…δηλαδή θα ξαναέχουμε νεκρό από μπάτσο;

πως να διαβάσεις μια φωτο... 1) γιατί δείχνεις το δάχτυλο στο όργανο; φταίει αυτό τώρα... 2) υπόστηρίζεις �νοπλη πάλη; 3) είσαι εσύ μαθητής; 4) μάλλον αλβανίδα μου φ�ρνεις.. 5) με τα γυαλιά και τη μαντίλα, είσαι τελειωμ�νος χαφι�ς..

πως να διαβάσεις μια φωτο... 1) γιατί δείχνεις το δάχτυλο στο όργανο; φταίει αυτό τώρα;... 2) υπόστηρίζεις την ένοπλη πάλη; 3) είσαι εσύ μαθητής; 4) μάλλον αλβανίδα μου φέρνεις.. 5) με τα γυαλιά και τη μαντίλα, είσαι τελειωμένος χαφιές..

Έχω αρχίσει να αισθάνομαι πάλι σαν τον τρελό του χωριού… Πλήθος κραυγών, ασυναρτησιών, άνθρωποι τυφλοί και κουφοί να υπερασπίζουν ζωτικά ψεύδη για αν μη χαλάσει το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Ξαφνικά ο Αλέξης είναι ντεκόρ…  ξαναζωντανεύει το ζόμπι εντός μας και δυσφορεί που ένα κομμάτι νεολαίας ΑΝΤΙΔΡΑ σε κάτι που έχουμε συνηθίσει. Το θέμα για όλους τους νεκροζώντανους δεν είναι το «γιατί πυροβόλησε ο μπάτσος», αλλά γιατί αντέδρασαν οι συμμαθητές του.

Τι έχουμε παρακολουθήσει τις τελευταίες εβδομάδες; Μια δολοφονία ενός πιτσιρικά και χιλιάδες νεολαίων, με αφορμή αυτό το γεγονός και με την ευρύτερη κοινωνική αποδοχή, να ουρλιάζουν με όλους τους τόνους και διαφορετικούς τρόπους «ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΚΩΛΟΜΠΑΤΣΟΙ!» … και ευθύς αμέσως η συζήτηση που διεξάγεται δεν είναι για το φόνο αλλά για τις αντιδράσεις. «Μα.. είναι πρέπουσα αυτή η συμπεριφορά;», «Διατί δεν καταθέτετε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα, που να επεξηγείτε με ευπρέπεια το τυχόν αίτημα σας, αντί να φωνασκείτε;»


Καταλαβαίνω γιατί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λουφάζουν και δεν αντιδρούν. Γιατί, απλά, σιγοντάρουν αυτή την αλλαγή της θεματολογίας. Θέλουν να θεωρείται ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ η μηνιαία δολοφονία περαστικού από μπάτσο και να θεωρείται η κοινωνική αγανάκτηση, ΕΞΑΙΡΕΣΗ που χρήζει κοινωνιολογικής έρευνας. Κανάλια βομβαρδίζουν ανηλεώς με το ερώτημα «Αφού δολοφονούν οι μπάτσοι κάθε μήνα, γιατί εξεγείρεστε ΤΩΡΑ;» Και η αριστερά αντί να επικεντρώνεται στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής πρότασης για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, παραιτείται, αποδέχεται το αναπόφευκτο και ως καθηγητής «καθ’ έδρας» στοχάζεται για την «αντίδραση της μαθητιώσας νεολαίας». Αντί να ανοίξει ένα πανελλαδικό σύστημα διάλογου-προτάσεων-κινητοποιήσεων «για να μην ξαναέχουμε εκπυρσοκροτήσεις μπάτσων», ξεσκίζει τις σάρκες της σε ένα παιχνίδι για την Τρίτη θέση στις επερχόμενες εκλογές.

Με μία μέρα πρόχειρη έρευνα στο ιντερνέτ, διαπίστωσα πως ενώ στη Ελλάδα των 11.000.000 έχουμε 70 θανάτους πολιτών από μπάτσους την τελευταία δεκαετία , στην Αγγλία των 50.000.000 έχουμε γύρω στους 40. Γιατί στην Αγγλία «του πανκ και της ανεργίας» οι πυροβολισμοί είναι – κατά αντιστοιχία – 80% λιγότεροι; Μήπως είναι θέμα κουλτούρας και αγγλικού savoir vivre; Ή μήπως γιατί στην Αγγλία δεν περιπολεί ο κάθε φουκαρόμπατσος με ένα μάγκνουμ στο χέρι να το παίζει ράμπο;

