Blogοπαίχνιδο: Πως φαντάζομαι τον κόσμο σε 50 χρόνια;

Πως θα είμαστε σε 50 χρόνια; Αποφασίζω, απρόσκλητος, να συμμετάσχω σ` αυτό το μπλογκοπαίχνιδο. Τυπικά, εκμεταλλεύομαι το ανοιχτό κάλεσμα του Plagal. Πάντοτε με εξίταρε η προσπάθεια να οραματιστώ το μέλλον σε συλλογικό ή ατομικό επίπεδο. Ξέρω ότι και κάποιες «αισιόδοξες» προβλέψεις μου έχουν κάτι το τρομαχτικό μέσα τους. Λυπάμαι, αλλά λίγα πράγματα με κάνουν να νιώθω πλήρη και απεχθάνομαι τη δήθεν «κομμουνιστική» αισιοδοξία που έχει περισσότερο δογματική παρά επιστημονική βάση. Θα ήθελα, πάντως, να έδινε και τις δικές της 10 ιδέες και η Banshee, όπως επίσης και από τις ακριτικές περιοχές ο Andriou και ο Αντρέας. Υπενθυμίζω, απλά, στην μπουρμπουλήθρα την υποχρέωσή της!

Για πάμε λοιπόν! Πως μπορώ να περιγράψω τον κόσμο το 2058 σε 10 μόνο προτάσεις; Δύσκολο, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια…

1. Ο Μέσος Όρος ζωής θα έχει φτάσει στα 150 χρόνια[1]. Προφανώς θα ισχύει για τα καλοζωισμένα ανώτερα στρώματα του δυτικού κόσμου, ενώ στον Τρίτο Κόσμο θα βρίσκεται γύρω στα 40. Ο Μητσοτάκης και ο Αλέφαντος θα ζουν ακόμη για να δίνουν συμβουλές στις νεώτερες γενιές. Εγώ θα είμαι ένας μεσήλικας που θα αναδιοργανώνει (ακόμα μια φορά) τη ζωή του. Ίσως γίνω συγγραφέας και γράψω για τον μελλοντικό κόσμο του 2108…

2.

Ο ήλιος θα είναι βλαβερός για τον άνθρωπο[2]. Κυκλοφορούμε με ειδικές ολόσωμες στολές. Ζούμε κάτω από τεχνητό φωτισμό όλο το εικοσιτετράωρο. Αποτέλεσμα το δέρμα μας να είναι ολόλευκο και λιπαρό.

3. Μαζική εξάπλωση βιοτσίπ αμφίδρομης δικτύωσης[3]. Η σύνδεση στο Internet μέσα από νευρώνες, δίνει τη δυνατότητα της πλήρους εφαρμογής αυτού που ονομάζουμε σήμερα «τηλεπαθητική επικοινωνία». Παράλληλα το τσιπ καταγράφει κάθε ενέργεια μας και μεταφέρει τα όποια data σε τεράστιους κεντρικούς «σκληρούς δίσκους»… από το τι βλέπουμε και τρώμε ως και κάθε επίδραση μικρόβιου στον οργανισμό μας. Είναι η έναρξη της εφαρμογής του project «Χωροχρονομεταφορά το 2100!». Οι πολίτες που δεν επιθυμούν την εμφύτευση του τσιπ, θεωρούνται άτομα «ειδικών αναγκών», ανίκανα να αυτοεξυπηρετηθούν.

4. Δημιουργείται ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο πνευματικών δικαιωμάτων από τη μουσική και τη λογοτεχνία ως την αρχιτεκτονική και τη γλυπτική. Η πρόσβαση, πλέον, στο καλλιτεχνικό αντικείμενο θεωρείται εμπορεύσιμο προϊόν. Λόγω της αύξησης του Μ.Ο. ζωής επεκτείνονται τα πνευματικά δικαιώματα στα 450 έτη. Καταργούνται οι δανειστικές βιβλιοθήκες, ενώ τα κτίρια και τα δημόσια αγάλματα προστατεύονται από ψηφιακά πλέγματα. Οι πολίτες που δεν θα έχουν πληρώσει το Ενιαίο Τέλος Πνευματικών Δικαιωμάτων θα αντιλαμβάνονται την πόλη σαν ένα πλέγμα λευκών διαδρόμων. Οι διάδρομοι θα διατηρούν την αντίστοιχη ονοματοθεσία των πραγματικών δρόμων και ουδέτεροι αριθμοί θα υποδηλώνουν τα αντίστοιχα κτίσματα.

