις ένα μεγάλο διευρυμένο κοινωνικό πόλεμο. Εγώ προς το παρόν ελπίζω στην οργανωμένη κοινωνία…

 5. Ο/Η ΓΙΑΝΝΑ λέει:

  Η Κατερίνα μας έφυγε. Η Κατερίνα των πειθαρχείων, της απομόνωσης, των αγώνων. Η Κατερίνα φύλακας άγγελος για τις άλλες κρατούμενες. Η Κατερίνα, που πρώτη άρχισε το κύμα της ανυπακοής, που πρώτη αρνήθηκε να υποστεί το βασανιστήριο της κολπικής έρευνας μέσα στις φυλακές. Η Κατερίνα Γκουλιώνη, ο άνθρωπός μας από την περίοδο της κινητοποίησης των κρατουμένων τον Νοέμβριο. Η Κατερίνα, γλυκιά και αντάρτισσα, ανυπάκουη μέχρι το τέλος. Βρέθηκε νεκρή μέσα στο πλοίο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατά τη διάρκεια εκδικητικής μεταγωγής από τη Θήβα στην Κρήτη. Συγκρατούμενοί της καταγγέλλουν ότι η Κατερίνα βρέθηκε στις 6 το πρωί πισθάγκωνα δεμένη –το υπουργείο το αρνείται- και με αίματα στο πρόσωπό της. Οι ευθύνες του υπουργείου, σε κάθε περίπτωση, είναι μεγάλες. Για τις μεταγωγές και τον τρόπο που αυτές γίνονται, για την αδιαφορία των υπεύθυνων που μεταχειρίζονται το κρατούμενο σαν αντικείμενο…
  Αχ Κατερίνα δεν πρόλαβες να δεις να καταργείται το βασανιστήριο της κολπικής έρευνας. Δεν θα πιούμε ποτέ ελεύθεροι ούζα κάτω από τον ζεστό ήλιο. Δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα το όνειρο να συνεδριάσουμε από κοινού στα γραφεία της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Αχ Κατερίνα δεν τα κατάφερες να απεγκλωβιστείς από όσα σε κυνήγαγαν, χρόνια τώρα.
  Όμως, Κατερίνα δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα μας συντροφεύει η φωνή σου, οι αγωνίες σου, η ευγένεια σου. Οι συγκρατούμενές σου και αυτή τη στιγμή είναι δίπλα σου. Και εμείς εδώ στην Πρωτοβουλία νιώθουμε οργή, αλλά και ακόμη πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι. Την Κυριακή Κατερίνα θα είμαστε έξω από τις φυλακές στη Θήβα. Για να υποκλιθούμε μπροστά σου. Για να τιμήσουμε την προσπάθειά σου, την ανθρωπιά σου, τις αδυναμίες σου, Κατερινάκι!
  Την Κυριακή, στις 10 το πρωί πούλμαν της Πρωτοβουλίας θα ξεκινήσει από το Πεδίο του Άρεως (Άγαλμα της Αθηνάς) για τις φυλακές της Θήβας. Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, γυναίκες και άντρες, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

 6. Ο/Η ΓΙΑΝΝΑ λέει:

  ΤΟ ΟΤΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΦΥΓΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥ.
  ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
  ΦΙΛΙΑ

 7. Τέλος στους παράνομους μετανάστες που μας πνίγουνε!

  1. Είμαστε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Είμαστε όλοι. Ανεξαρτήτως κόμματος. Προδομένοι αλλά ακόμα ζωντανοί και μάχιμοι.

  2. Διεκδικούμε το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα για μια ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ και ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Από το τέλος του πολέμου και μετά οι παππούδες μας, οι γονείς μας και τώρα εμείς παλέψανε και παλεύουμε για να χτίσουμε, να καλυτερέψουμε τη ζωή μας , να πάμε σαν λαός και σαν χώρα ένα βήμα πιο μπροστά.

  3. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν Πολιτικό , σε κανέναν Αλήτη, σε κανέναν που επιβουλεύεται την χώρα μας, να καταστρέψει ότι με τόσο κόπο, αγώνα, στέρηση, πάθος και αγάπη χτίσαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε να χτίσουμε .

  4. Η Ελλάδα είναι το ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ και κανείς δεν έχει δικαίωμα να εγκατασταθεί σ’ αυτό, να το καταστρέψει, να το προσβάλλει , να το βιάζει , να το υποβαθμίζει χωρίς την άδεια μας , χωρίς να μας ρωτήσει, υπό οποιοδήποτε καθεστώς, του παρόντος ή του μέλλοντος.