Για να δούμε και τον «παράδεισο» της οπλοχρησίας, τις Η.Π.Α. Τα στατιστικά δείχνουν γύρω στους 600 θανάτους από πυροβολισμούς αστυνομικών ετησίως. Όπως, βέβαια, και γύρω στους 135 αστυνομικούς νεκρούς το χρόνο από ανταλλαγή πυρών. Είπαμε, στις Η.Π.Α. υπάρχει ελεύθερη οπλοφορία. Αλλά ακόμα και εκεί δεν παραμένουν απαθείς… Το ψάχνουν λιγάκι. Προσπαθούν να βρουν μια άκρη. Έτσι έπεσα σε ένα άρθρο των Seattle Times το Δεκέμβρη του 2006, που με αφορμή το θάνατο ενός άοπλου περαστικού στη Ν. Υόρκη από μπάτσου, έκανε την εξής παρατήρηση… τη χρονιά εκείνη είχαμε 19 θανάτους στη Φιλαδέλφεια, 12 στο Λας Βέγκας αλλά 0 (μηδέν!!) στο Μαϊάμι οπού υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στην οπλοφορία της αστυνομίας. Τι τρέχει λοιπόν; Άλλος λαός κατοικεί στο Μαϊάμι; Τα όποια συμπεράσματα δικά σας.

Παραθέτω τις απόψεις των κομμάτων για τη δολοφονία του Αλέξη και τις προτάσεις τους, σύμφωνα με του που έχουν εστιάσει τα επιχειρήματά τους…

Η ΝΔ θεωρεί πως τις εορταστικές περιόδους που περιμένει ο μαγαζάτορας να κάνει το τζίρο του, δεν πρέπει να φοράμε κουκούλες γιατί παρεξηγούνται τα όργανα της τάξης. Μόνη λύση, ο κατανυκτικός στολισμός χριστουγεννιάτικων δέντρων υπό την αιγίδα Δημάρχων και Νομαρχών και με την ευγενική χορηγία του κ. Βγενόπουλου και Εφραίμ.

Το ΠΑΣΟΚ απλά περιμένει να ξεχαστεί το γεγονός. Είναι μανούλα σε αυτά… Βασίζεται στην μνήμη-χρυσόψαρου του λαού, ώστε να επιστραφεί το δωράκι του Γιωργάκη στον Καραμανλή. Πρέπει κι αυτός να γίνει πρωθυπουργός. Τότε οι εκπυρσοκροτήσεις θα είναι σοσιαλιστικές και θα συνοδεύονται με το αθάνατο επιχείρημα «τι γύρευε νυχτιάτικα στα Εξάρχεια; Εεε;»

Σύμφωνα με το ΛΑ.ΟΣ. ο Αλέξης σκοτώθηκε γιατί υπάρχει μια ομάδα κουκουλοφόρων που ρημάζει την Αθήνα και για να μη ξανασκοτωθεί κανένα παιδί πρέπει η κουκούλα να είναι ιδιώνυμο έγκλημα. No koukoula, no crime…

Το ΚΚΕ εκτιμά πως ο Αλέξης σκοτώθηκε από αμερικάνους πράκτορες που με κουκούλες παρεισφρέουν στις γνήσιες λαϊκές εκδηλώσεις. Για να μη σκοτωθεί κανένας άλλος «Αλέξης», πρέπει να διαπομπευθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως υποστηρικτής των χαφιέδων, ώστε να πάρει τα πάνω του το κίνημα.

Ο Συ.Ριζ.Α. πιστεύει πως ο Αλέξης χτυπήθηκε γιατί οι μισθοί είναι χαμηλοί, δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση σε πανεπιστήμιο, η υγεία και η παιδεία είναι σε άσχημα χάλια, αντέδρασε, άκουσε alternative και πήγε στα Εξάρχεια να κάνει Επανάσταση μαζί με τους αναρχοαριστεριστές και φορουμίτες. Οπότε με κοινοβουλευτικό έλεγχο της αστυνομίας, δε θα ξαναπυροβολήσει αστυνομικός σε διαδήλωση…. Ααα και με το ΚΚΕ που κατηγορεί πως οι κουκουλοφόροι δεν είναι αγωνιστές αλλά χαφιέδες, δεν μπορούμε να κάνουμε κολεγιά. Αν τους ονόμαζε λίγο πιο sic, όπως η Ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ «υπονομευτές της Δημοκρατίας και της Αριστεράς» κάτι θα γινότανε…

Υ.Γ. η φώτο είναι από την εκπληκτική συλλογή The Big Picture . Δείτε την χωρίς «παρεμβάσεις»…

Advertisements

2 Σχόλια on “…δηλαδή θα ξαναέχουμε νεκρό από μπάτσο;”

  1. Ο/Η Eleni λέει:

    Sτην Αγγλια φαινεται οι μπατσοι εχουν οραμα και στοχους κατι που λειπει απο τους δικους μας αναρχοαριστεριστες

  2. Ο/Η kosmetsas λέει:

    Δεν ειναι μονο η αστυνομια… Ας προλαβουμε τα χειροτερα

    http://kosmetsas.wordpress.com/2008/12/23/video_larisa_ntropi/


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s