οι security παίρνουν τα όπλα…

Αλληλούια! Επιτέλους αισθάνομαι ήρεμος και ασφαλής. Η χώρα μου μπαίνει στο μπλοκ του καλού. Κανένας Μπους δε θα μας κατηγορεί πως είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Η κυβέρνηση φροντίζει για μας! Και το αποδεικνύει επιτρέποντας πλέον να οπλοφορούν οι εταιρείες security.

Καθόμουνα μερόνυχτα και έκλαιγα… Γιατί; Γιατί; Γιατί πρέπει να είναι υποχρεωμένο το κράτος να μου διαθέτει προσωπικό μπάτσο για να μου φυλάει τις 3 jaguar, τις 2 βίλες και τα εκατομμύρια ευρώ που βγάζω από το ψιλικατζίδικο που έχω; Ως γνωστόν όλοι εμείς οι εργαζόμενοι , αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες ζούμε με το άγχος: Ποιος θα μας φυλάει την αμύθητη περιουσία που βγάζουμε ως οικονομικά ρετιρέ; Και γιατί, πέρα από ασύδοτοι φοροφυγάδες που είμαστε, πρέπει να φορτώνουμε το κράτος τα έξοδα για την προσωπική μας φύλαξη; A, ρε Τσούκαλη… ούτε 15 μέρες δε περάσανε και η Ν.Δ. σου απαντάει στην αγωνία σου για την πάταξη της εγκληματικότητας. Τόοοοοοσο μπροστά ήσουνα…

Στα σοβαρά τώρα… Υπάρχουν περιπτώσεις που οι ιδιωτικοί στρατοί είναι απαραίτητοι. Ο βασικός λόγος είναι τα γήπεδα. Γιατί πρέπει, λένε, να τρέχει η αστυνομία; Έλα μου ντε; Ενώ με τις security λ.χ. RED HELL LTD, GREEN LAW & ORDER, BLACK REVENGE και υιοί, YELLOW MASSACRE κλπ οι οικογένειες θα τιγκάρουν τα γήπεδα. Να δω Τσουκαλάδες και Φιλόπουλους με Μπερέτες και Ούζι… Έτσι μπράβο.. Α.. και να επιτραπούν οι μετακινήσεις οπαδών. Αρχής γενομένης από το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟ όπου τη φύλαξη των οπαδών θα αναλάβουν οι αντίστοιχες ΕΝΟΠΛΕΣ security.

Άλλη μια περίπτωση είναι οι εταιρείες εισπράξεων. Αφού νταραβερίζονται με χοντρά λεφτά να μην έχουν και κάνα «έπιπλο» μαζί; Να `ούμε, εγώ που κατά τις 4-5 το πρωί θα πάω να εισπράξω το μηνιαίο «μίσθωμα» από τα διάφορα bars & clubs που έχω υπό την εποπτεία μου, γιατί να μην έχω μια έξτρα προστασία; Να με βοηθάει μια φιλήσυχη οικογενειακή επιχείρηση η «ΝΟΝΟΣ Α.Ε.» που την έχουν π.χ. κάτι ξαδέρφια από το Γερολιμένα της Μάνης, να κάνω τη δουλειά μου, να βγάζουν τα παιδιά και το χαρτζιλίκι τους.

Επίσης καλό θα είναι να οπλοφορούν πλέον και οι εταιρείες είσπραξης τραπεζικών και άλλων χρεών (δει της EUROBANK). Είναι κρίμα αυτά τα παλληκάρια να μένουν μόνο στις προφορικές απειλές. Να μην έχουν τη δυνατότητα να αμυνθούν απέναντι σε πωρωμένους και θρασείς κακοπληρωτές;

Τέλος, οι πρώτοι που πρέπει να φέρουν όπλο είναι οι σεκιουριτάδες του μετρό και σουπερμάρκετ. Πρώτος στόχος να σταματήσουμε αυτούς τους καθ` έξη τζαμπατζήδες με οποιοδήποτε τρόπο. Πας να ξεφύγεις γιατί δεν έχεις εισιτήριο; Πάρε μια σφαίρα (στα πόδια, εννοείται) για να μάθεις και για να συνετιστούν οι υπόλοιποι. Νομίζω όμως πως στα σουπερμάρκετ χρειάζεται κάτι επιπλέον. Μετά τις συνεχείς επιδρομές αλητών που κλέβουν τρόφιμα και τα μοιράζουν στους περίοικους, δε νομίζω πως αρκούν κάνα δυο πολυβόλα. Έχω την εκτίμηση πως ο υπουργός θα έχει προβλέψει για τη δυνατότητα χρήσης διαφορετικού πολεμικού υλικού. Μια ελαφριά αύρα ή (αν μιλάμε για MALL ή VILLAGE CENTER)ένα μικρό αντιαρματικό τανκ σε fashion design εκδοχή (για να είμαστε και στη μόδα), θα ήταν αποτελεσματικό, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών θα μεγάλωνε και extra διαφημιστικό χώρο για σπόνσορες θα είχαμε.

