η κυβέρνηση στέλνει στον εισαγγελέα και τους γιατρούς των Εντατικών Μονάδων..

Η ηθική κατάπτωση της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό….intensivecare

Την περασμένη Πέμπτη η εταιρεία εντατικολόγων, η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, παρουσίασε τα αποτελέσματα της ερευνάς της. Ποια ήταν αυτά; Μα όλα αυτά που ήδη ξέρουμε, μαζί με επιστημονική τεκμηρίωση και σύγκριση στοιχείων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Μαυρομάτης , στα πλαίσια διημερίδας με θέμα «Καμπάνια για τη βελτίωση της επιβίωσης των βαρέως πασχόντων ασθενών με σήψη», αποκάλυψε (;) πως:

…στην Ελλάδα λειτουργούν 425 κλίνες εντατικής ενώ παραμένουν κλειστές 150 λόγω έλλειψης προσωπικού. Το ποσοστό μεταξύ κλινών εντατικής μονάδας και «κανονικών» είναι 1,9% ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι 20%!!  Δηλαδή θα έπρεπε να υπάρχουν άλλες 2000 κλίνες ΜΕΘ! Αλλά και αυτές οι 150 να λειτουργούσανε, μόνο μέσα στο 2008, περισσότεροι από 3500 χιλιάδες συνάνθρωποί μας θα ζούσανε!

Απέναντι σε αυτές τις θλιβερές αποκαλύψεις, αντί να τις μελετήσουνε, αντί να ντραπούνε, αντί να το βουλώσουνε έστω από ενοχή,  τι έκαναν οι ΑΧΡΕΙΟΙ;

Κατηγορούν τον «κ. Μαυρομάτη» (ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, λες και είναι ο πρώτος τυχαίος πολιτικάντης σαν την αφεντομουτσουνάρα τους), πως ψεύδεται και τον παραπέμπουν στον εισαγγελέα, σχεδόν σαν κοινό συκοφάντη, για να αποδείξει την «βασιμότητα των ισχυρισμών του»!!!

Απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση θεωρεί την περίθαλψη επαρκή και όλους όσους πεθαίνουν στις ουρές για ένα κρεβάτι, τι; «Παράπλευρες απώλειες για την σύγχρονη Ελλάδα»;

Δείτε την αρθρογραφία σε Ναυτεμπορική και Πρώτο Θέμα, την απάντηση της ΕΕΕΘ, καθώς και υπογράψτε την καμπάνια της εταιρείας για περισσότερα κρεβάτια εντατικής εδώ.

Advertisements

One Comment on “η κυβέρνηση στέλνει στον εισαγγελέα και τους γιατρούς των Εντατικών Μονάδων..”

  1. Ο/Η bodyfull λέει:

    Η ελλάδα πεθαίνει στους δρόμους και στα νοσοκομεία.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s