να το πάρεις το κορίτσι…….

Μετατίθεται στις καλένδες ο πρώτος γάμος ομόφυλων ζευγαριών μετά την υπαναχώρηση του δημάρχου Καισαριανής.

Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδρούν κάποιοι και δεν εφαρμόζεται. Δεν ισχύει το ρητό «έμενα δε με νοιάζει τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του και το κρεβάτι του» ; Στο κάτω-κάτω πολιτικό γάμο ζητάνε οι άνθρωποι. Για θρησκευτικό μάλλον δε το βλέπω, γιατί οι παπάδες είναι πιο ανοιχτοί στα σεξουαλικά και αναφανδόν υπέρ της ελεύθερης σχέσης ομοφυλόφιλων..Κάνω λάθος;

(Υπουργος της Νορβηγιας με τον σύζυγό του)

Γιατί μέσα στα πλαίσια της αποτρελαμένης νεοφιλελεύθερης κοινωνίας μας έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας… Όλοι εμείς οι «προοδευτικοί» είμαστε υπέρ του γάμου και οι «συντηρητικοί» κατά!!! Αν γινόταν καμιά νεκρανάσταση χιπιού από το Woodstock – σε στυλ Austin Powers – , σε ψυχιατρείο θα κλείνονταν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ!!!

Στα ΛΙΓΟ πιο σοβαρά, τώρα… Τον τελευταίο χρόνο γινόντουσαν συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ ΣΥΝ – ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας) – και δημάρχων από το χώρο του ΣΥΝ για την πραγματοποίηση γάμου ομοφυλόφιλου ζευγαριού. Ξέρανε, όλοι, ότι ήταν μια «προκλητική» κίνηση που θα σήκωνε και πολιτικές αλλά και γραφειοκρατικές ή νομικές αντιδράσεις. Ένας τέτοιος γάμος, κατά πάσα πιθανότητα, θα μπορούσε να προσβληθεί είτε από την ίδια την κρατική μηχανή είτε από μεμονωμένα άτομα σε δικαστικό επίπεδο. Το νόημα αυτής της πράξης θα ήταν η de facto μεταφορά του θέματος από κουτσομπολιό μεσημεριανής ζώνης στο κεντρικό πολίτικό επίπεδο.

Η υπαναχώρηση των δημάρχων οδήγησε σε μια αντιπαράθεση ΟΛΚΕ – ΣΥΝ με σκληρές ανακοινώσεις. Δεν πρόκειται να αναπαράγω αυτόν τον χαρτοπόλεμο (με βαριούς χαρακτηρισμούς). Ένα πράγμα με ανησυχεί πολιτικά… ‘Όταν στις 14/3/2008 ο ΣΥΝ ανακοινώνει «ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τον πολιτικό γάμο επιτρέπει τους γάμους ομοφύλων» και στις 11/4/2008 παραδέχεται πως «διερεύνησε (έστω ανεπιτυχώς) τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί άμεσα ένας τέτοιος γάμος» (δικιά μου η bold σημείωση) , προσπαθώ να καταλάβω τι συνέβη αυτό το μήνα…

Αν ο ΣΥΝ έκανε «πατατιά» στις κινήσεις του μέχρι και στις 14/3, τότε έπρεπε να πει mea culpa ή έστω να κάνει «μούγγα» στο ψαλτήρι που του έριξαν χθες. Το πιο πιθανό είναι πως, είτε είδαν τα νεώτερα γκάλοπ που τους έχουν κατά τις πεσμένους και πανικοβλήθηκαν, είτε άρχισε η εφαρμογή του δεκάλογου – που πρότεινε σοβαρή κυριακάτικη εφημερίδα – περί «ώριμου πολιτικού λόγου που αρμόζει σε πλειοψηφικά κόμματα».

Όλες οι παραπάνω εκδοχές με ανησυχούν. Αν έχετε καμιά καλύτερη εξήγηση ευπρόσδεκτη…!!!!

Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s