  5. Όχι στους νέους δωσίλογους, μαυραγορίτες ,προδότες, χαφιέδες της «παγκοσμιοποίησης» και των πολυεθνικών που στήνουν παιχνίδια για τα όποια συμφέροντα τους

  Καμιά πολιτική δύναμη, συμπολιτευόμενη, αντιπολιτευόμενη ή περιθωριακή δεν δικαιούται να επιβάλει ερήμην μας και ενάντια στη θέληση μας τον εποικισμό της χώρας από στίφη ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετείται από αυτή την τεράστια είσοδο μεταναστών?.
  Είναι σε θέση αυτή η χώρα να συντηρήσει τις καινούριες στρατιές ανέργων που θα βγουν στην αγορά και ταυτόχρονα και όλους αυτούς τους μετανάστες?

  Γιατί μερίδα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ συντάσσεται με διάφορες οργανώσεις και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?

  Γιατί Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση δεν παίρνουν ξεκάθαρες θέσεις για το Μεταναστευτικό θέμα και μάλιστα ΓΙΑ ΤΟΥς ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?

  Πως πιστεύετε ότι οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ θα ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία όταν δεν την σέβονται και την προσβάλλουν και εγκληματούν συστηματικά? Τους ρωτήσατε αν θέλουν; Εμάς μας ρωτήσατε αν θέλουμε ;;;

  Οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ;;;;;;;;

  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ???? όλους τους ασιάτες και όχι μόνο που μοιράζουν ναρκωτικά , και όλους τους αλκοολικούς από τις ανατολικές χώρες? Έχουμε δικούς μας δεν θέλουμε εισαγόμενους!!!!!!

  Και ποιους να ενσωματώσουμε? ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ? ΡΩΣΟΥΣ? ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ? ΠΟΓΛΩΝΟΥΣ; ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ? ΑΛΒΑΝΟΥΣ? ΑΦΓΑΝΟΥΣ? ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ? ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΥΣ? ΣΟΜΑΛΟΥΣ?

  6. Ένας στόχος ένας σκοπός. Τέλος στην εθνοκτόνο συνωμοσία. Η αντοχή και η ανοχή μας εξαντλήθηκε. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ .

  Η Ελλάδα στους Έλληνες.

  7. Δουλειά στους Έλληνες Εργάτες. Όχι στην αντικατάσταση τους από φθηνούς και πειθήνιους αλλοδαπούς χωρίς εργατική συνείδηση και ιστορία διεκδικήσεων

  8. Όχι στον αφανισμό της ελληνικής βιοτεχνίας απ’ την μαφιόζικη διακίνηση κινέζικων προϊόντων και του αγροτικού κόσμου απ’ τα εμπορικά καρτέλ, με τις ασύδοτες εισαγωγές αφορολόγητων και κακής ποιότητας προϊόντων, που παράγονται φτηνά με τη στυγνή εκμετάλλευση μαύρης τριτοκοσμικής εργασίας.

  9. Θέλουμε να κυκλοφορούμε (εμείς και τα παιδιά μας) με ασφάλεια στους δρόμους μας, τα πάρκα μας και τις πλατείες μας. Να απελαθούν μια για πάντα όλα τα εγκληματικά στοιχεία που έχουν κατακλύσει τη χώρα από κάθε γωνιά του πλανήτη.

  10. Όχι στην πολυπολιτισμική μετάλλαξη και την εξαφάνιση του ελληνισμού. Ένα έθνος – μια πατρίδα. Πολυπολιτισμός σημαίνει τέλος σε κάθε πολιτισμό. Ανοίγει τις πύλες στην κόλαση των αλληλο-υποβλεπόμενων φυλετικών γκέτο που καταλαβαίνουν μόνο τον εαυτό τους. Σε ομαδοποιημένα φυλετικά συμφέροντα και σε διαρκή πόλεμο όλων εναντίον όλων.

  11. Για τον μετριασμό και την καταστολή αναπόφευκτων φυλετικών συγκρούσεων, αθόρυβα προετοιμάζονται σώματα πραιτοριανών, επανδρωμένα με αλλοδαπούς (βλέπε «Καθημερινή» 16 – 01 – 09).
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100046_16/01/2009_299564
  Σύντομα οι εργαζόμενοι, η νεολαία και οι συνταξιούχοι θα βρεθούν, στους όποιους διεκδικητικούς τους αγώνες, αντιμέτωποι με αποκτηνωμένους Μισθοφόρους, χωρίς τις αναστολές κοινών ιστορικών και πολιτιστικών βιωμάτων με τον ελληνικό λαό, ικανούς για συμπεριφορές ανάλογες ξένων δυνάμεων Κατοχής.

