Χτυπούν και εργαζόμενες μητέρες

Αυτό δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Δεν δούλευε σε φαρμακαποθήκη να πέσει «κατά λάθος» στο κεφάλι τηςkouneva βιτριόλι. Δεν «γύρναγε στα Εξάρχεια νύχτα να βάζει μπόμπες»… πώς να το κάνει εργαζόμενη καθαρίστρια και μάνα. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα σαν πρόεδρος και ψυχή της Παναττική Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, έκανε κάποιο άλλο «έγκλημα»… έκανε συνδικαλισμό. Όχι αυτό τον κρατικοδίαιτο και προστατευμένο που τα τελευταία 20 χρόνια ισοδυναμεί με το ποιος έχει τις «άκρες» με το υπουργείο ή το ποιος έχει την πιο «εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη» πρόταση. Αλλά αυτό το δύσκολο και «αφύσικο»που προσπαθεί να διαμορφώσει αξιοπρεπείς συνθηκες εργασίας και διαβίωσης για τα μέλη του. Γι` αυτό και η δολοφονική επίθεση εναντίον της.

Υπάρχει η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων που προσπαθεί να επιβιώσει… οι εργαζόμενοι στα εμπορικά μαγαζιά και στα σουπερμάρκετ, οι κούριερ, οι καθηγητές φροντιστηρίων, οι καθαρίστριες, οι σερβιτόροι στα καφέ, στα μπαρ, στα «γκούντις» και στους «γρηγόρηδες». Φτύνει αίμα να βγάλει ένα μεροκάματο, χωρίς ένσημα, χωρίς ωράριο, χωρίς σταθερό, καν, αφεντικό. Με το απαραίτητο ιδεολόγημα της «προσωρινότητας»… «Λίγα χρόνια, και θα κάνω κάτι άλλο»… και μπορεί να περάσουν 5, 10, 20 χρόνια… Και το προσωρινό να μη γίνεται καν μόνιμο, να γίνεται οριστικά άνεργο γιατί μεγάλωσες και οι αντοχές σου είναι μικρές.

Η συμπαράσταση στη Κωνσταντίνα πρέπει να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή που έχει παλέψει σε όλη της τη ζωή. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ, κοινωνική…. ταξική!

Υπάρχει ένας λογαριασμός συμπαράστασης ο 5012 019021 277 στην Τράπεζα Πειραιώς
DECHEVA ELENA KUΝEVA KOSTADINKA NIKOLOVA. Όποιος αισθάνεται την ανάγκη, ας συνεισφέρει. Αλλά  εγώ θεωρώ πως πρέπει να βγει η ΓΣΣΕ και το ΕΚΑ και να δηλώσουν πως καλύπτουν όλα τα έξοδα.

Ναι… καλά ρε Gatoulea, θα βγουν τα συνδικάτα και θα συνεισφέρουν σε μια συνδικαλίστρια που ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ;… θα μου έλεγε κάποιος.

Νομίζω με αφορμή πάνω στην Κούνεβα μπορούμε να (ξανά)μετρήσουμε κάποια πράματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΗΣΑΠ από ομάδα συμπαράστασης στην Κούνεβα. Ο λόγος είναι πως ο ΗΣΑΠ είναι από τους δημόσιους οργανισμούς που δεν έχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αλλά έχει σύμβαση με την ΟΙΚΟΜΕΤ, μια επιχείρηση ενοικιάσεως προσωπικού ιδιοκτησίας Οικονομάκη, στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Το σωματείο έχει ΑΠΟΛΥΤΗ πλειοψηφία ο ΣΥΝασπισμός με πρόεδρο το Γ. Γαβρίλη, εκπρόσωπο της Αυτόνομης Παρέμβασης στη ΓΣΕΕ. Οι καταγγελίες για τη διατήρηση αυτού του καθεστώτος, νομίζω πως έφτασε η ώρα νε μεταλλαχθούν σε κάτι πιο αποφασιστικό, σε κάτι πιο συγκεκριμένο απέναντι στη συνάδελφο Κούνεβα.

Θα περιμένουμε όλοι με αγωνία μια τις επόμενες μέρες μια πρωτοβουλία αν όχι από τα συνδικάτα, τουλάχιστον από το σωματείο. Αν όχι τώρα, πότε;

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s