καμπάνια της ΕΕΕΘ για κρεβάτια εντατικής, τώρα!!!

Η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και συλλογή υπογραφών των πολιτών, για την δραματική κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία σήμερα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει πως:

Χρειαζόμαστε σα χώρα 2000-3000 κλίνες εντατικής και διαθέτουμε περί τις 500! Πάνω από 200 κρεβάτια, έτοιμα προς χρήση, που τα πληρώσαμε ακριβά (πάνω από 150.000 ΕΥΡΩ το καθένα τους) δεν λειτουργούν για λόγους καθαρής κακοδιοίκησης

Η εγκατάλειψη της πολιτείας αυτού του ευαίσθητου τομέα, έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά ζωές δικές μας…του συγγενή μας, του φίλου μας, του γείτονά μας. Οι γιατροί που δουλεύουν στις εντατικές, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, πέρα από σωτήρες, η εκάστοτε κυβέρνηση τους έχει παραχώρήσει τόν ρόλο που κανένας άνθρωπος στον κόσμο δε θα ήθελε… την «αρμοδιότητα» να επιλέγουν καθημερινά ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει!!!

Κάθε μέρα συνάνθρωποί μας πεθαίνουν (ή εξοντώνονται οικονομικά αφού απευθύνονται στον πανάκριβο ιδιωτικό τομέα) επειδή κάποιοι σοφοί θεωρούν τις εντατικές κλίνες πολυτέλεια και περικόπτουν τα κονδύλια. Ας βάλουμε ορίστικά τέρμα σε αυτή την απάνθρωπη λογιστική «λογική»….

Να υπογράψουμε όλοι το κείμενο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Συλλογή υπογραφών από την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας

Τα προβλήματα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στη χώρα μας έχουν απασχολήσει συχνά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την κοινή γνώμη.
Από 10ετίας τουλάχιστον, οι κυβερνητικοί παράγοντες αναγνωρίζουν τη σημασία τους και υπόσχονται άμεσες λύσεις, αλλά τα χρόνια περνούν και το «αποτέλεσμα μηδέν».

Στις αρχές του 21ου αιώνα, η κατάσταση στο χώρο των ΜΕΘ στην «θεωρητικά Ευρωπαϊκή» Ελλάδα είναι οικτρή:

 • Ο αριθμός των διαθεσίμων κρεβατιών ΜΕΘ είναι ανεπαρκής και υπάρχουν καθημερινά στο ΕΚΑΒ «λίστες αναμονής» ασθενών σε βαρύτατη κατάσταση, οι συγγενείς των οποίων αναζητούν εναγωνίως με κάθε μέσο μια θέση ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή, πάνω από 150 κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν αλλά παραμένουν κλειστές γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο για τη λειτουργία τους προσωπικό.
 • Δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο υπέρ των εργαζομένων στις ΜΕΘ (γιατρών και νοσηλευτών) σαν αναγνώριση της προσφοράς τους. Αντίθετα η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε εξαντλητικά ωράρια κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας και με πενιχρότατες αμοιβές. Η αδυναμία-αδιαφορία της πολιτείας να δώσει λύσεις διογκώνει τα προβλήματα χρόνο με το χρόνο. Εάν δεν θεσπιστούν κίνητρα, σε λίγα χρόνια οι γιατροί και οι νοσηλευτές των ΜΕΘ θα είναι «είδος προς εξαφάνιση».Επειδή:
 • είναι απαράδεκτο να χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές και η πολιτεία να υπόσχεται λύσεις στα λόγια αλλά να αδιαφορεί στην πράξη
 • η λύση των προβλημάτων είναι πια υπόθεση της κοινωνίας των ενεργών πολιτών, όπως και της κοινής λογικής …

Πρέπει όλοι μαζί σαν ενεργοί πολίτες να απαιτήσουμε δυναμικά τα δικαιώματα μας από μια Πολιτεία, της οποίας η αδιαφορία στοιχίζει ανθρώπινες ζωές.

Ζητάμε τα αυτονόητα:

 • πρόσληψη προσωπικού για τη σωστή στελέχωση και λειτουργία των ΜΕΘ
 • ουσιαστικά κίνητρα τα οποία θα προσελκύσουν νέα αξιόλογα στελέχη και θα κρατήσουν το έμπειρο προσωπικό που σήμερα φεύγει εξουθενωμένο
 • θεσμοθέτηση οργανογράμματος με τους κανόνες λειτουργίας των ΜΕΘ.

Υπογράψετε αυτό το κείμενο για να φέρουμε τους αρμόδιους φορείς

 • πρόσληψη προσωπικού για τη σωστή στελέχωση και λειτουργία των ΜΕΘ
 • ουσιαστικά κίνητρα τα οποία θα προσελκύσουν νέα αξιόλογα στελέχη και θα κρατήσουν το έμπειρο προσωπικό που σήμερα φεύγει εξουθενωμένο
 • θεσμοθέτηση οργανογράμματος με τους κανόνες λειτουργίας των ΜΕΘ.

Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που να διαφωνεί, οπότε πρέπει να μαζέψουμε 1,2 3…10 εκατομμύρια υπογραφές..

Να μην υπάρχει site, blog, ραδιοφωνικός-τηλεοπτικός σταθμός, εφημερίδα που να μην καλεί σε μαζική συλλογή υπογραφών.

Advertisements

One Comment on “καμπάνια της ΕΕΕΘ για κρεβάτια εντατικής, τώρα!!!”

 1. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΛΕΞΙΔΑΣ λέει:

  Να υπογράψουμε όλοι το κείμενο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s