  12. Φτάνει πια. Δεν θέλουμε τη δική μας πατρίδα ξέφραγο αμπέλι. Πρώτο μέτρο η δραστική αποτροπή εισόδου νέων λαθρομεταναστών, αντί να την ενθαρρύνουν οι Αρχές με την μαζική νομιμοποίηση των παρανόμων. Να εγκαθίστανται, με έξοδα του ελληνικού κράτους και υπό την κάλυψη καλά ενορχηστρωμένης ανθελληνικής προπαγάνδας, επιδοτούμενης απ’ το κράτος και τα ευρωπαϊκά ταμεία κατά του υποτιθέμενου «ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας».

  13. Απαιτούμε θεσμοθέτηση συγκεκριμένης μεταναστευτικής πολιτικής μετά από δημόσια και διαφανή εθνική συζήτηση, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ . ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ? ΠΟΣΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ? Μετανάστες μόνο αν και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας, με την σύμφωνη γνώμη των συνδικάτων, με νόμιμες διακρατικές συμβάσεις, με εξασφαλισμένη κατοικία, μισθούς, παροχές, και ασφάλιση στα ίδια επίπεδα με τους ντόπιους .

  14. Όχι λαθρομετανάστες δούλους, για να υπάρχει εφεδρικός στρατός μαύρης εργασίας και να χρησιμοποιείται για την συμπίεση των αμοιβών και την άλωση των κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων των Ελλήνων εργαζομένων. Και εδώ βέβαια να επισημάνουμε την ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. Που είναι όλοι ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ? ΑΦΑΝΤΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ , ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!

  ΕΛΛΗΝΑ ποιος από εμάς παίρνει ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΜΙΣΘΟ? ποιος από εμάς δουλεύει 8ωρο? Ποιος πληρώνεται τις υπερωρίες του?

  15. Κατά την συντηρητική εκτίμηση του ΟΗΕ οι μετανάστες στη χώρα μας το 2015 θα είναι πάνω από 4,2 εκατομμύρια. Ένας τόσο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, που υπερβαίνει σημαντικά τον ενεργό πληθυσμό των Ελλήνων, είναι αδύνατο να τον ενσωματώσει η ελληνική κοινωνία. Άρα μπορούμε να μιλάμε μόνο για πολιτισμικές ετερότητες, για διαφορετικά έθνη και σημαίες με τα οποία καλούμαστε να μοιραστούμε την εθνική μας επικράτεια! Οι ξένοι εφόσον, σε μερικά χρόνια, αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα, όπως είναι επόμενο, δεν θα ανεχθούν οποιαδήποτε «προνόμια» των Ελλήνων. Το τελευταίο διακύβευμα σ’ αυτή την διαδρομή θα είναι το ίδιο το όνομα της χώρας, που ως πολυπολιτισμικό πλέον μόρφωμα δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να φέρει το όνομα «Ελλάδα».

  16. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ. Μην μένουμε αδρανείς , μην ανεχόμαστε παθητικά την σημερινή κατάσταση, ενώ οι διοικούντες και τα ξένα κέντρα που τους πατρονάρουν εργάζονται δραστήρια , συστηματικά και μεθοδευμένα για την εξαφάνιση του ελληνικού έθνους, σε λίγα χρόνια θα καταντήσουμε απόβλητοι και πρόσφυγες. Και οι λαθρομετανάστες κύριοι της χώρας μας.

  17. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ. Δώστε τη μάχη μαζί μας, ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

  18. ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ την εφαρμογή των νόμων της ελληνικής Πολιτείας, απ’ την ίδια την Πολιτεία, που τους καταπατά ασύστολα. Να φύγουν τώρα όσοι μπήκαν και εγκαταστάθηκαν παράνομα στη χώρα.

  19. ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ μαζί μας, κατά των φερέφωνων της παγκόσμιας αμερικανοποίησης, που στο όνομα μιας δήθεν προοδευτικότητας στηρίζουν όλους τους εθνικισμούς γειτόνων με επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της χώρας μας και λυσσομανούν κατά της πατρίδας που τους γέννησε και του λαού που τους θρέφει.

  20. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ αν θέλουμε ή όχι ν’ αυτοκτονήσουμε ως έθνος. Ν’ αποφασίσει ο ελληνικός λαός .

  -ΕΛΛΗΝΕΣ εμείς που ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ για» ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ να στέλνουμε τα παιδιά μας σε Ιδιωτικά σχολεία, γιατί στα δημόσια το 80% στις τάξεις είναι αλλοδαπά παιδάκια με τις όποιες γλωσσικές και πολιτισμικές διαφορές και ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ για τα Φροντιστήρια τους.