5. Το βασικό είδος διατροφής θα είναι το κλωνοποιημένο ανθρώπινο κρέας[4]. Η καταστροφικές ακτίνες του ήλιου έχουν διαλύσει τη διατροφική αλυσίδα. Το ανθρώπινο κρέας θεωρείται το ιδανικότερο – σε θρεπτική αξία – για τον άνθρωπο. Ο λαός αγοράζει μεταλλαγμένα ανθρώπινα μέλη από τα supermarket, ενώ οι ανώτερες τάξεις εκτρέφουν «φυσικούς» κλώνους στα σπίτια τους. Οι πιο gourmet απόψεις, προτείνουν τη ΜΗ θανάτωση του κλώνου, αλλά το σταδιακό τεμαχισμό του εν ζωή. Δημιουργούνται συνδικαλιστικές ενώσεις κλώνων που απαιτούν την κατάργηση αυτού του τύπου μαγειρέματος, καθώς και την ανώδυνη θανάτωσή τους. Παράνομες, αντάρτικες οργανώσεις απαιτούν την αναγνώριση των κλώνων ως ισότιμους πολίτες και την απαγόρευση της κλωνοφαγίας.

6. Η αριστερά διασπάται για χιλιοστή φορά, αυτή τη φορά, πάνω στο ερώτημα «νομιμοποίηση της κλωνοποίησης ή όχι;». Την ώρα που μαζικές συγκρούσεις κλώνων με το καθεστώς εκτυλίσσονται σε όλο τον κόσμο, παραμένει αμήχανη και προσπαθεί να λύσει ερωτήματα περασμένων δεκαετιών. Στελέχη της υπόσχονται πως μέχρι το 2060 θα έχουν δώσει μια πλήρη απάντηση για τους λόγους κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης το 1989.

7. Το βασικό όπλο του καθεστώτος είναι η υπερπληροφόρηση, ο εκχυδαϊσμός και η διαστρέβλωση. Χιλιάδες «ειδήσεις», χωρίς αξιολόγηση, με δεκάδες διαφημίσεις και «σπόνσορες» βομβαρδίζουν όλη μέρα τα βιοτσίπ των πολιτών. Ακόμα και έντιμες προσπάθειες λ.χ. συλλογές υπογραφών ενάντια κάποιας απόλυσης, συμπληρώνονται με 150 ψεύτικες ή του τύπου «μαζεύουμε υπογραφές για να ζητήσουμε να μαζευτούν υπογραφές». Επίσης δεκάδες «club» αντιθετικών συμφερόντων δημιουργούνται σωρηδόν. Το πιο διάσημο είναι το «Βάζω στοίχημα πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα club 10000000 ατόμων, που θεωρούν μεγάλη μαλακία τη συμμετοχή σε club», ενώ σε εξέλιξη είναι η συλλογή υπογραφών για προστεθεί το «agitate» ως παράμετρος του poke στο FaceBook.

8. Ο Ολυμπιακός κατακτά για 47η συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα. Ο Rivaldo συνεχίζει να παίζει στην ΑΕΚ δηλώνοντας πως πρέπει να πάρει ένα καθαρό πρωτάθλημα για να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός αποφασίζει να επιστρέψει για 6η φορά τα τελευταία 40 χρόνια από το ΟΑΚΑ στη Λεωφόρο. Η αστυνομία προσπαθεί να εξαρθρώσει ένα κύκλωμα που διακινεί παράνομα cd. Λέγεται ότι περιέχει σε ψηφιακή μορφή ένα ισχυρότατο παραισθησιογόνο και επιδρά σε φανατικούς βάζελους. Η πιάτσα το λέει «Γουέμπλει 1971». Κανείς δεν ξέρει τι είναι και από τι αποτελείται.

9. Το 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ διατίθεται σε επιστημονικές έρευνες για να απαντηθεί το προαιώνιο ερώτημα της ανθρωπότητας και 1ου Νόμου της Γατοφυσικής [5]: Γιατί οι γάτες μπαίνουν σε κάθε συρτάρι ή τσάντα που βρίσκουν εύκαιρη;

10. Η Γη ανακαλύπτεται από έναν άλλο ανώτερο πολιτισμό που βρίσκεται εκατομμύρια έτη φωτός μακριά μας. Εδώ και χιλιετίες έχουν περάσει στην αταξική κοινωνία. Ξεκινάνε μία ήπια καμπάνια ενημέρωσης του γήινου πληθυσμού σε 3 άξονες : α) Γνωριμία με τον τρόπο ζωής τους. Οικολογική ισορροπία, αλληλεγγύη, συλλογικός νους, δημιουργικότητα. β) Μονομερή δήλωση μη επίθεσης και πλήρη αδιαφορία για οποιαδήποτε εμπορική συνεργασία. γ) Δημιουργία ζώνης υποδοχής και ενσωμάτωσης για όποιον πολίτη επιθυμεί να μετοικήσει στον πλανήτη τους. Μοναδικός όρος να είναι άοπλος. Οι κυβερνήσεις μας ξεκινούν μαζική αντιπροπαγάνδα και στρατιωτικές ετοιμασίες. Βασικό επιχείρημα είναι πως οι εξωγήινοι ψεύδονται, είναι αποικία παράσιτων και μετατρέπουν τους ανθρώπους σε σκλάβους.


Advertisements

One Comment on “Blogοπαίχνιδο: Πως φαντάζομαι τον κόσμο σε 50 χρόνια;”

  1. Ο/Η bansheee λέει:

    Ωωωω, μόλις είδα την πρόσκληση! Sorry..!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s