μαθητικές διαδηλωσεις στον Πειραιά… part 2

Αυτή τη φορά τα πράματα ήταν σχετικά πιο «ήρεμα». Πάνω από 500 μαθητές έκλεισαν με διαδήλωση τον Πειραιά. Στο κλασσικό σημείο, πλέον, στο Δημοτικό Θέατρο η πλειοψηφία άρχισε να κινείται προς τη Γενική Ασφάλεια. Οι διαθέσεις ήταν σαφέστατα πιο φιλικές. Ούτε σπασίματα αυτοκινήτων ούτε καψίματα…

Μπορεί να έφταιγε που υπήρχε λαϊκή αγορά στο κέντρο και τα παιδιά σε μια κίνηση καλής θέλησης, σεβόμενα την κούραση των αγαπητών ΜΑΤατζήδων των τελευταίων ημερών, αποφάσισε να τους «κεράσει» δεκάδες μανταρίνια και αυγά. Κάποιες κοπέλες προτιμούσανε λουλούδια, αλλά το ζαρζαβατικό υπερίσχυσε. Είναι και πιο χρήσιμο… πως να το κάνουμε!

Τα ΜΑΤ αντέδρασαν με αγένεια σε αυτό το απρόσμενο δώρο και την «έπεσαν» στους συγκεντρωμένους. Αποτέλεσμα: 8 συλλήψεις. Όταν έφευγα είχαν δώσει διαβεβαίωση πως θα απελευθερωθούν οι ανήλικοι, ενώ οι πάνω των 17 είχαν ήδη φυγαδευτεί για τη ΓΑΔΑ. Οι μαθητές – έστω και φανερά λιγότεροι τώρα στο τέλος – αρνιόντουσαν να φύγουν χωρίς τους συμμαθητές τους.

Οι κινητοποιήσεις στον Πειραιά εκτιμώ ότι πάνε για Δευτέρα, επειδή αύριο είναι του Αγ. Σπυρίδωνα, πολιούχο του Πειραιά, και τα πάντα θα είναι κλειστά.

Πάμε καλά όμως….

Υ.Γ. Αυτή τη φορά, πέρα από την παρουσία του Προέδρου του ΔΣΠ, ήταν αρκετοί καθηγητές καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος του «Λιμανιού της Αγωνίας» Γιάννης Καρδαράς και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Β. Βουράκης, όπου (ειδικά ο πρώτος) διαμεσολάβησαν για την απελευθέρωση των μαθητών.

Ακολουθούν διάφορες φωτογραφίες…

τα... κεράσματα

τα... κεράσματα

μπατσοιΜουνιά...Μουνιά...σκοτώνετεΠαιδιά

μπατσοιΜουνιά...Μουνιά...σκοτώνετεΠαιδιά

η περισυλλογή του πολεμιστή

η περισυλλογή του πολεμιστή

i will be back

i will be back

Advertisements

One Comment on “μαθητικές διαδηλωσεις στον Πειραιά… part 2”

  1. […] τίγκα στο νεράντζι και στα ζαρζαβατικά να έχουν κάνει το μπατσάδικο λαϊκή εμποροπανήγυρη. Κι εγώ να είμαι φορτωμένος με 5 κιλά εσπεριδοειδή. […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s