  -ΕΛΛΗΝΕΣ εμείς που ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ για» ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ» και ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ για να σωθούμε στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία και που με τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΦΟΡΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ οι μετανάστες νόμιμοι, παράνομοι. (ποια αλλοδαπή καθαρίζει το σπίτι η φυλάει μεγάλους ανθρώπους και δηλώνει το μισθό της και φορολογείται?????).130.000 μέχρι σήμερα οι Βούλγαροι και Ρουμάνοι που συνταξιοδοτούνται από το ΙΚΑ με 1 χρόνο δουλειάς στην Χώρα μας χωρίς καμία συνεισφορά στον ασφαλιστικό φορέα και οι δικοί μας συνταξιούχοι, τα Γεροντάκια, πεινάνε και περιμένουν στο κρύο από τις 4 τα χαράματα για μια εξέταση στο ΙΚΑ και που τους δέρνουν τα ΜΑΤ όταν διαμαρτύρονται για τις συντάξεις Πείνας-ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ.

  -ΕΛΛΗΝΕΣ εμείς που ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ για να προστατεύει την ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑς, τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, τους ΝΟΜΟΥΣ της Χώρας και που γίναμε θεατές στα επεισόδια του Δεκεμβρίου να παρατηρεί αμέτοχη την καταστροφή και το πλιάτσικο από τους αλήτες και τους μετανάστες που καμία σχέση δεν είχαν με την δικαιολογημένη οργή των παιδιών χωρίς μέλλον και να ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ένα ΑΘΩΟ ΠΑΙΔΙ. Την ΑΝΙΚΑΝΗ ΗΓΕΣΙΑ της αστυνομίας που επιτρέπει να ανθίζει τρόμος στην πόλη και την Χώρα. Τον κο Παυλόπουλο να λέει ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και τον κο Παπανδρεου να λέει ότι πρέπει να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΩΡΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ??????????

  -ΕΛΛΗΝΕΣ εμείς που πληρώνουμε ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ για να συγκροτεί ο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΑΣΙΑΤΩΝ, 15μελες όργανο με 7 επιτροπές που θα συνεδριάζουν 49 επιλεγμένοι αλλοδαποί και ημεδαποί πολίτες για την καταγραφή των προβλημάτων των μεταναστών. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΩΡΕ ΚΑΝΕΙΣ???

  ΕΛΛΗΝΕΣ που πληρώνουμε ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ για τις πλατείες και τις Παιδικές χαρές που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ γιατί έχουν καταληφθεί από Λαθρομετανάστες που δεν έχουν περάσει ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ γεμάτοι Ασθένειες (ΒΟΥΒΩΝΙΚΗ ΠΑΝΩΛΗ, ΤΥΦΟΣ, ΛΕΠΤΟΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ 09/2009 ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.

  -ΕΛΛΗΝΕΣ εμείς που ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ για να έχουμε τους ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ και τους ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ να προστατεύουν τα ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ και να ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ στον κάθε ένα να τα παραβιάζει και έχουμε 400 νέους λαθρομετανάστες κάθε ημέρα.

  -ΕΛΛΗΝΕΣ εμείς που ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ τα ατελείωτα σκάνδαλα. Το θράσος , την αναίδεια, την κοροϊδία και την ξετσιπωσιά των 300 στη Βουλή που εναλλάσσονται μεταξύ τους καθώς και των Δημάρχων, Νομαρχών και όλων των παρατρεχάμενων !!!!! και που ΕΜΕΙΣ παλεύουμε ΜΕΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ την σκληρή καθημερινότητα μας με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ

  -ΕΛΛΗΝΕΣ εμείς που ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ σε όλους τους ανίκανους που μας κυβερνάνε δεκαετίες τώρα ,να ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ εμάς και τα παιδιά μας σε μια ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΟΝΕΙΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.

  -ΕΛΛΗΝΕΣ εμείς που ψηφίζουμε όλους αυτούς για να ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ , ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!!!!!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΤΩΡΑ

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ , ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ.

  ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ,που θέλουν να ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, να ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, να ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ, να ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

  Email: agiospanteleimonas@gmail.com
  τηλ. 6930 304 442

  • Ο/Η gatouleas λέει:

   Έναςς από τους «αγανακτισμένους» κάτοικους του Αγ. Παντελεήμωνα, είναι και ο Σταύρος Καρεφυλλάκης γνωστός φασίστας, κάτοικος Χανίων Κρήτης (!!!) και ιδιοκτήτης του τοπικού γυμναστηριού «ΕΛΛΑΣ»…
   Άρθρο στο indymedia τον θεωρεί υπεύθυνο για τα μαχαιρώματα της πλ. Κλαυθμώνος. Δείτε τα ποστ να τον θαυμάξετε..
   http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1006191


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s