Συμπερασματικά, θαυμάζω την οξυδέρκεια της Ν.Δ. Γιατί καταργεί, επί της ουσίας, την ΑΤΟΜΙΚΗ άδεια οπλοφορίας και τη μετατρέπει σε ΕΤΑΙΡΙΚΗ ευθύνη και αρμοδιότητα, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια κέρδους βεβαίως. Έχει κάνει τόσο καλή δουλειά με την αστυνομία… Πλέον όλοι οι αστυνομικοί έχουν τέλεια κατάρτιση. Ξέρουν που και πότε να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους. Κανένας μπάτσος δε χρησιμοποιεί το όπλο του ή τη θέση του για να λύνει π.χ. προσωπικές ή οικογενειακές διενέξεις… Και, φυσικά, όλοι τους έχουν σα βασικό ρητό την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Τέτοια διαμάντια θα χρησιμεύσουν σαν πρότυπά  συμπεριφοράς για τους ιδιωτικούς μπράβους. Τι ωραία…! Φαντάζομαι σεκιουριτάδες κάποιους από μας που διδαχτήκαμε να παραχωρούμε  προτεραιότητα στα φανάρια, να βοηθούμε με ανιδιοτέλεια τους αδύναμους, να σεβόμαστε τους αλλόθρησκους, τους αλλόφυλους, τους διαφορετικούς, δηλαδή να είμαστε πολίτες ποτισμένοι με την  ιδέα της αξιοκρατίας έχοντας απορρίψει το ρητό «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε».

Γι` αυτό ξεκινάω πρώτος! Αύριο κιόλας θα κάνω έναρξη επαγγέλματος της «Gatouleas Ltd» εταιρία ιδιωτικής φύλαξης και θα προσλάβω κάτι φίλους μου που έχουν (προς το παρόν) λευκό ποινικό μητρώο, αμ πως… Όλα νόμιμα… Θα δώσω δουλειά στον Μπάμπη το Σουγιά, στο Μήτσο τον Λυσσασμένο και στο Νικόλα τον Δεν Δέχομαι Το Όχι Για Απάντηση. Πρώτος πελάτης της εταιρείας θα είναι η φύλαξη του Gatoulea! Θα γυρνάμε με τα αμάξια και τα φλογοβόλα και αν «απειληθώ» από κανένα λ.χ. στο παρκάρισμα θα του «κόβουμε τιμολόγιο»… ή και κάτι άλλο…

Φαντάζομαι κάποιον απ` όλους μας με ένα καλάσνικοφ να «δικάζουμε» τους πελάτες ενός σουπερμάρκετ… τον αλβανό, την γκόμενα με το μίνι, το γείτονα με το φασαριόζικο σκυλί, τον αλήτη που βρωμάει και ζέχνει, τον μαλακοπίτουρα φραγκάτο, την κυράτσα που γκρινιάζει …

«Ακούω μωρά να κλαίνε… και αναρωτιέμαι, τι όμορφος κόσμος!»

Στίχος από τραγούδι «Τι όμορφος κόσμος» Luis Armstrong

Υ.Γ. Το σημαντικότερο επιχείρημα για τους ιδιωτικούς στρατούς είναι να μην πληρώνουν οι πολίτες προσωπικές συνοδείες ή αποστολές (φύλαξη χώρων, χρηματαποστολές κλπ).  Συμφωνώ απόλυτα. Η αστυνομία είναι για καταστολή κι όχι για προληπτικούς λόγους. Όμως ΚΑΙ η πρόληψη του εγκλήματος πρέπει να είναι δημόσια υπόθεση. Αν μεταφερθεί σε ιδιωτικό επίπεδο η ατομική προστασία, αυτό σηματοδοτεί  την οριστική χρεωκοπία της συλλογικής οργάνωσης της κοινωνίας και τη μετατροπή της σε ένα σύγχρονο Φαρ-Ουέστ…. Και μάλιστα με υπερσύγχρονη πολεμική βιομηχανία.

Αλλά ξέχασα… εγώ είμαι ένας μοναχικός παλάβός σε κάποια γωνία του διαδίκτυου, ενώ η πλειοψηφία, με νωπή τη λαϊκή εντολή, ξέρει καλύτερα. Εις υγείαν!


One Comment on “οι security παίρνουν τα όπλα…”

  1. […] Πόσοι από μας δεν έχουν συναντήσει αλήτες που είναι έτοιμοι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ να σκοτωθούν για μια γρατζουνιά στο καινούριο του αμάξι; Για μια “λάθος” ματιά στη “γκόμενα”; Ε, λοιπόν έρχεται η κυβέρνηση, τους δίνει ένα κουμπούρι και τους λέει: ” Εσείς είστε το κράτος!” Τι πράμα; Δεν τους λέει να παρεκτρέπονται; Σοβαρά; Κάνει κάτι χειρότερο… Τους αφήνει ανεξέλεγκτους! Τώρα έδωσε ΚΑΙ στους σεκιουριτάδες το δικαίωμα οπλοφορίας… […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s