ούτε 1 ευρώ σε αγορές την Πέμπτη 15/5

αναδημοσιεύω e-mail που μου έχει σταλεί ουκ ολίγες φορές…

Σε μποϊκοτάζ καλεί η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος

Επιδιώκει ακόμα να καθιερωθεί περίοδος χάριτος στους δανειολήπτες, που θα φθάνει στον ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορούν να επιδιώκουν και να πετυχαίνουν νέο διακανονισμό με τη τράπεζα, έτσι ώστε να αποτρέπουν την κατάσχεση του ακινήτου.

Σε ομαδική αντίδραση απέναντι στο συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας καλεί η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος. Συγκεκριμένα ζητεί από τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ την προσεχή Πέμπτη (15/5) και να μη διαθέσουν «ούτε ευρώ στην αγορά για να δείξουν την αντίθεσή τους στην ακρίβεια».

Ταυτόχρονα, νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των καταναλωτών από πρακτικές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Ι. Οικονόμου, τόνισε ότι η πρωτοβουλία αφορά στην απαγόρευση των πλειστηριασμών ακινήτων σε τιμή κατώτερη της αντικειμενικής τους αξίας, στην υποχρεωτική διεξαγωγή των πλειστηριασμών σε ειρηνοδικεία με σφραγισμένες προσφορές, ενώ επιδιώκεται η απαγόρευση της κατάσχεσης για χρέη προς τις τράπεζες ή το δημόσιο οποιουδήποτε μέρους του μηνιαίου μισθού, όταν δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s