άρχισαν τα στρογγυλέματα στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. …

δεν το "γυρνάμε" ότι φταίει ο καπιταλισμός όπως η Παπαρήγα, για να κάνουμε ήσυχοι ρεβεγιόν;

δεν το "γυρνάμε" ότι φταίει ο καπιταλισμός όπως η Παπαρήγα, για να κάνουμε ήσυχοι ρεβεγιόν;

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις… πάει στο καλάθι των αχρήστων η δήλωση του Αλαβάνου που έκανε στις 9 του Δεκέμβρη μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Να σας την υπενθυμίσω;

«Δεν χρειαζόμαστε ένοπλους στις γειτονιές οι οποίοι θα μπορούν να σηκώνουν το όπλο και να αφαιρούν τη ζωή των νέων παιδιών»

Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η πρόταση; Πάντως δεν έχει καμία σχέση με τη θέση έτσι όπως εκφράστηκε από τον Τσίπρα στη συνέντευξη τύπου στις 14/12. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε σε :

– αφοπλισμό των αστυνομικών μονάδων στη διάρκεια κινηματικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων.

Πραγματικά αναζητώ κάποιον που να μου εξηγήσει τη συνάφεια των δύο θέσεων. Γιατί αλλιώς θα συμπεράνω πως, μπορεί ο Αλαβάνος να έλεγε στην τηλεόραση «ακούστε τη νεολαία» αλλά, τα αυτιά παραμένουν βουλωμένα. Και αν για τα δύο κόμματα εξουσίας δεν έχω προσδοκίες, για την αριστερά παραμένω απαιτητικός.

Ποιος σας είπε πως οι νεκροί από τους αστυνομικές σφαίρες είναι διαδηλωτές; Αυτό είναι το θέμα της τελευταίας εβδομάδας; Ακόμα και για τον Καλτέζα το 1985, μπορεί να ισχυρισθεί κάποιος πως δε σκοτώθηκε σε διαδήλωση αλλά σε «ταραχές τα ξημερώματα αρκετές ώρες μετά τη διαδήλωση». Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλοί φουκαράδες που την έφαγαν οδηγώντας λίγο πιο γρήγορα, πίνοντας μπύρα σε λάθος μέρος, λουφάροντας κανένα καρπούζι ή παπάκι.


Πόσο «τρομοκράτης», «αναρχικός», «υπερεπεναστάτης» πρέπει να είσαι για να διεκδικήσεις να μη γίνονται περιπολίες είτε πεζές είτε από «ζητάδες» και τροχαία ΟΠΛΟΦΟΡΩΝΤΑΣ; Πρέπει να ανήκει στην Αλ-Κάιντα ο Τόμας Χάμαμπεργκ, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος δήλωσε στην Ελευθεροτυπία της 14/12 :

αναφερόμενος στο παράδειγμα των χωρών όπου οι αστυνομικοί δεν οπλοφορούν, σχολίασε: «Καλό θα ήταν να συμβαίνει και στην Ελλάδα. Ο αστυνομικός με όπλο είναι ένας δημόσιος κίνδυνος στον δρόμο»

Η λογική είναι απλή.. Αν ο μπάτσος στα Εξάρχεια ΔΕΝ ΕΙΧΕ όπλο, ο Αλέξης θα ζούσε… Μπορεί να τον είχε σαπίσει στο ξύλο.. Μπορεί να τον είχε συλλάβει.. Ναι.. και η ανεργία θα ήταν πάλι υψηλή, και η ακρίβεια μεγάλη, και τα αδιέξοδα της νεολαίας τα ίδια. Αλλά ο Αλέξης θα ζούσε… Αυτά ακούνε οι πιτσιρικάδες και μας έχουνε χεσμένους όλους. Πάλι η αριστερά απαντά στα δικά της αδιέξοδα. Επειδή είναι «δύσκολη» μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ αντι-κατασταλτική πολιτική με πολιτικό κόστος στους «νοικοκυραίους», ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διολισθαίνει στο  «για όλα φταίει το σύστημα» (στυλ ΚΚΕ)… και πάμε παρακάτω.

Η κοινωνική αγανάκτηση έχει προέλθει γιατί έχει χτυπηθεί ένας συμμαθητής μας, ένα παιδί μας, ένας φίλος μας κι όχι ένας διαδηλωτής. Αν δεν παραβιάζουμε θυμικά, τότε αυτά θα (ξανά)ανταμώσουν…

Παραθέτω – για να μην ξεχνιόμαστε – μερικά θύματα από σφαίρες αστυνομικών. Κανένα από αυτά δε θα γλύτωνε, γιατί δε χτυπήθηκε σε κινηματική, συνδικαλιστική ή πολιτική εκδήλωση…

* Τον Αύγουστο του 1985 ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, 22 χρόνων, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της.


* Τον Φεβρουάριο του 1986 ο 17χρονος Μανώλης Κανδανολέων, που επέβαινε σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς.

* Τον Μάρτιο του 1990 στην Πρέβεζα ο αστυφύλακας Γρηγόρης Σπυράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Δημήτρη Κίκερη. Το θύμα ήταν παγιδευμένο στην τουαλέτα «βιντεάδικου», που λίγο πριν είχε επιχειρήσει να διαρρήξει.

* Τον Απρίλιο του 1993 ο αρχιφύλακας Ηλίας Σταματόπουλος σκότωσε εν ψυχρώ τον 25άχρονο σερβιτόρο Γιάννη Τζίτζη σε μπαρ.

* Τον Ιανουάριο του 1994 ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει με 4 σφαίρες τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει σε εξακρίβωση στοιχείων.

* Τον Ιανουάριο του 1996 σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα κατά Αλβανών στη Σκάλα Ωρωπού ο αστυνομικός Διονύσης Καρακάιδος σκοτώνει έναν Αλβανό.

* Τον Ιούνιο του 1996 ο αγροφύλακας Αθ. Μάτος σκοτώνει τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι για δύο καρπούζια που πήγε ο τελευταίος να κλέψει.

* Τον Νοέμβριο του 1996 σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά για τον εντοπισμό φυγόδικου ο αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και σκότωσε τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη μπροστά στα μάτια ενός από τα τρία παιδιά του.

* Τον Αύγουστο του 1998 στον Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Ηλία Μέξη έξω από το τμήμα Μεταγωγών επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα του για έλεγχο.

* Τον Οκτώβριο του 1998 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, ο οποίος επισκεπτόταν με συμμαθητές του την Ελλάδα.

* Τον Φεβρουάριο του 2000 στη Λούτσα ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι, επειδή όπως είπε «τους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών». Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη και τον άφησε παράλυτο.

* Τον Μάρτιο του 2000 στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης ο 18χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Νικόλαος Λεωνίδης έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Γιώργου Ατματζίδη, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.

* Τον Οκτώβριο του 2001 στο Ζεφύρι ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης Γ. Τυλιανάκης πυροβόλησε στο κεφάλι τον αθίγγανο Μαρίνο Χριστόπουλο, 21 ετών, επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο.

* Τον Νοέμβριο του 2001 στην πλατεία Αμερικής ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 20χρονο Αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου μέσα σε καφετέρια, όταν απείλησε με μαχαίρι τον ίδιον και άλλους τέσσερις συναδέλφους του που είχαν ήδη προτεταμένα τα όπλα τους.

* Τον Δεκέμβριο του 2003 ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης πυροβολείται στο κεφάλι από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, γιατί το αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με δυο άλλους νεαρούς δεν σταμάτησε για έλεγχο.Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s